Willem II en Vitesse in evenwicht 1-1

49
3809
Foto: Toin Damen

Willem II is de competitie begonnen met een gelijkspel tegen Vitesse. De eerste helft wisten beide elftallen weinig boeiends op de mat te brengen. Een kwatier in de tweede helft ontbrande de wedstrijd met druk van Willem II op Vitesse. Falkenburg opende de score echter Vitesse wist nog langszij te komen door Oliynyk. De laatste kreeg in de slotfase nog rood door een eleboogstoot op Mathieu.

(verslag: willem-ii.nl)

Eerste punt is binnen

Willem II en Vitesse hebben het competitiebal geopend met een gelijkspel. Zonder politie stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Voor rust domineerde Vitesse, in de tweede helft was Willem II de betere ploeg. Nieuwkomer Erik Falkenburg opende de score, maar Vitesse kwam een kwartier voor tijd langszij.

Vorig seizoen won Vitesse twee keer van Willem II. De grote vraag was hoe de ploeg uit Arnhem er nu voor zou staan. Trainer Bosz zag met Van der Heijden, Vejinovic, Pröpper en Traoré liefst vier spelers uit de as vertrekken. Het antwoord kwam in Tilburg, waar Vitesse in het eerste half uur heer en meester was. Het enige wat er aan ontbrak waren doelpunten. Willem II mocht van geluk spreken dat het bij rust niet tegen een ruime achterstand aankeek.

In de tweede helft herstelde de thuisploeg zich. Het spel speelde zich vooral op de Arnhemse helft af. Na ruim een uur spelden prikken drukte Willem II door. Eerst was het De Sa die de lat geselde. Even later had doelman Room een knappe redding in huis na een van richting veranderde uithaal van Wuytens. De doorgekopte corner viel voor de voeten van Erik Falkenburg die snel vrienden maakte in Tilburg: 1-0. De voorsprong was verdiend gezien het spelbeeld in de tweede helft. Toch kwam Vitesse terug in de wedstrijd. Na balverlies van Bruno Andrade sloeg Vitesse keihard toe in de omschakeling. Invaller Nathan schudde de al met geel belaste Jordens Peters van zich af. Zijn voorzet werd door de volledig vrijstaande Denys Oliinyk op waarde geschat. Met een bekeken schuiver liet hij uitblinker Lamprou kansloos: 1-1.

In de slotfase vestigde Oliinyk nogmaals de aandacht op zich met een keiharde charge op invaller Justin Mathieu. Scheidsrechter Kamphuis trok direct rood, maar de tijd was te kort om van de overtalsituatie te profiteren. Zo eindigde het openingsduel in 1-1.

49 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments