Willem II bekert verder

32
1786
Crowley werkt de 2-0 binnen (foto: (c) Toin Damen)

In een goed gevuld Koning Willem II stadion wonnen de Tricolores vanavond in een prima wedstrijd met 5-0 van sv Spakenburg. Doelpunten van Avdijaj (2x), Sol (2x) en Crowley. Jordens Peters maakte zijn rentree en zagen we het debuut van Victor van den Bogert!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II LAAT ZICH NIET VERRASSEN DOOR SPAKENBURG
Willem II heeft zich woensdagavond geschaard bij de laatste zestien clubs in het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Tilburgers lieten zich in de tweede ronde in het eigen Koning Willem II stadion niet verrassen door de amateurs van SV Spakenburg: 5-0.

Trainer Adrie Koster zag de bekerwinst ook in een breder perspectief. ‘Dit was voor ons geen tussendoortje maar een wedstrijd in het proces dat we doormaken. Ik ben tevreden over het hoge tempo dat we bij tijd en wijle hanteerden en waarmee we ook daadwerkelijk gevaar stichtten. Daarnaast werd het weer eens tijd voor een overwinning, de laatste was uit tegen FC Volendam (ook voor de beker, red).’

Volle oorlogssterkte
Al direct gaf Willem II aan dat er voor de ‘Blauwen’ uit het voormalige vissersdorp niks te halen zou zijn in Tilburg. De thuisclub trad op volle oorlogssterkte aan, met ‘beker-keeper’ Mattijs Branderhorst – na FC Volendam-uit opnieuw onder de lat – en publiekslieveling Jordens Peters, die na bijna een jaar revalideren zijn rentree in de basiself maakte.

Illusies verdwenen
Het duurde negen minuten voordat het eerste verschil op het scorebord kwam. Fran Sol ontving de bal van Donis Avdijaj, speelde zich handig voorbij Spakenburg-keeper Jordy Deckers en tikte binnen: 1-0. Een kwartier later waren de illusies voor Spakenburg op een bekersensatie wel zo’n beetje verdwenen toen Daniel Crowley het op zijn heupen kreeg, zich al wroetend door de verdediging van de bezoekers soleerde en de 2-0 liet aantekenen. Sol had even later de marge kunnen vergroten maar zag zijn inzet van dichtbij geblokkeerd door Deckers. Spakenburg stelde er in de eerste helft welgeteld twee kansen tegenover. Een schot van Philip Ties werd door Branderhorst gepareerd en ook Kevin Sterling stuitte op de Tilburgse keeper.

Tweede helft formaliteit
De tweede helft was vooral een formaliteit, zeker na twee snelle doelpunten van Avdijaj (53e en 56e minuut). Sol bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 5-0. De in de 75e minuut ingebrachte (officiële) debutant Victor van den Bogert had in dit laatste doelpunt nog een leuk aandeel via het voorafgaande een-tweetje dat hij met Avdijaj aanging.

‘Folkloristische’ bekerstunts
Zo verliep het bekerduel precies volgens de wens van Koster, die vooraf nog waarschuwde voor onderschatting tegen een op papier mindere tegenstander. Ook in de tweede ronde komen immers nog altijd de ‘folkloristische’ bekerstunts voor (PSV – RKC Waalwijk 2-3, AFC – Top Oss 1-0, Kozakken Boys – Almere City FC 2-1 op dinsdagavond, FC Emmen – ODIN ’59 1-3 op woensdag) die de charme van het bekertoernooi zo onweerstaanbaar maken. Willem II had geen boodschap aan die romantiek van het knockout-systeem en deed wat het aan zijn stand verplicht was: de volgende bekerronde halen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
kurt zaro
Gast
kurt zaro

wat n top voetballer is die crowley geworden.nooit geen kans gehad van die op geflikkerde klooifrikandel. die nu ook weer door t ijs zakt bij j oranje. als je die jongen ziet voetballen sleuren en trekken .echt n genot om naar te kijken. heel gauw bij laten tekenen die jongen.

Losnarf
Gast
Losnarf

We zijn weer een ronde verder en daar gaat het om. Op naar Ajax

Tilburg2222
Lid
Tilburg2222

tegen spakenburg kom je ermee weg maar in de competitie kom je nergens met dit statisch veldspel. De enige die echt beweegt is Crowley. weinig steek en diepte pasjes.

Rene
Gast
Rene

Prima wedstrijd? Ik zal dan wel weer te kritisch zijn, maar dat vind ik dus echt scorebordjournalistiek. De eerste helft was bagger, de tweede net ietsje minder bagger. Er werd gespeeld in een zomeravondvoetbaltempo, ik zag geen (nou ja, heel soms wel) druk vooruit gezet worden. van de rechterkant kwam in de eerste helft echt 0 gevaar (wat heel naar was omdat we de eerste helft naar Tilburg speelden en je dus op vak F vooral de rechterkant goed kon zien) en snelheid? Ja, heel af en toe met een countertje. Ik heb me kapotverveeld. Waar is het Willem II… Lees verder »

Sooike
Gast
Sooike

Voor een prima wedstrijd zoals jij bedoeld heb hè 2 min of meer gelijkwaardige ploegen nodig.

De wedstrijd was prima omdat je 5x scoort en geen moment in de problemen vent geweest. Dat dat niet zomaar normaal is hebben ze in Emmen wel door nu..

Prima omdat peters en vd bogert hebben gespeeld. En voor sol is het veel beter als donis op rechts staat en croux op links

SargentD
Gast
SargentD

Wel eens met Avdija op rechts en Croux op links. En dan kunnen ze nog af en toe switchen, maar ga uit van die posities. Welke trainer heeft dat ooit verzonnen dat linkspoten op rechts moeten en andersom?

Robby
Gast
Robby

Een trainer die wil dat de vleugels naar binnen trekken zodat de backs ruimte hebben om op te komen. Een rechtspoot op links zorgt er voor dat ie als ie naar binnen trekt een geplaatst schot kan lossen.

Krilles
Lid
Krilles

Hè, heb ik naar een andere wedstrijd zitten kijken dan? Ik vond juist dat ze geconcentreerd en gretig waren en het tempo hoog hielden voor een wedstrijd tegen amateurs. Dat heeft bij mij in elk geval het klotegevoel van zondag deels weggespoeld. Natuurlijk zit je niet 90 minuten op het puntje van je stoel, maar dat komt natuurlijk ook deels doordat je al snel op 2-0 staat. Ik moet zeggen dat ik een lekker avondje heb gehad.

SargentD
Gast
SargentD

Die rechterkant met Saddiki voorin en Dankerlui daar ergens achter blijft natuurlijk ellende. Je zag ook toen Croux erin kwam en Saddiki op zijn normale plek moest spelen, dat Saddiki ineens ook weer veel beter tot zijn recht kwam. Al eerder gezegd, Croux is zeker niet onze beste speler, maar altijd nog beter (al is het maar omdat het veld voorin breder blijft, Saddiki bleef veel te ver terug hangen) dan Saddiki of Dankerlui op die plek. Ik zag Willem II ook veel te veel achteruit lopen, vooral bij balbezit van de tegenstander. Begin tweede helft werd er even wat… Lees verder »

SargentD
Gast
SargentD

Oh, en de rentree van Peters was ook meer dan positief natuurlijk!

John Nr1
Lid

De oplossing met saddiki en Dankerlui op rechts is natuurlijk uit nood geboren. We missen met Lewis onze eerste rechtsback en met Ozbiliz, Kolovos en Coulibaly drie buitenspelers die beter zijn dan Croux. Haal bij elke willekeurige club tussen plaats 3 en 18 vijf (potentiële basis spelers weg incl akkaynak) en het alternatief dat je dan kiest is altijd minder.

Hopelijk zijn de genoemde spelers snel weer inzetbaar want dat zal zorgen dat we weer het voetbal van begin van seizoen gaan zien

Rene
Gast
Rene

Nog steeds is Croux beter (ok, voor sommigen hier is het eerder “minder slecht”) dan Dankerlui of Saddiki (op rechtsvoor). Het ging al beter toen Croux binnen de lijnen kwam. En het ging trouwens nog beter toen die Van den Bogert in het veld kwam. Oke, het was maar een kwartiertje, de wedstrijd was gespeeld en Spakenburg was moe, maar bij Van den Bogert zag ik de spelvreugde die ik bij bijvoorbeeld Dankerlui zo erg mis (en in mindere mate bij Saddiki – ik vind Saddiki best een leuke speler, maar op rechtsvoor is hij echt totaal niet op zijn… Lees verder »

Sooike
Gast
Sooike

Dan is het toch doodnormaal dat een eredivisie coach het in zich heeft om tijdelijk een ander systeem te spelen? Je moet ten alle tijden het systeem aanpassen aan beschikbare spelers.
Een middelmatige rechtsback op rechtsbuiten zetten is armetierig en lachwekkend tegelijk. Komt ook nog eens bij dat je spelers als croux en kristensson op deze manier kapot maakt.

Haal dus een paar basisspelers bij nr 3 t/m 18 weg en de kans is groot dat een beetje fatsoenlijke coach dan gewoon zijn elftal aanpast.

Isleyy_N
Gast
Isleyy_N

Knap dat jij weet dat Coulibaly beter is als Croux 😀😂

Rene
Gast
Rene

Waar is het Willem II gebleven van de eerste vier, vijf wedstrijden van dit seizoen?

Ik heb de opstellingen zo eens bekeken van dit seizoen, Nou heb ik geen verstand van voetbal, maar het valt mij wel op dat zo ongeveer bij elke echt goede wedstrijd, Akkaynak meespeelde op het middenveld. Is dat toeval of is hij op dit moment de echte missing link?

Tsja
Gast
Tsja

Even wat anders. Die croux was nog in de douche mentaal achtergebleven?
Dankerlui komt ernstig tekort achterin. Oogde ook heel erg moe. En waarom saddiki erin. 3 spelers die eigenlijk niet het gewenste nivo halen op dit moment. Al weet ik ook niet of 2 vd 3 dat kunnen . Saddiki met Lewis kan al veel meer denk

keesg
Gast
keesg

Als croux net zoveel kansen zou krijgen als Dankerlui dan zou je wel anders praten. Hij brengt meer snelheid en drive dan Saddiki en Dankerlui samen. Het is geen wonder dat hij mentaal gebroken is. Twee trainers op een rij die er niet zo veel van bakken.

Joris
Gast
Joris

Branderhorst… Jongen van de club en gun hem een mooie toekomst in ons 1e elftal, maar voorlopig is het wel duidelijk waarom Wellenreuther de voorkeur krijgt…
Tuurlijk, een gebrek aan ritme, maar elke lange haal belandt bij een tegenstander of bij iemand van ons die er niks meer mee kan…
Verbeter dat (Wapenaar) en je hebt je eerste keeper voor de komende 10 jaar (hoop ik).

Sooike
Gast
Sooike

mer Zijn manier van keepen zal branderhorst nooit een vaste waarde in de eredivisie worden denk ik. Zijn niveau ligt echt een treetje lager. Prima om als 2e keeper te hebben …

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Ik snap nog steeds niet waarom Dankerlui een basis plaats heeft. Start met Heerkens op deze positie. en het centrum met Peeters en onze duitse vriend en daarnaast onze tropische verrassing. En als Lewis hersteld is kan hij rechts achter of rechts voor.

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Geweldig dat Jordens terug is, wat een verademing. Leuk om een keer achterover te kunnen zitten zonder spanning. En ook heeeel fijn dat er geen VAR was, toch Matthijs?!

Zekur
Gast
Zekur

Heerlijk om Jordens weer die harde zuivere passes naar voren te zien geven. Die hebben we dus echt gemist!!

Sjors
Gast
Sjors

Het waren “maar” amateurs, maar wat heerlijk om Peters terug te hebben achterin!

Frietmet
Lid

En nu ophouden met Dankerlui en Sadikki op rechts. Het is gewoon beschamend.

Bavel
Gast
Bavel

Avdjiaj op rechts en Crowley op links, liep stuk beter en ook meer kansen / combinaties. Crowley, krijg vertrouwen en ga af en toe je man voorbij, lukt je.

Bavel
Gast
Bavel

Crowley moet zijn Croux.

Nillis
Gast
Nillis

Croux?? gratis op marktplaats zetten!!!

Tilburg1896
Gast
Tilburg1896

croux

Nillis
Lid
Nillis

begrijp al die duimpjes niet hoor…die kan het niveau (en dat was gisteren niet zo hoog) echt niet aan.. de eerste 6 ballen die hij kreeg, leverde hij direct weer in…
Maar goed.. blijkbaar zie ik het heeeeel anders dan de rest.

SargentD
Gast
SargentD

Vind jij Saddiki of Dankerlui op die positie betere opties dan?

brand
Gast
brand

Het is gewoon een beetje respectloos. Vandaar de duimpjes omlaag

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Mooi avondje, op naar de volgende wedstrijd!