Willem II en Nak in evenwicht

107
5919
Fernando Lewis verovert de bal net voordat Angeliño ermee vandoor kan (foto: Toin Damen)

Willem II en Nak deelde vanavond de punten, in een spannende maar matige wedstrijd kwamen de Tricolores voor rust op voorsprong door een klutsbal van Ogbeche. Na de pauze kwamen de bezoekers langzij Pedro Chirivella trapte ongelukkig over de bal heen na een voorzet van Fabian Sporkslede. Ambrose reageerde snel en tikte de bal langs Branderhorst. De Westerbuurtjes waren voetballend sterker, jammer dat Willem II tactisch niet in staat was om dominater te spelen en zeker na liet Gracia uit te schakelen!

verslag: willem-ii.nl
Willem II is er thuis tegen NAC Breda niet in geslaagd een flinke stap richting middenmoot te zetten. In een derby die maar geen derby wilde worden kwamen de Tricolores niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 1-1.

Willem II-trainer Erwin van de Looi blijft in zijn persoonlijke carrière als speler en trainer ongeslagen tegen NAC, maar had daar na afloop geen boodschap aan. Zijn ploeg had teleurstellend gepresteerd, zo stelde hij. “Het is niet geworden waar we op hadden gehoopt. We hadden een slag willen slaan maar zijn daar niet in geslaagd. Er zat te weinig beweging in het elftal, we toonden te weinig initiatief en konden de vrije man niet vinden. Van een echte derby, met strijd en pittige duels, was ook nauwelijks sprake. En dat met een scheidsrechter (Bas Nijhuis, red.) die toch veel strijdlust toelaat.”

Nagenoeg zelfde elftal
Willem II trad in nagenoeg dezelfde 4-4-2-samenstelling aan als waarmee vorige week Heracles zo eclatant met 3-1 opzij werd gezet. Alleen de door een griep geplaagde Darryl Lachman ontbrak in de basis. Zijn plaats in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Jop van der Linden.

Heerkens mist
De minieme verandering in het elftal van Willem II plus de ouderwetse Tilburg-Breda-polemiek vooraf beloofden een heerlijke derbysfeer. Maar daar was op het veld – zeker in de eerste helft – niet veel sprake van. Beide teams leken te verkrampen onder de hooggespannen verwachtingen. NAC kwam in het eerste halfuur tot kansen op de openingstreffer via Giovanni Korte (geblokt schot), Thierry Ambrose (kopbal) en Rai Vloet (schot naast). Willem II stelde daar een mislukte kopbal van Freek Heerkens tegenover.

Korte termijn-fenomeen
In het laatste kwartier voor de rust kwam de thuisploeg wat beter in het spel. Tot gevaarlijke momenten leidde het niet, totdat Bartholomew Ogbeche het weer op zijn heupen kreeg. De spits vergrootte in de 43e minuut zijn status van ‘korte termijn-fenomeen’ door met een frommelgoal Willem II op voorsprong te zetten. Het was het zevende doelpunt van de Nigeriaan in zijn vierde volledige wedstrijd voor de Tricolores sinds zijn herstel van een langdurige blessure.

Kort genieten
Willem II mocht na de pauze vijf minuten genieten van de voorsprong. Pedro Chirivella verzuimde in de 50e minuut de bal weg te werken uit de Tilburgse verdediging en stelde zo Thierry Ambrose in staat de gelijkmaker te scoren. Thom Haye was met een gevaarlijk schot in de 70e minuut nog dichtbij de 2-1 en Ogbeche kreeg even later zijn voet na een slim overstapje van Sol niet goed tegen de bal. Het bleef dus 1-1 tussen de Brabantse rivalen en zo overheerste na afloop toch het gevoel van een teleurstelling.

107 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments