Willem II door naar halve finale: 2-3

84
1746
Matchwinner Kristinsson wordt bedolven door de rest van Willem II (foto: (c) Toin Damen)

Willem II wint in Enschede en gaat door naar halve finale. Pavlidis, Kristinsson en een eigen doelpunt van González zorgden voor 2-3 overwinning. Eerste helft was gezapig, tactisch steekspel. Pas na rust ontbrandde de wedstrijd door een doelpunt van Twente. Toen kwam pas de energie die bij een bekerduel hoort los en ging de handrem eraf.

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II NAAR DE HALVE FINALE!
Willem II heeft zich door een nipte zege in Enschede geplaatst voor de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Eerste divisionist FC Twente werd in de Grolsch Veste met 2-3 verslagen. Het betekende na twee eerdere bekernederlagen tegen de Tukkers (in 1992 en 1998), driemaal scheepsrecht. Zo werden de 900 supporters van de Tricolores beloond voor hun reis naar Enschede.

Adrie Koster koos in de bekerwedstrijd voor nagenoeg dezelfde basisopstelling als zondag thuis tegen NAC. Dankerlui keerde terug in de verdediging, omdat Peters een blessure overhield aan de derby. Heerkens nam zijn plek centraal in de verdediging overnam. De positie die daardoor voorin vrijkwam, werd ingevuld door Marios Vrousai. Verder was er ook een basisplaats voor Vangelis Pavlidis.

Sterk begin FC Twente
FC Twente begon sterk aan de wedstrijd met een gevaarlijke vrije trap in de derde minuut, die doelman Wellenreuther maar net naast zag gaan. Na het eerste kwartier werd Willem II sterker, wat resulteerde in een paar gevaarlijke aanvallen. Echt in de buurt van een doelpunt kwam alleen Aras Özbiliz, maar zijn poging werd net naast getikt door Drommel. Kenmerkend voor de eerste helft was eigenlijk alleen het rommelige spel en overtredingen van beide ploegen. Het leverde Willem II twee gele kaarten op (Heerkens en Llonch) en FC Twente een (Monsalve). Net voor rust was er nog een kans voor de Tricolores. Daniel Crowley gaf de bal op Vrousai, die de bal vervolgens net naast de verre hoek prikte.

Spannende fase
Alles wat ontbrak in de eerste helft, werd in de tweede helft ruimschoots gecompenseerd. Beide teams kwamen fanatiek uit de kleedkamer en dat leverde in korte tijd drie doelpunten op. FC Twente kwam in de 54e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Aitor Cantalaprieda werd door iedereen in het strafschopgebied gemist en ging achter Wellenreuther in de verre hoek binnen: 1-0. Vijf minuten later trok Willem II de stand weer gelijk. Een schot van Fernando Lewis werd aangeraakt door Twente-verdediger Gonzalez en ging zo het doel in: 1-1. Lang kon Willem II echter niet genieten van de gelijkmaker. Binnen drie minuten lag de bal al weer aan de andere kant in het netje. Een snelle uitbraak van de Tukkers werd afgerond met een strak schot in de verre hoek door wederom Aitor: 2-1.

Pol Llonch in duel tijdens bekerwedstrijd FC Twente – Willem II (foto: (c) Toin Damen)

Toch winst
Daarna brak er een rustigere fase aan in de wedstrijd. Het spel ging op en neer, maar leidde voor beide ploegen niet tot echte kansen. Ruim een kwartier voor het eind paste Koster twee wissels toe: Kristófer Kristinsson voor Thomas Meißner en Vurnon Anita voor Özbiliz. Willem II ging meteen daarna in de aanval. Na een rommelige situatie in het strafschopgebied van FC Twente kwam de bal voor de voeten van Pavlidis. Hij aarzelde geen moment en schoot de 2-2 binnen. Na de assist van afgelopen zondag, heeft ook hij dus al snel een goal achter zijn naam staan.

Kristinsson matchwinner
Na het doelpunt hield Willem II het initiatief, wat drie minuten voor tijd leidde tot de voorsprong. Een voorzet van rechts van Vrousai werd bij de eerste paal knap binnen gekopt door Kristinsson: 2-3. Mooi voor de IJslander, die zijn invalbeurt kon bekronen met een treffer. De extra tijd leverde nog een paar hachelijke momenten op voor het doel van Wellenreuther. Gelukkig overleefde Willem II het Twentse slotoffensief, waardoor de Tricolores voor het tweede jaar op rij in de halve finale staan

De loting voor de halve finale is zaterdagavond rond 22.00 uur te zien bij FOX Sports.

Matchwinner Kristinsson

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ronald
Gast
Ronald

Het was niet goed wat willem ll liet zien tegen een matige ploeg, maar goed we zijn door.

hoeveel kansen moet Dankerlui krijgen voordat deze technische staf doorheeft dat deze jongen niet kan voetballen. leuk voetballetje misschien voor de amateur tak van willem ll maar echt totaal niet in willem ll 1.

asdf
Gast
asdf

Ik hoor hier helemaal niemand over het slechte keepen van Wellenreuther gister, extreem onzeker, moest bij de eerste goal gewoon daadkrachtig handelen en uitkomen, dan had hij die bal en tweede goal was al helemaal aan te rekenen. Hoe kan het toch dat deze man continue de kans krijgt…..

Ravio
Gast
Ravio

Omdat de 2e keeper er werkelijk helemaal geen zak van kan!!!

@win
Gast
@win

Eerste goal is hij medeschuldig aan, net als de hele verdediging. De bal krult in vanaf de zijkant, met goede communicatie is het duidelijk wie die bal gaat wegwerken. Het is overduidelijk dat iemand deze communicatie op zich neemt (kijk maar even hoe Llonch naar de bal gaat en hem uiteindelijk laat lopen).

Tweede goal is vooral een misser van Dankerlui. Vervolgens mag er vanaf een meter of 12 vol uitgehaald worden, dat kun je een keeper nooit aanrekenen.

Wellenreuther is geen De Gea, maar voor ons een prima keeper.

Robby
Gast
Robby

die 2e goal is ook een fout van Meissner, die staat op 10meter rugdekking te geven. Neemt niet weg dat ik, bij afwezigheid van Palacios, liever Heerkens op de linksback positie zie staan. Maar ja als Peters uitvalt moeten we wel.

@win
Gast
@win

Ook ja, mee eens.

Wll
Gast
Wll

Inderdaad echt onbegrijpelijk dat die gast er nog steeds in staat. Had al verwacht na Emmen dat die branderhorst liet staan !! Maar niets is minder waar

Sooike
Gast
Sooike

Haha, eerste helft van Emmen alweer vergeten? En onzekere potjes tegen Spakenburg en Volendam ook?
Branderhorst maakt geen enkele aanspraak op een basisplaats

Sooike
Gast
Sooike

1e goal kan hij geen zak aan doen!! 2e goal had hij misschien kunnen hebben maar die gast werd in het zadel geholpen door geklungel van dankerlui en meissner.

En idd, branderhorst is echt een heel stuk minder!

Welps
Gast
Welps

Het IQ van een W2 supporter wordt weer eens bevestigd . Sterretjes in een vak onder je gooien, ben trots op jezelf. Maak je zo’n doekje en ontkracht je het gelijk. Stel textiel nakomelingen.

Superman013
Gast
Superman013

Een hele groep mensen over een kam scheren na een incident met maar een paar betrokkenen getuigd ook niet echt van intelegentie

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Welps is nog beduusd van de totale afgang zondag…laat hem toch

LDR
Gast
LDR

Welps, je hebt helemaal gelijk. Die paar personen die de sterretjes naar beneden gooiden moeten keihard aangepakt worden. Verder was de actie vrij onschuldig en ook juist ludiek bedoeld. Excuses dus namens alle supporters voor het gooien, dit had niet mogen gebeuren. wink

TricoEques
Gast
TricoEques

Ga in ander topic (nieuwsbericht) lopen mekkeren.,. Ja stom en slecht etc.. maar groep van max 15 man he.. En in meeste gevallen gewoon kwestie van niet nadenken. Denk dat er eigenlijk geen supporter tussen gezeten heeft met echt kwade bedoelingen. Laten we het nu gewoon weer hebben over die halve finale. Willem II cupfighters!!!!!!

Mos
Gast
Mos

Kaarten kopen voor Utrecht aub! Dat had ook een volle bak moeten zijn eigenlijk gezien de prijs en afstand. Komaan WII

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Bestel je kaarten voor Utrecht mensen! Onze jongens hebben de steun hard nodig! Voor 9 eu ben je erbij!! Utrecht zit in een winterslaap en wij halen de meeste punten buiten Tilburg! Niet aarzelen maar kaarten halen!

Mos
Gast
Mos

We moeten in een aantal dagen toch nog zeker de 600 kunnen halen!?

wil
Gast
wil

Heerkens zei na afloop dat hij hoopte op Feyenoord thuis, maar je weet als Feyenoord uit de koker komt het bijna een 100% thuiswedstrijd voor Feyenoord wordt.

leeuwenmoed1896
Lid
leeuwenmoed1896

Is goed Wil, hopen we op az thuis

Robby
Gast
Robby

Zeg iets anders die eerste goal van twente dat was toch een indirecte vrije trap??

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Ik had dat idee ook en vooral omdat er een aantal spelers aangaven dat de bal niet aangeraakt was. Als je echter de beelden terugkijkt zie je dat de scheids duidelijk arm naar beneden houdt, dus geeft hij directe vrije trap.

Robby
Gast
Robby

Ik moet hem nog terug zien maar als ie zn arm naar beneden hield is het terecht een goal inderdaad.

Eula
Gast
Eula

Ik vond het niet best. Ozbilliz heel zwak en de goals werden veel te makkelijk weggegeven.

Dit moet komend weekend echt beter. Dat is ander niveau.

Verder wil ik niet teveel zeiken. Natuurlijk super dat we weer in de halve finale staan.

Robby
Gast
Robby

Je ziet dat we achterin niet zonder Peters kunnen. Dat maakt me wel zorgen gezien zn zwakke knie.

Snorro
Gast
Snorro

Grieken doen het goed. Met name Vrousai is nu al belangrijk geweest in de derby en deze wedstrijd. Twee assists, een doelpunt. Avdijaj moet aan de bak!

Bombarda99
Gast
Bombarda99

De Grieken doen het allebei prima inderdaad. Volgens heeft Vrousai vandaag 3 assists gegeven. Wat mij betreft moet men name Ozbilliz aan de bak. Wat was die vandaag slecht! Hij heeft de kwaliteiten om met één actie een wedstrijd te beslissen dus daarom snap ik dat Koster hem blijft opstellen, maar zijn rendement is echt bedroevend.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Al zo snel al zo makkelijk aansluiten in de groep…niet verwacht..petje af voor de scouting!

wil
Gast
wil

Toch hoop ik dat er deze week nog een vervanger voor SOL komt.

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Komt eraan

Fct
Gast
Fct

Nqmens een fct supporter! Op naar de finale! Succes! Wel jammer vh vuurwerk, hiermee viel jullie (teŕrechte) spandoek volledig in het water. Grtz uut e’de!

Robby
Gast
Robby

Vuurwerk? Ik heb alleen sterretjes gezien hoor was er ook nog vuurwerk? Wel moeten we eens leren dit soort dingen vast te houden en niet te laten vallen. das wel link ja. Maar laten we het niet groter maken straks worden het cobra’s en daarna handgranaten

Peter
Gast
Peter

Het waren maar sterretjes. Maar die lummels met het iq van een visstik die zelfs die dingen naar benden gaan gooien bewijzen dat deze maatregel (helaas) misschien niet zo’n domme maatregel is. Helaas ook bij ons te veel kleuters die hun verantwoordelijkheid niet kunnen nemen.

Maar daar gaat het hier niet over. Op naar de halve finale! Hoppa!

Jan R
Gast
Jan R

Mooi voor die jonge Kristinsson. Behalve dat hij er zelf hard voor werkt, hebben zijn ouders er nogal wat voor over om hun zoon zijn droom te laten leven. Het hele gezin woont in Tilburg. Vergeet niet dat dat niet alleen fijn en makkelijk is voor Kristof, maar dat dat ook behoorlijk wat druk op die jongen legt. Mijn complimenten!

Robby
Gast
Robby

Goeie goal ook. Stond perfect en zetten zn hoofd er goed voor. Is opgeleid als vleugelspeler en speelt nu een half jaar op 9 dus snap dat het niet altijd wil. Maar hij heeft het volgens mij wel in zich. Tegen Excelsior stond ie al goed nu weer.

Oud Noord
Lid
Oud Noord

De eerste helft had niks weg van een bekerwedstrijd, van beide kanten overigens. Tweede helft (mede door de tegengoal) meer power naar voren en dan zie je dat we meteen gevaarlijk worden. De grieken voegen meteen wat toe, en wat me vooral bevalt is dat we ondanks het gemis van Sol, Avdijaj en Peters het met de andere jongens goed op kunnen vangen. Winnen van nac, Frenkie verkocht én naar de halve finale, mooie week!!

Wannies
Lid
Wannies

Vrousai 2 assists en 1 goal in 110 minuten, wat een slimme en goede speler!

MathijsFCT
Gast
MathijsFCT

Tilburgers, gefeliciteerd vanuit twente! Jullie waren over de gehele wedstrijd gezien het team met net het meeste kwaliteit en geluk. Ik hoop dat jullie de finale behalen en hopelijk zien we elkaar volgend seizoen terug in de eredivisie!

Snorro
Gast
Snorro

Dank voor de sportieve reactie, Mathijs! Succes in de competitie.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Dankjewel MathijsFCT,
Hopelijk komen jullie snel terug in de eredivisie, waar jullie ook thuishoren !
Lïefst sträks tegen nac gaan pieken a.u.b.😁

MathijsFCT
Gast
MathijsFCT

Ik zou het niet durven om jullie mooie derby te verpesten wink

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

King Crowley, need I say more?!

Zekur
Lid
Zekur

Die Crowley wordt straks de nieuwe cashcow. Maar voorlopig nog zo lang mogelijk genieten van deze rasvoetballer. Hij speelt het hele zooitje op een hoop, fantastisch!!

Tricolores tricolores
Gast
Tricolores tricolores

Eerst maar eens contract verlengen.

Rijst
Gast
Rijst

Crowley is een goede voetballer, zeker voor Willem II. Maar als hij hogerop wil moet hij sneller (vooruit) gaan denken en handelen.
Hij maakt veel te vaak de verkeerde keuzes of te laat, waardoor een aanval (net) geen grote kans of doelpunt opleverd. Verschil tussen top en sub top!

wil
Gast
wil

Vergeet niet dat die gast nog erg jong is. Blijft
toch ondanks zijn kleine foutjes een geweldige voetballer.

WillenIIOosterhout
Gast
WillenIIOosterhout

Plavidis 2 gespeeld 2 goals……🙄👌🏻👌🏻

Tricolores1896
Gast

2 gespeeld 1 goal, 1 assist

WillenIIOosterhout
Gast
WillenIIOosterhout

Haha de euforie … sorry🙈

Farrington
Gast
Farrington

Net als Vrousai. Als beide Grieken dit gemiddelde gaan vasthouden, dan komen er mooie tijden aan.

TilBrow@
Beheerder

JoeKeenan
Gast
JoeKeenan

Wat een heerlijke week!! Crowley was echt overal. Geweldig voor Kristoffer, die jonge werkt er kei hard voor en heeft een echt een neusje voor de goal. Kan zomaar onze supersub worden. Mooi om te zien dat het hele team het hem ook gunt. Utrecht is niet zo best uit de winterstop gekomen, wie weet valt er wat te halen!!!

Tricolores1896
Gast

HOPSAKEE NOG 2x winnen en europa en anders via de competitie! Voor nu feesten, je maten nog overhalen voor Utrecht away en met zn allen gaan KEMAAANNNNNNNN

TikkieTakka1896
Lid
TikkieTakka1896

Anders gaan we toch lekker samen 😜

Tricolores1896
Gast

Mijn kaartje heb ik al binnen;) waar wacht jij op analyticus? Misschien is een analyse vanuit het uitvak😉

Bomba
Gast
Bomba

Waren de ballen op Wellenreuter nu echt niet houdbaar…?
Maar eh, mooi halve finale; hoop op een thuiswedstrijd!

Roy
Gast
Roy

Nee

Henkie013
Lid
Henkie013

Lage ballen in de verre hoek heeft hij bijna nooit, alsof de tegenstanders dat weten. 2 ballen op doel, 2 goals. Het waren weer geen blunders maar een eredivisiekeeper bij een club die linkerrijtje ambities heeft, moet die ballen gewoon hebben.
Wat een week van weelde, ongekend. Zonder de transfers van Sol en de Jong, hadden we het nu blij over die 1,5 ton gehad die we al hebben verdiend aan het bekertoernooi. Als het maar geen AZ uit wordt.

wil
Gast
wil

Onhoudbaar

Jantje
Gast
Jantje

Leuk die sterretjes. Begrijp de achterliggende gedachte om iets over te brengen maar daarna niet door hebben dat je het een kids vak in gooit.

Verder enorme veerkracht getoond in een niet al te beste pot!

Nu nog een Fran de tweede ergens uit een jong (real/Barca/villa etc) Spanje land halen en Croux verhuren en we zijn klaar! Ohja en wat contractjes verlengen, Kristenssen en Crowley!!

Laat die miljoenen maar lekker banken en eerst een degelijk plan maken met wat we er (gedeeltelijk) mee gaan doen.

VAMMOSSSS

Misidjan
Gast
Misidjan

je vergeet LEWIS!

Robby
Gast
Robby

Moet echt een spits bij! Geen idee met wie ze nog bezig zijn.

Analyticus1896
Lid
Analyticus1896

Kort samengevat, het was uiteindelijk een leuke wedstrijd geworden. Helaas was de 1e helft niet al te best, maar in de 2e helft ging het al wat beter. Toch zie je wel dat we voorin nog moeten gaan versterken, een stuk ervaring ontbreekt daar. Verder moet Palacios z.s.m. terugkeren op de linksback positie. Heerkens en Dankerlui zijn geen goede opties voor die positie. Het belangrijkst is dat we hebben gewonnen en door zijn naar de halve finale! Hopelijk stunt een Fortuna/Heerenveen vanavond :).

Tricolores tricolores
Gast
Tricolores tricolores

Kwartfinale?

Analyticus1896
Lid
Analyticus1896

Halve finale smile

Tricolores1896
Gast

Iets te veel op, maar nog wel genoeg voor een analyse😉

Tricolores tricolores
Gast
Tricolores tricolores

Geniet ervan!

TikkieTakka1896
Lid
TikkieTakka1896

Je kunt nooit te veel op hebben 😛

Bolle41
Lid
Bolle41

Wat een mooie dag, halve finale en Frenkie verkocht…..op naar 5 mei!!!!

Sogetup
Gast
Sogetup

Fuck yeah!

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Check dat dansje van Kristinsson!! Alleen al daarom hoop ik dat hij er veel gaat maken!

https://twitter.com/WillemII/status/1088153546502139904?s=19

Braberinho
Gast
Braberinho

Je ziet dat je met Tapia en Crowley gewoon heel veel voetbal op het midden hebt. Dat gaat in de eerste helft wel eens fout, maar daar maak je in de tweede helft wel echt het verschil.
Denk dat Ozbiliz wel eens kan gaan banken, mocht Avdidjai nog terugkomen. Dankerlui en hij waren mijn inziens twee dikke minpunten. De Grieken (goede spitsengoal en twee assisten) deden het wel aardig mijn inziens. Uiteraard ook goud dat Kristinsson een goal maakt, goede goal ook trouwens.

En het belangrijkste… HALVE FINALE! smile

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Ozbiliz wil alles opeisen en loopt daarmee alle ruimtes dicht. Moet gewoon als buitenspeler de spitsen bedienen. Je hebt nu(net als Sol overigens) 2 centrumspitsen die bediend moeten worden.

eagel
Lid
eagel

Niets nieuws onder de zon. Speelt al de hele tijd voor zichzelf. Ik herhaal: geen teamplayer.

wil
Gast
wil

We kunnen de sirtaki weer gaan doen.

013nr1
Gast
013nr1

EN NU KAARTEN KOPEN VOOR UUUUUUU

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Lekker zeg! Hopen op feyenoord of fortuna thuis =)

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

Financieel is uit tegen grote club beter maar nu het geld toch met kruiwagens binnen gereden wordt zou het sportief en voor de eigen aanhang leuk zijn om eens thuis te loten (-:

Losnarf
Gast
Losnarf

Yes we hebben de viezerikken uitgeschakeld nu hopelijk thuis in de halve finale. Willem II AZ en Ajax Feyenoord finale Willem II Ajax