Willem II boekt 1.2 miljoen euro winst

14
3758
top 10 nr 3 tifo

Het afgelopen seizoen is voor Willem II op financieel gebied naar volle tevredenheid verlopen. Willem II heeft over het seizoen 2015 / 2016 een netto-omzet behaald van € 10.476.000 en daarmee een nettowinst gerealiseerd van € 1.232.000.

Willem II
Per 30 juni 2016 is hierdoor sinds vele jaren weer sprake van een positief eigen vermogen van € 244.000. Willem II zet hiermee wederom een verdere stap richting een financieel gezonde en stabiele club in lijn met het sinds 2010 gevoerde beleid.

‘MOOI FINANCIEEL RESULTAAT’
Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II: ‘Het seizoen 2015/2016 is voor Willem II een moeizaam voetbalseizoen geweest. Handhaving in de eredivisie was de doelstelling, in de reguliere competitie werd een teleurstellende 16e plaats behaald. Hierdoor waren we veroordeeld tot de nacompetitie. In de extra wedstrijden tegen Almere City en NAC trokken we uiteindelijk aan het langste eind. Een aantal wedstrijden was memorabel en noemenswaardig. De bekerwedstrijd tegen Feyenoord werd in een kolkende Kuip helaas nipt verloren. Zeker de met 3-1 gewonnen streekderby tegen N.A.C. was indrukwekkend en zullen vele supporters nog goed herinneren.

De wederom gestegen sponsorinkomsten en wedstrijdbaten maar ook de transferinkomsten alsmede incidentele UEFA vergoedingen hebben grotendeels het mooie financiële resultaat bepaald.’

JAARVERSLAG
Het jaarverslag 2015/2016 van Willem II Tilburg B.V., dat door BDO Audit & Assurance B.V. is voorzien van een goedkeurende controleverklaring en dat tevens is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, het Stichtingsbestuur en de Clubraad, is hier te lezen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
noud
Lid
noud

Dit nieuws moet hard aankomen bij de azijnzeikers,en zeker bij hoofdman D.

Frietmet
Lid

In de eredivise blijven is CRUCIAAL!

 

Komende 2 thuiswedstrijden 6 punten , wat zeker mogelijk is , en het ziet er al een stuk beter uit!! en dan gaan ze ook beter voetballen..

 

HUP WILLEM II!

Top
Lid
Top

Denk dat we zelf ook voor wat winst kunnen zorgen. Lees in het jaarverslag 160.000euro opbrengst aan verkoop shirtjes en sjaaltjes. Dat is minder dan 16 euro per seizoenkaarthouder. Is dat niet weinig?

´k Zou zeggen: Koop es een Fran Sol shirtje.

JamesQuinn
Lid
JamesQuinn

Dat krijg je ervan als er half augustus al geen thuisshirt in een volwassen maat meer te vinden is in de fanshop. Daarnaast heb ik drie rood-wit-blauwe sjaaltjes met daarop ‘Willem II’, dus waarom zou ik nog een vierde aanschaffen?

Ere noord
Lid
Ere noord

“As is verbrand hout” zei mijn oma altijd. Het heeft geen zin om die vraag te stellen, want het gaat over het verleden. We moeten naar de toekomst kijken. We hebben nu een spelersgroep met potentie. Een spits (Sol) die kan groeien en op termijn geld op gaat brengen. Een goede jeugdopleiding, een trainer die niet bang is om talenten op te stellen en ze te ontwikkelen en te laten groeien. Het bestuur kijkt naar de toekomst, maakt plannen en wil die plannen realiseren. En ja, dat gaat nooit zoals voorspelt, er zullen tegenvallers zijn en soms zal het meezitten.… Lees verder »

013scouse
Lid
013scouse

Al dat geouwehoer over wat als dit en dat van Robby…. Wat als de supporters geen fakkels op het veld hadden geplempt……. de paniekaankoop Nemec niet was gedaan, met alle prettige financiele consequenties vanuit de UEFA EK Frankrijk voor ons cluppie……wat als dit….. wat als dat…….. €1,2 miljoen in de pocket met als resultaat een positief Eigen Vermogen. Dikke like voor het Bestuur van Willem II. We zijn weer baas in eigen huis! Nu sportief volle focus en de belofte van het Bestuur dat we never nooit meer de financiën van ons cluppie in de shit laten draaien. Hup Willem… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Vergeet niet 013scouse dat je je moet af vragen of die 1,2mln niet meer had moeten zijn gezien alle kansen die er afgelopen seizoen zijn geweest en eenvoudig gerealiseerd hadden kunnen worden met een beter beleid. Natuurlijk ben ik blij dat we er nu financieel beter voor staan maar Berry heeft het zo mooi over groeien naar een begroting van 14mln, uitbreiden stadion zodat er meer mensen in kunnen uitbreiden sponsormogelijkheden ect. Dat is leuk en inderdaad om een stabiele eredivisieploeg te kunnen worden zullen we inderdaad rond die 14mln moeten komen (kijkend naar andere clubs) maar je kan wel… Lees verder »

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Het blijft toch moeilijk om eens positief te te zijn op Tilbo. Door na het tijdperk Verbunt (wat bijna leidde tot een faillissement) keihard te saneren en geen geld uit te geven dat er niet was zijn we weer redelijk gezond geworden. Dat is best een compliment waard. En jazeker, er is nog werk aan de winkel om weer een stabiele eredivisieclub te worden.

Ps:@Robby, Willem II heeft geen bestuur, maar een directie (Van Gool) die wordt gecontroleerd door een RVC.

Shoukov
Lid
Shoukov

013, helemaal mee eens!

wil
Lid
wil

Klasse Berry

JamesQuinn
Lid
JamesQuinn

Dus dat hele gedoe rond het te vroeg opzeggen van het contract van Nemec blijkt toch niet waar te zijn geweest?

Robby
Lid
Robby

Riskant maar het pakte goed uit. Wat als NAC nog een 2e doelpunt had gemaakt. Hadden we met een mooie winst in de jl gezeten en opnieuw een team kunnen samenstellen.

Overigens had de winst niet hoger kunnen zijn als we wat beter en slimmer beleid hadden gevoerd o.a. m.b.t. spelerscontacten?

Sprang
Lid
Sprang

Wat als zijn altijd van die moeilijke vragen. Wat als ogbeche niet geblesseerd was geraakt. Wat als wuytens niet verkocht zou zijn. Prima resultaat! Berry doet verl fout. Maar dit doet hij netjes!

UNITED
Lid
UNITED

Goed bezig Berry.