Willem II doet zichzelf tekort in de Kuip

26
2839
Stijn Wuytens in duel met Toornstra (foto: Geert van Erven)

Willem II deed zich vanmiddag te kort in de Kuip. Voor rust liet het twee dotten van kansen liggen om op voorsprong te komen. Falkenburg schoot voor langs en de Sa mocht alleen op Vermeer afstormen. Omdat hij twee daarbij de bal verkeerd aannam kon Vermeer nog redding brengen. Zivkovic viel voor de thee geblesseerd uit waarschijnlijk met hamstring klachten. Lamprou hield Willem II lang in de wedstrijd door een aantal uitstekende reddingen. Invaller Elia scoorde voor Feyenoord op een diepte pas van Kuyt. Er had vanmiddag meer ingezeten als de kansen waren benut, daarmee hadden de Tricolores zichzelf kunnen belonen op het goede spel in Rotterdam.

(verslag: willem-ii.nl)
Kleine nederlaag voor Willem II tegen Feyenoord
Willem II heeft de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord verloren. In de Kuip werd het 1-0 voor de Rotterdammers. Invaller Elia was de maker van de enige treffer. Dat het bij die ene tegentreffer bleef, kwam zeker ook dankzij de goed keepende Kostas Lamprou.

Sowieso was de eerste helft het domein van de keepers. Zowel Lamprou als zijn collega aan de andere kant van het veld Kenneth Vermeer hielden hun doel met goede reddingen schoon. De grootste kans was voor de Tricolores, vlak voor rust. De Sa ontsnapte en kon alleen door richting Feyenoord-doel. Vermeer was echter het sterkst in het 1 tegen 1-duel, dankzij een fraaie tackle op de bal.

Daarvoor had Lamprou (oud-Feyenoorder) zijn klasse al bewezen. Kramer kon tweemaal van dichtbij koppen maar vond beide keren de Griek op zijn weg. Ook de gevaarlijkste middenvelder Karim El Ahmadi had enkele kansen, maar hij kon niet succesvol afronden. De grootste tegenvaller voor Willem II in de eerste helft was de hamstringblessure van spits Richairo Zivkovic, die weer in de basis mocht beginnen. Al na twintig minuten was zijn wedstrijd voorbij. Robbie Haemhouts was zijn vervanger.

Meteen aan het begin van de tweede helft was Feyenoord heel dichtbij de openingstreffer. El Ahmadi kopte op de paal. Lamprou voorkwam dat Kramer vanuit de rebound wel succesvol was. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd en konden beide teams weinig meer creëren. Ook bij Feyenoord moest de spits, Kramer, vervangen worden door een blessure. Het veldoverwicht was voor Feyenoord en in de 68e minuut lag de bal dan toch achter Lamprou in het net. Karsdorp gaf een mooie bal aan Elia, die goed wegdraaide en met een hard schot de 1-0 scoorde. Willem II probeerde vervolgens wel op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar kwam helaas op een schot van Ojo na nooit echt in de buurt. Slowaakse aanwinst Adam Nemec kwam nog niet in actie; hij bleef op de bank.

De spelers toonden zich na afloop van het duel teleurgesteld. Volgens aanvoerder Peters had er meer voor Willem II ingezeten, zo zei hij na afloop tegen Fox Sports: “We hebben onszelf vandaag te kort gedaan. We hebben iets laten liggen.” Streppel toonde zich tevreden over de eerste helft: “Alleen maakten we te weinig gebruik van de ruimte die er lag achter de verdediging van Feyenoord. Het voetbalspel was verder prima verzorgd, zoals we het graag willen zien. Voetballend kwamen we niet in de problemen, alleen de dode spelsituaties van Feyenoord waren gevaarlijk. In de tweede helft ging het minder, ik voelde de 1-0 wel aankomen. Daarna hadden we de power niet meer om de eindpass goed te geven. Daardoor konden we de stunt van vorig jaar toen we wonnen in De Kuip geen vervolg geven.” (TR)

26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments