Willem II groeit naar modale begroting eredivisie

18
4952

Het zijn mooie tijden voor Willem II. De SCC verkoop gaat goed, financieel maken we meters en de laatste maanden zat de sfeer er weer goed in. Bovendien kunnen we lekker op de bank kijken hoe de andere teams zwoegen voor een plekje in de eredivisie. 

Volgend jaar zal het knokken worden in de Juup, met teams als Twente, Roda, Nec, Eagles, Cambuur. Gelukkig hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken. Het lijkt erop dat Willem II, in ieder geval financieel, zal uitgroeien naar de stabiele club die het zo graag wil zijn. Het Brabants Dagblad weet te melden dat we zullen groeien naar een begroting van +/- 11 miljoen. Dat is bijna ‘modaal’ voor eredivisiebegrippen. We staan daarmee boven clubs als VVV, Excelsior, promovendus Fortuna en waarschijnlijk ook Sparta (als ze er in blijven). De 13e begroting, zo wordt het gezegd.

En ook nog potentie om verder te stijgen, nu teams als Twente en Roda weg zijn gevallen. Berry van Gool tegen BD: “Al zal het wel even duren voor we PEC Zwolle van de elfde plaats kunnen verdringen. Dan moeten we een flinke puntenachterstand overbruggen”.

De nieuwe en verbeterde situatie zal ons ook helpen bij het aantrekken van spelers. Laten we dus hopen dat Joris zijn slag kan slaan deze zomer, om een elftal neer te zetten dat mee kan doen bovenin het rechter rijtje (of zelfs hoger….).

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments