Willem II en RKC vragen arbeidstijdverkorting aan voor spelers en personeel

28
3457
Foto: Toin Damen ©

Willem II en RKC Waalwijk hebben arbeidstijdverkorting aangevraagd voor personeel en spelers, die door het sluiten van de stadions en de trainingsvelden in Tilburg en Waalwijk geen arbeid meer kunnen verrichten. Dat vertelden de algemeen directeuren Martin van Geel en Frank van Mosselveld maandagmiddag.

Met een dergelijk verzoek proberen de beide clubs de gevolgen op te vangen nu ze minimaal al drie weken zonder inkomsten zitten. Als later de competitie ook nog eens met wedstrijden zonder publiek uitgespeeld zou worden is de schadepost groot. RKC zou thuis nog Willem II en Feyenoord ontvangen. Willem II heeft nog onder meer een thuisduel met Ajax tegemoet.

RKC Waalwijk heeft de horeca in eigen beheer. Dat ligt nu helemaal stil. Ook personeel dat betrokken is bij de ticketverkoop en de businessfaciliteiten kan geen werkzaamheden meer verrichten. Willem II heeft zijn horeca-activiteiten verpacht aan Bonheur, maar ook veel mensen in dienst die betrokken zijn bij de organisatie van de wedstrijden. 

28
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
4 Discussie draadjes
24 Discussie antwoorden
1 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
16 Gereageerd
JengIkzelfTricolores ForeverHanskoen verhoeff Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Voor de liefhebbers: Leyton Oriënt organiseert de komende dagen een internationaal FIFA-toernooi waarvoor 128 clubs uit Europa zich hebben aangemeld, waaronder Willem II. Zie de website en Twitter-account van Leyton Oriënt voor nadere info.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Ik denk dat we als supporters in ieder geval een positieve bijdrage kunnen leveren door straks niet te miepen dat je een deel van je seizoenskaart terug wil hebben vanwege gemiste wedstrijden, nu zullen de meeste van ons dat geen probleem vinden mag ik hopen….

Jeng
Gast
Jeng

Als we zo met zijn alle gaan beginnen is het einde zoek na heel deze corona onzin

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De financiële gevolgen zullen nog un stuk groter gaan wórden. Helaas voorlopig het einde nog niet in zicht

ut Reijenaarke
Lid

Reactie wat Duitse spelers doen.
Nederland volgt, Let maar op, Frenky de Jong, gaat Tilburg, de Grootste Corona stad momenteel, ook Willem II, en RKC helpen, en misschien Van Dijk ook nog een reservertje heeft

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Ik heb dit nu 3 keer gelezen en kan er geen touw aan vastknopen

Dirruk
Lid
Dirruk

Gedeeltelijk eens met het besluit van Willem ll om arbeidstijdverkorting aan te vragen voor het personeel. Maar het kantoorpersoneel zou deze tijd ook eens kunnen gebruiken om de opgelopen achterstanden van afgelopen jaren in te halen. Er zijn genoeg zaken blijven liggen om nu aan te pakken, en men kan nu ook alvast een aantal zaken voorbereiden dat wanneer de piek weer komt ( begin seizoen met alle scc en sponsorcontracten ed ) men dan gewoon door kan werken aan de dagelijks zaken.

Willem II Boven Alles!
Gast
Willem II Boven Alles!

Gezien de toestand van ons land op dit moment denk ik dat eventuele sponsoren wel iets anders aan hun hoofd hebben dan twee stoelen voor volgend jaar. Neem daarbij een vrij onzekere toekomst met het oog op Europees voetbal denk ik dat veel sponsoren nog wel eventjes wachten

Dirruk
Lid
Dirruk

@Willem ll Boven Alles, Willem ll heeft weinig tot geen sponsoren die wachten of onze club volgend seizoen wel of geen Europees voetbal speelt. Ze zullen op dit moment, net als bijna iedereen, andere zaken aan hun hoofd hebben, maar ze zullen “de 2 stoelen” zeker gaan verlengen. Sterker nog, als deze situatie langer gaat duren is het juist goed als de club daar nu al op inspeelt en de supporters en sponsoren vraagt om toch vooral hun scc nu al te verlengen, en sponsorcontracten nu al af te sluiten. Dan helpen we met z’n allen de club en laten… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Idd het is nu exstra kut juist omdat we een goed Seizoen draaien hadden we misschien meer en grotere sponsors binnen kunnen halen. Dit alles valt nu in het water.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Forza Willem ll,

Willem ll trekt weinig tot geen sponsoren aan die sponsor worden die afhankelijk zijn van de resultaten en daarbij waren de resultaten nu zo goed en is alles bij onze club positief dat sponsoren nu echt wel instappen als ze dit van plan waren. En dus nu het ijzer smeden als het heet is.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Nou dat instappen zo wel eens tegen kunnen vallen door die corona shit. Voor de corona zag de RWB hemel stuk mooier uit. Ben ik van overtuigd.. nu zijn het toch donkere wolken. In dat opzicht. En dan heb ik nog niet eens over sponsors die evt straks niet meer aan de verplichtingen kunnen voldoen. Want voorlopig is het coronavirus een flim zonder einde die een hoop schade aanricht

LK1896
Lid
LK1896

Dirruk, arbeidstijdverkochting vraag je aan voor een déél van de uren van medewerkers. Ik kan mij zo voorstellen dat nu het voetbal compleet is stilgelegd er minder uren nodig zijn dan dat Willem II nu in huis heeft. Dit wil dus niet automatisch zeggen dat niemand meer aan het werk is bij Willem II (en het kan dus goed zijn dat ze wel zaken oppakken waar ze achterstand in hebben). Ik zal je post maar onder stemmingmakerij scharen. Overigens is dit voor een bedrijf met een dergelijke terugval in omzet gewoon een logische stap om te zetten.

Dirruk
Lid
Dirruk

@LK1896,

Je schaart deze post maar onder waar jij ‘m onder wil scharen en je zal er wel weer een hoop plusduimpjes mee scoren, maar de meeste medewerkers op kantoor zijn tegenwoordig vrijwilligers en stagiaires dus je kijkt maar.🤷‍♂️

Frolo de Flap
Gast
Frolo de Flap

Dirruk. Het zal je verbazen hoeveel mensen in vaste dienst zijn bij onze club!

Jagken
Gast
Jagken

Lul niet zo slap jongen, 80% op kantoor is in vaste loon dienst (ik spreek uit eigen ervaring). Dan wel fulltime/part-time, de rest is stagiair en 1 of 2 vrijwilligers. Dus ge kijkt zelf maar met je onzin informatie!

LK1896
Lid
LK1896

Eens Jagken. Overigens zijn volgens het meest recente jaarverslag (18/19) de loonkosten met 6 ton gestegen. Er wordt dus wel degelijk geinvesteerd in personeel, echter (gelukkig) stap-voor-stap. Waar Dirruk deze wijsheid dus vandaan haalt is mij een raadsel.

Dirruk
Lid
Dirruk

Ik weet zo al 4-5 mensen die bijna elke dag vrijwillig en dus onbetaald aanwezig zijn aan de Goirleseweg dus ik zou toch eens je bronnen checken. En het is wel erg triest om hier al die downieduimpjes te zien reageren. LK1896, De salariskosten zijn in 2018-2019 met 600.000 euro gestegen inderdaad. Maar weinig van die 600.000 euro is naar de kantoor kant gegaan. Daarentegen waren de salarisverhogingen voor de algemeen directeur en technisch directeur aanzienlijk hoog, zeker omdat 3 maanden na deze forse salarisverhoging voor Berry van Gool het vertrouwen in deze goede man werd opgezegd door de toezichthoudende… Lees verder »

LK1896
Lid
LK1896

Dirruk, zet hier voor de volledigheid dan ook het aantal FTE (dus full-time banen) bij wat aan de kantoorzijde in dienst is van Willem II, namelijk 15 inclusief directie (recentelijk nog een accountmanager toegevoegd). Los van dat kan een BVO, dus ook Willem II niet zonder vrijwilligers en gelukkig hebben we die zowel aan de voetbalkant als aan de kantoorkant. Je insinuatie dat het personeel dan nu maar uit zijn/haar neus aan het eten is gaat me echter wat te ver. Ik zou zeggen; focus je (ook voor je eigen gemoedstoestand) eens op de zaken die wél goed gaan bij… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

@LK1896,

Waar lees jij dat ik schrijf dat het personeel uit hun neus zit te eten?

Ik geef aan dat ze door de ontstane situatie eens moeten kijken hoe de zaken beter geregeld kunnen worden en ze nu alvast kunnen inspelen op de komende periode en het restant van het seizoen of het nieuwe seizoen.

En daar kunnen ze nu met z’n allen stappen inzetten.

Shoukov
Lid
Shoukov

En als Dirk tegenspraak krijgt gaat ie zeiken. net Trump.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Shoukov, Dirruk krijgt niet zoveel tegenspraak of het moet zijn dat je die nikszeggende reacties onder tegenspraak schaart. In al die jaren hier op social media is er nog nooit iemand geweest die met feiten tegenspraak heeft gegeven en dat is eigenlijk heel jammer, want Tilbo is een mooi forum om over alle zaken die onze club aan gaan te discussiëren. Het is echter zo dat er hier alleen dat er positief over onze club geschreven mag worden, want zodra het negatief is zijn al die tere zieltjes hier op d’r pik getrapt. En ze hadden in 99 van de… Lees verder »

ikzelf
Lid

Dirruk,
Wat ben je toch een negatieve stemmingmaker. Kap daar gewoon eens mee met dat wijsneuzengedoe.

Dirruk
Lid
Dirruk

Hé Paulzelf,

Ben je ook weer van de partij. Misschien kun je een paar dagen buiten gaan staan klappen of zo. Misschien dat het iemand interesseert.

Tilburg0131970
Gast
Tilburg0131970

Wat ik heb begrepen is dat alleen de dames aan de receptie daar vrijwillig zitten. Petje af want stralen altijd en doen hun werk met veel liefde en plezier ! Stagiaires heb je natuurlijk overal maar ik denk dat bij ons clubke toch behoorlijk wat betaald personeel rond loopt.

Shoukov
Lid
Shoukov

En jawel hoor; Dirk weet weer hoe het moet. Holle babbelaar!

kruik
Lid
kruik

Gek he als wij een paar wedstrijden achter elkaar winnen en als alles lekker loopt hoor je Dirruk maar amper,maar oh wee als er eens iets niet lekker loopt de meld de hoofdazijnzeiker zich bijna elk uur

Robby
Lid
Robby

Altijd leuk om de reacties op Dirruk zijn posts te lezen. Bak popcorn erbij en even achteroverleunen