Willem II eenvoudig naar volgende voorronde Europa League: 0-5

78
5793
Pavlidis scoorde tweemaal tegen Niederkorn (foto:(c) Toin Damen)

Willem II heeft vanavond met speels gemak de volgende ronde van de Europa League behaald. In Luxemburg werd het onder toeziend oog van enkele honderden Willem II-ers 0-5. Voor Willem II scoorden Pavlidis (2x), Saglam, Nunnely en Tresor.

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II PROBLEEMLOOS NAAR VOLGENDE RONDE
Willem II is haar vijfde Europese campagne succesvol gestart. Het boekte de grootste zege in Europees verband door Progrès Niederkorn met 0-5 aan de kant te schuiven. Vangelis Pavlidis (2x), Mike Trésor, Görkem Saglam en Ché Nunnely waren de Tilburgse doelpuntenmakers die Willem II een plekje in de derde voorronde van de UEFA Europa League bezorgden.
 
Na een onderbreking van 15 jaar stond Willem II in het Luxemburgse Differdange weer eens aan de aftrap van een officieel Europees duel. Het deed dat met Jordens Peters in de basis. De routinier die afgelopen weekend wegens een schorsing het openingsduel in de competitie nog moest missen, keerde nu terug in zijn vertrouwde aanvoerdersrol om de officiële plichtplegingen tegen Progrès Niederkorn voor zijn rekening te nemen.
 
Driemaal scheepsrecht
De Tricolores, op de achtergrond gesteund door enkele honderden trouwe fans die naar het Groot Hertogdom waren afgereisd, namen direct het initiatief. Die voortvarende start had na zes minuten al kunnen leiden tot de openingstreffer. Pavlidis rondde een voorzet van Miquel Nelom vanuit buitenspelpositie doeltreffend af, waardoor dat feestje voor de Tilburgers niet doorging. De Griek was even later wederom dichtbij een treffer toen hij goed weg draaide bij zijn tegenstander, maar zijn inzet door de keeper werd naast getikt. Bij zijn derde poging was het wel raak. Een door Mats Köhlert genomen corner werd door Freek Heerkens doorgekopt op het hoofd van Pavlidis die nu keeper Sebastian Flauss kansloos liet: 0-1. 

Voor rust beslist
Willem II drukte daarna direct door. Trésor stond aan de basis van de twee treffer. De Belg drong het strafschopgebied binnen maar zag de bal door een tegenstander worden weggetikt, precies in de voeten van Görkem Saglam die zonder al te veel moeite de bal binnenschoof: 0-2. Bij Willem II’s derde treffer was Trésor opnieuw de aangever. Hij vond Pavlidis die koelbloedig de keeper omspeelde en het duel daarmee voor rust al besliste: 0-3. Nunnely had in de extra tijd van de eerste helft de stand zelfs nog een groter aanzien kunnen geven, maar zijn inzet ging naast.

Direct raak
De vleugelaanvaller liet de rust passeren om alsnog zijn naam op het scorebord te zetten. Direct nadat de wedstrijd werd hervat, kreeg hij op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld van Saglam en knalde in de korte hoek raak: 0-4. De Duitse middenvelder onderstreepte zijn sterke optreden door ook aan de basis te staan van de een-twee waarmee Trésor in de 65e minuut de 0-5 liet aantekenen.

Derde voorronde
Willem II verzaakte geen moment en voetbalde probleemloos naar het eindsignaal. Het had via Trésor, Nunnely en Pavlidis zelfs nog kansen op een zesde treffer. Doelman Robbin Ruiter moest slecht éénmaal reddend optreden om een Luxemburgse eretreffer te voorkomen.

Rangers of Lincoln?
De eerste hindernis op weg naar de poulefase in Europees verband werd vrij eenvoudig genomen. Nu er geen returnwedstrijd wordt gespeeld is plaatsing voor de volgende ronde direct een feit. De tegenstander moet komen uit het duel tussen Lincoln Red Imps (Gib) en Rangers FC. Als de voetbalwetten niet liegen, is de kans groot dat de Schotse grootmacht op donderdag 24 september de volgende tegenstander van Willem II is de dat dan in eigen huis mag aantreden.

78 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments