Willem II-fans laten zien hoe je geweldloos je club kunt bijsturen

35
2891
Foto van AD.nl
Foto van AD.nl

1-op-1 overgenomen uit het AD. Link: AD.nl

COLUMN Columnist Hugo Borst vindt dat de knappe zege op PSV op het conto van de fans van Willem II komt. ‘Voor zover mij bekend zijn er geen trainingen verstoord, er zijn geen mensen bedreigd en er waren geen plannen om tegen PSV het veld te bestormen.’

Zo hé! Dat Willem II. De laatste jaren vaak een slappe hap, saaiheid troef, liever achteruit dan vooruit, en dan ineens 5-0 tegen de gedoodverfde landskampioen van 2018. Die swingende en niet eens geflatteerde overwinning op PSV was te danken aan de twaalfde man. De supporters, hun oerwoede… Niet voor niets maakte pu­blieks­lie­ve­ling Fran Sol, bepaald niet dol op de vertrokken trainer, er drie.

Wacht, eerst even dit:
We snijden jullie strot af, gebaarde het tuig gistermiddag naar twee van de eigenaren van West Ham United. Een van hen kreeg een muntje tegen zijn gezicht gegooid. Op het heilige gras werkte West Ham-aanvoerder Noble een van de tientallen boze supporters tegen de grond. De situatie was bedreigend. Vlak voor het einde van de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen Burnley ontvluchtten de bazen het eigen stadion. Sir Trevor Brooking keek hoofdschuddend toe.

Hoe het ook kan bewijst de achterban van Willem II. De fans hebben geen vertrouwen meer in Erwin van de Looi, de trainer die een van oudsher avontuurlijke club uit angst en lijfsbehoud negatief laat voetballen. Geen 4-3-3 of 4-4-2 zoals in een beleidsplan is verankerd maar met vijf verdedigers en twee verdedigende middenvelders. De spelopvatting splijt ook de spelersgroep, weten de goed ingevoerde supporters. Het was oer-Willem II’er Jordens Peeters die na afloop van Sparta-Willem II (1-0) losging in de kleedkamer. De week erna, met een aanvallende opstelling, was er resultaat. Daarna, weer met een behoudende tactiek, ging het drie keer mis.

Hardcore fans (misschien zijn het wel hooligans, geen idee), maar ook de zwijgende meerderheid en niet te vergeten veel sponsors, verenigden zich vorige week. Ze wilden dat de club de trainer op non-actief zou zetten. De directie weigerde dat. Maar alle geledingen drongen aan, resoluut maar netjes. Stop met deze trainer. Voor zover mij bekend zijn er geen trainingen verstoord, er zijn geen mensen bedreigd en er waren geen plannen om tegen PSV het veld te bestormen.

Geconfronteerd met zoveel oppositie gooide Van de Looi de handdoek. De rest is geschiedenis. Zaterdagavond bezorgde een vurig Willem II PSV de grootste nederlaag in bijna 54 jaar. Die knappe zege komt op het conto van de fans van Willem II, niet voor niets maakte publiekslieveling Fran Sol, bepaald niet dol op de vertrokken trainer, er drie.

Je voetbalclub bijsturen, het kan linksom of rechtsom, maar toch vooral geweldloos.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Gast
vakkieB

Bombarda99,

DAT bedoel ik nou!! Maar aan de andere kant zou de directie cq het bestuur het

zover niet moeten laten komen. Ik bedoel eerder ingrijpen. Maar ja, communicatie
staat bij onze club helaas niet hoog in het vaandel. Maar dat is al langer zo.
Af en toe een discussieavondje voor de supporters en that’s it.
WillemII is en blijft mijn club en that’s it.

 

 

 

vakkieB
Gast
vakkieB

Bombarda99, inderdaad een compliment. Geweldloos!! Schijnbaar kan het tegenwoordig

niet zonder geweld of bedreigingen. Ga maar na: Go Ahead Eagles, West Ham United.

 

Bombarda99
Gast
Bombarda99

Ik zou mezelf en mijn club liever meten naar een wat hogere maatstaf. Maar inderdaad, met alle agressie en domheid die je tegenkomt in en rond stadions moet je misschien gewoon blij zijn dat er bij Willem II iets is afgedwongen zonder geweld.

Bombarda99
Gast
Bombarda99

Ben het vaak met Hugo Borst eens, maar hier mist hij slaat hij de plank mis wat mij betreft. Alsof het een compliment waard zou moeten zijn dat het geweldloos is gegaan?! Dat is toch een beetje van “Hoe doet Jantje het op school?”, “Fantastisch, hij heeft nog niemand een gebroken neus geslagen.”

Robby
Gast
Robby

Ik denk dat je het in dit geval meer moet zien in de trend van:

 

“Zeg Pietje en Keesje, kijk eens naar Jantje. die doet het fantastisch op school zonder iemand een gebroken neus te slagen”

SargentD
Lid
SargentD

Als het op die school eerder de norm dan de uitzondering is dat iemand een gebroken neus wordt geslagen dan mag goed gedrag best benoemd worden toch?

Bombarda99
Gast
Bombarda99

Valt wat voor te zeggen. Het is inderdaad maar net waar je je aan wilt spiegelen.

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik weet het niet hoor met die Hugo Borst.   Die weet ineens te vermelden wat andere journalisten niet weten. Of hij is goed ingevoerd en heeft zich verdiept in ons cluppie of hij zegt nu gewoon het tegenovergestelde wat de rest van zijn collega’s roepen om tegen de stroom in te gaan.   Ook Hugo Borst is een journalist, al heeft hij met zijn acties voor demente mensen wel een gevoelige snaar geraakt en laat hij hiermee zien dat hij niet alleen maar dingen roept en schrijft zoals veel van zijn collega’s, maar ook daadwerkelijk actie onderneemt.   Misschien… Lees verder »

Kees
Gast
Kees

Ik weet het niet hoor met die Dirruk.

TheObserver
Lid
TheObserver

Met jouw weten we het onderhand wel Kees !! Dirruk geeft hier toch een normaal verhaal weer..niks geks aan het verhaal ?

spreek Dirruk  x persoonlijk aan Kees Kwats ipv hier elke keer nutteloze opmerkingen te maken.

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik denk dat ik dan toch liever vrienden wordt met Hugo Borst dan met Kees.

 

Wat een moeimakert ben jij zeg. Ben je de zus van Berry van Gool of zo, of heb ik je in het “echte” leven iets misdaan dat  iedere reactie die je maakt hier op Tilbo over Dirruk moet gaan?

 

Maar wat TheObserver zegt, speek me eens een keer persoonlijk aan, want ben onderhand echt wel benieuwd waarom het zo diep bij je zit. Misschien komen we er samen wel uit.

vakkieB
Gast
vakkieB

Wally58, wellicht heb je gehoord wat “die snor” gezegd heeft. Totale nonsens.

Weet nauwelijks of helemaal niet wat er speelt of gespeeld heeft. Hij moet maar

eens gaan luisteren bij de supporters van FC Groningen. Goed dat supporters, en ook sponsoren,

zich roeren wanneer het faliekant mis dreigt te gaan en de directie weinig of niets doet.

Prima stukje van Hugo Borst, die begrijpt het tenminste.

Vak M
Gast
Vak M

Ik heb net Rondo gezien. Daar spreken ze geen positief woord over Willem II. We winnen met 5-0 en we worden totaal afgebrand.

Ik ben blij met mannen als Hugo Borst!

Wally58
Lid
Wally58

Klopt hij durft tenminste iets te zeggen, nu kijken wat de snor te zeiken heeft vanavond bij VI.

Baarle
Gast
Baarle

Off-topic: wat een enorme held is die Lennart Thy van VVV zeg. Zo kom je ze zelden tegen. Grote klasse!

Vak M
Gast
Vak M

Heel Mooi. Echt! Maar dat hoort hier niet thuis.

Bilto
Gast
Bilto

Netjes. Misschien wel een geschikte nieuwe trainer die Borst?

Da Rodge
Gast
Da Rodge

Precies de juiste interpretatie van Hugo! Klaarblijkelijk was er een splijt in de spelersgroep? Heb wel een zorg: ik vind Riensta in al z’n interviews na de wedstrijd maar kortaf en ‘afgeknapt’. Lijkt dit zo, of is hij het echt oneens met de wijze waarop dit is gegaan…?

Frietmet
Lid
Frietmet

Zo is hij altijd. Viel me ook al op in eerdere uitzending van tafel van Kees.

Doofey
Lid
Doofey

Dat is gewoon omdat we zo verwend zijn geweest met Peters’ uitgebreide analyses die ook nog ergens op slaan, hoop dat we hem snel terugzien.

Gisteren, zoals gezegd onder ander topic, was Rienstra even aan de telefoon bij Studio Sport. Nu houden die gasten sowieso niet veel ruimte maar als je dat dan toch krijgt is het dan zo moeilijk om meer dan 5 woorden per antwoord te geven zonder open deuren in te trappen? Hij vertegenwoordigd wel onze club he. Maar goed nog 7 wedstrijden, gaan we maar vanuit.

Doofey
Lid
Doofey

Maar goed als je dat zegt krijg je alleen duimpjes omlaag, begrijp me niet verkeerd, Rienstra is goede voetballer voor ons, maar niet als aanvoerder.

UNITED
Lid
UNITED

Rienstra kan het niet verkroppen dat zijn vriendje vd looij weg is. Hij is vergeten dat het hier niet FC Rienstra vd Looij Combinatie is maar Willem II. Waardeloze aanvoerder.

Robby
Gast
Robby

Das niet waar United. Rienstra moet iets zeggen van de clubleiding waar hij niet achter staat maar hij wil zn plek in het elftal niet kwijtraken aangezien hij op deze manier volgend jaar ergens anders speelt dan bij AZ. Nu ff slikken en over 7 wedstrijd de deur achter je dicht trekken. Maar boeie geef allemaal de schuld aan de Fans. weet wel dat door deze actie we een heel andere instelling bij spelers zien. Deze actie leidt ertoe dat we in de eredivisie blijven en zelfs geen playoffs hoeven te spelen. Allemaal dankzij onze supportersgroepen!!!

 

 

Vak M
Gast
Vak M

Riensta is heel timide. Rustige jongen buiten het veld. Maar binnen de lijnen laat hij het zien! Man wat was hij belangrijk zaterdag.

Jookma
Gast
Jookma

Bedankt Hugo!

Baarle
Gast
Baarle

Hugo hoeft tenminste geen blad voor zijn mond te houden. Die zegt gewoon wat de supporters van alle andere clubs niet durven te zeggen: wat een top actie van dat hele Willem 2 inclusief het statement van vorige week!! Gewoon je aanvallende club terugeisen!

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Dank je, Hugo. Hoop dat wij vanuit onze luie stoel, kunnen kijken hoe Sparta zich weet te redden via de nacompetitie. Ook een mooie, traditie club, maar onze blauwe streep, maakt het shirt toch echt veel mooier. Twente en Roda kijken maar, wat ze doen. Daar wordt echt een wanbeleid gevoerd.

JTW
Lid
JTW

Bij ons niet dan? Als het aan de directie had gelegen, zat VDL nog gewoon op de bank…

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Bij ons snappen ze het niet zo goed. Maar als ik het beleid van Roda en Twente kijk, dat is pas echt wanbeleid. Mbt Joris; hij is verantwoordelijk voor spelersbeleid. Blijken dr toch wel een aantal van te kunnen voetballen, vindt je niet?
Als ze tenminste de kans krijgen en niet alleen maar achteruit hoeven te lopen.

Vak M
Gast
Vak M

Inderdaad. Sparta moet er in blijven. Roda er uit!

Rijst
Gast
Rijst

Ik ben blij te lezen, dat er een gerennomeerde journalist is die het wèl begrijpt!

Bedankt, Hugo Borst!

Peter van Meel
Gast
Peter van Meel

nou, gerenommeerd…./ Best ranzig af en toe die man.

Remco
Gast
Remco

Een vriend van me appte vanochtend: ‘Je Sol mar fan zijn’!

RijenRakker
Gast
RijenRakker

Hugo Borst… Held!

Eindelijk iemand uit de landelijke media die voor ons op komt.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Eindelijk iemand die het snapt

Dan al die zogenaamde kenners bij studio voetbal, vi, Ronde en andere die ons voor alles en nog wat uitmaken en veroordelen