‘Willem II betekent veel voor mij’

17
1812

Willem II kent een uitstekend seizoen. We vinden de Brabantse club terug in het linkerrijtje. De Tilburgers strijden volop mee voor een Europees ticket. Een van de sterkhouders van Willem II is middenvelder Ali Messaoud. Hij komt al twee seizoenen uit voor de Tricolores. Ali speelt op ‘tien’ en vult die positie goed en energiek in. Vanavond speelt hij met Willem II in en tegen Heerenveen.

Optie niet gelicht

Messaoud speelt een belangrijke rol in het systeem, echter een aflopend contract kan aan het einde van het seizoen roet in het eten gooien. “De optie is niet gelicht”, laat de middenvelder weten. “Willem II heeft te kennen gegeven dat ze me nog graag een aantal jaren willen behouden maar op dit moment staan de geldmiddelen dat niet toe. Ik ben erg tevreden bij Willem II en hoef niet weg, maar de transfervrije status geeft me wel de mogelijkheden om verder te kijken. Een aantal clubs heeft al geïnformeerd bij mijn zaakwaarnemer.”

De belangstelling, die nog niet concreet is, streelt Messaoud. “Het is mooi, maar ik wil eerst naar Willem II luisteren als ze een aanbieding doen. De club betekent veel voor mij. Willem II heeft mij na AZ de kans gegund, maar ik sluit mijn ogen zeker niet voor andere opties. Ik wil ook aangeven dat geld niet het allerbelangrijkste is voor mij. Het is mij veel meer waard wat de club voor mij heeft betekend in de afgelopen twee jaren.”

Veel spelen

Binnen- en buitenlandse clubs polsten. “Mijn zaakwaarnemer hoeft mij niet te bellen, alleen bij concrete interesse mag hij mij bellen. Mocht ik niet in Tilburg kunnen blijven dan hoop ik dat ik een goede club zal vinden waar ik veel ga spelen. Ik ben 24 jaar en moet daarom veel spelen. Het zullen echter wel clubs moeten zijn die om de bovenste plekken spelen, want ik ga deze club niet zomaar inruilen voor een concurrent. De 2.Bundesliga zou ook een optie kunnen zijn”, laat Messaoud ontvallen in een gesprek metTjerkstraMedia.

Beslissender

De tienspeler is gematigd tevreden over zijn prestaties in dit seizoen. “Ik heb goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden”, zegt Messaoud. “In tweede seizoenshelft heb ik constanter gepresteerd, maar de vijf goals en de vier assists moeten en kunnen hoger want ik ben altijd een veelscorende speler geweest. Ik moet beslissender worden op het veld. Ik zie wel groeimogelijkheden op dat aspect.”

“Het mindere scoren heeft ook te maken met hoe ik de positie op ‘tien’ invul bij Willem II. Ik ben een belangrijke schakel bij het druk zetten”, vertelt Messaoud. “Met het door de as druk zetten moet je veel energie geven en zoveel lopen om tot goed voetbal te komen. Dat kan nadelig zijn voor mijn persoonlijke handelingen op het veld, maar voor het team is het wel beter. Een juiste mix vinden zou goed zijn voor mij”, gaat Messaoud verder. “Ik ben gezegend met het loopvermogen. Ik ben na een wedstrijd ook niet echt moe, maar ik maak denk ik teveel meters terwijl het ook minder kan. Ik moet meer doseren.”

Visie

De visie van hoofdtrainer Jurgen Streppel is de grote kracht van Willem II. “Onze kracht ligt in het voetbal. De trainer, die hier al vier jaar zit, heeft van begin af aan spelers geselecteerd op zijn visie”, laat Messaoud weten. “Vanaf dag één probeert hij zijn visie over te brengen. Hoe willen we voetballen, hoe willen we druk zetten, hoe willen we elke week spelen enz. Je ziet het groeien. Dat is een groot compliment naar de trainer toe. Het is mooi om te zien hoe het uitpakt, hoe hij het voor ogen had.”

Kwaliteiten

Messaoud kent zijn kwaliteiten als aanvallende middenvelder, maar weet ook wat zijn mindere punten zijn. Aan die punten werkt hij dagelijks op het trainingsveld. “Ik wil nog beslissender zijn maar ook defensief kan het beter. Door het nog beter bewegen voor het doel, door het beter staan om zodoende meer in scoringspositie te komen kan ik beslissender zijn. Bij een assist moet de pass goed zijn.”

Slimheid

In defensief opzicht valt er nog winst te boeken. “Verdedigen is niet echt mijn ding, maar ik loop altijd mee om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Ik ben niet echt een speler die een bal gaat afpakken of slidings gaat maken. Als je iets minder kunt dan moet je slim zijn. Ik stel me dan de volgende vraag: hoe sta ik ten opzichte van mijn tegenstander? Dennis Bergkamp zei ooit: ‘Als je moet sprinten in de wedstrijd, dan ben je te laat gestart’. Ik kan me daar goed in vinden”, zegt Messaoud. “Je moet op een gegeven moment de wedstrijd kunnen lezen. Als je weet dat er een man in je rug staat, stapje naar links, stapje naar rechts, dan kun je de bal afschermen. Dat zijn van die kleine dingen die erg belangrijk kunnen zijn.”

Bron: Tjerkstra Media

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments