‘Willem II-coach Jurgen Streppel is toe aan volgende stap in zijn carrière’

24
2489
Carlos Aalbers (foto: willem-ii.nl)

Jurgen Streppel is rijp voor een volgende stap in zijn carrière. Dat zegt technisch manager Carlos Aalbers van Willem II vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant. “Hij heeft alle facetten van het vak bij Willem II geleerd. Ik schat de kwaliteiten van Jurgen zo in, dat hij een volgende stap kan maken.”

De laatste maanden wordt de Helmondse oefenmeester met diverse clubs in verband gebracht. Zo valt zijn naam bij clubs als Vitesse, FC Groningen en sc Heerenveen.

Streppel ligt in Tilburg nog tot de zomer van 2017 vast. “Dat is nog een lange tijd”, countert Aalbers de vraag of Willem II er niet alles aan moet doen om het contract te verlengen. “Contractverlenging is nu niet aan de orde.”

‘Jurgen is een controlfreak’
Volgens Willem II-watcher Dennis van Bergen is Streppel toe aan een volgende stap. “Dat zou het beste voor Willem II zijn, maar voor Jurgen zelf ook. Ik ben benieuwd of hij een club als FC Groningen en Vitesse zal slagen. Daar is het gewoon onrustiger. Jurgen is een controlfreak, dus is het interessant om te zien hoe hij het er daar vanaf zal brengen.”

Aalbers houdt geen rekening met een vertrek van de oefenmeester, komende zomer. “Al weet je het in de voetballerij natuurlijk nooit.”

Over een ander onderwerp wilde de technisch manager van de Tilburgse club meer kwijt, de jeugdopleiding. Volgens Aalbers streeft Willem II er na om in het seizoen 2018/2019 vijf spelers uit de eigen jeugdopleiding in de selectie van het eerste elftal te hebben. De jeugdopleiding is een belangrijk onderdeel van de portefeuille van Aalbers.

(Tekst: omroepbrabant.nl)

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments