Willem II groeit naar modale begroting eredivisie

18
3051

Het zijn mooie tijden voor Willem II. De SCC verkoop gaat goed, financieel maken we meters en de laatste maanden zat de sfeer er weer goed in. Bovendien kunnen we lekker op de bank kijken hoe de andere teams zwoegen voor een plekje in de eredivisie. 

Volgend jaar zal het knokken worden in de Juup, met teams als Twente, Roda, Nec, Eagles, Cambuur. Gelukkig hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken. Het lijkt erop dat Willem II, in ieder geval financieel, zal uitgroeien naar de stabiele club die het zo graag wil zijn. Het Brabants Dagblad weet te melden dat we zullen groeien naar een begroting van +/- 11 miljoen. Dat is bijna ‘modaal’ voor eredivisiebegrippen. We staan daarmee boven clubs als VVV, Excelsior, promovendus Fortuna en waarschijnlijk ook Sparta (als ze er in blijven). De 13e begroting, zo wordt het gezegd.

En ook nog potentie om verder te stijgen, nu teams als Twente en Roda weg zijn gevallen. Berry van Gool tegen BD: “Al zal het wel even duren voor we PEC Zwolle van de elfde plaats kunnen verdringen. Dan moeten we een flinke puntenachterstand overbruggen”.

De nieuwe en verbeterde situatie zal ons ook helpen bij het aantrekken van spelers. Laten we dus hopen dat Joris zijn slag kan slaan deze zomer, om een elftal neer te zetten dat mee kan doen bovenin het rechter rijtje (of zelfs hoger….).

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kees
Gast
Kees

Sadikki

Marcske
Gast
Marcske

Las het ook net; https://www.bd.nl/willem-ii/willem-ii-heeft-met-dries-saddiki-eerste-aanwinst-binnen~a776947f/ Ken hem niet, maar opvolger Chirivella? Lat ligt hoog dus…

Wilco
Gast
Wilco

Ja het glas is half leeg of half vol. In feite stijgt de begroting niet veel of amper (al weten we dat niet) maar, door die JP clubs, die veel minder geld in kas hebben, hebben we nu ineens een redelijke begroting vergeleken met die clubs. Overigens kun je nu wel gekke ranglijsten krijgen. Zou mij niets verbazen dat 1 van die JP clubs een soort RBC Roosendaal gaat worden, welke echte elke wedstrijd gaat verliezen… Overigens als je wilt groeien, moet je nu je kans pakken, nu die clubs allemaal in de JP zitten. Dit is een ideale situatie.… Lees verder »

Top
Gast
Top

Ik snap het niet. Vorig jaar zaten we toch ook al op 11 mln ? Zie bericht onder.

https://www.tilbo.com/begroting-willem-ii-groeit-met-800-000-euro/

 

Top
Gast
Top

We blijven dus op 11mln maar omdat clubs met meer budget wegvallen en dat clubs met een lager budget promoveren, zijn we opeens een stabiele middenmotor qua financiën. Het lijkt wel de politiek, die kunnen het ook altijd zo mooi verpakken.

Jammer dat we niet 8ton omhoog gaan net als vorig jaar.

koen kooiman
Gast
koen kooiman

Eerst maar eens kijken of er voor komend seizoen een goed elftal komt te staan, een modale begroting is leuk maar een voltreffer als Sol zul je niet gauw meer aan kunnen trekken vrees ik

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Mag ik hier credit uitdelen aan de toch wel stevig bekritiseerde Berry van Gool?

Sprang
Lid
Sprang

Nee. Het is namelijk alleen maar zo omdat er clubs promoveren met minder budget, waardoor t lijkt alsof Willem II een hoge begroting heeft.

Komend seizoen gaat de begroting niet omhoog.

Tricolores
Gast
Tricolores

Berry heeft van Willem II gewoon een financieel stabiele club gemaakt. drie jaar geleden zaten we nog op 9 miljoen.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Wa un beleid,   Dat mag jij zeker maar kom dan eens met feiten waarom je credits uitdeelt? De stevige inkomsten van afgelopen tijd kun je namelijk 0,0 op zijn conto schrijven. Geef eens aan Waar je hem dan precies credits voor geeft.   Verhoogde Sponsorinkomsten door bestaande sponsoren tevreden te houden en nieuwe sponsoren binnen te halen? Goede organisatie neerzetten? Supporters tevreden houden? Personeel goed laten functioneren?   Het enige wat ik kan verzinnen is dat ie geen geld uitgeeft wat er niet is maar dat kunnen jij en ik ook. Nee, dit is makkelijk scoren en zoals hierboven al… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Over geld uitgegeven dat er niet is is niet zo makkelijk hoor.. ene Hans verbunt kreeg het voor elkaar om een postieve. Eigen vermogen om te zetten naar een negatieve eigen vermogen. Waardoor we in zwaar weer terecht kwamen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Overgens lijkt mijn op de duur het stokje overtenemen van Berry van Gool. Wel iets voor Peters. Denk dat hij de kwaliteiten in zich heeft om een goede algemeen directeur te worden voor onze club

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het zal niet alleen knokken worden voor die clubs in de juup..

Maar ook voor ons om onderin weg te zijn zodat we niet in de play-offs terecht komen. Want Met Roda Twente ..Sparta? En en Cambuur. Krijg je een zware dobber als het zover komt..

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Daarom moet er vanaf het begin van de competitie er eigenlijk al staan. Als je na ongeveer 10 wedstrijden onderaan bengelt dan loop je de rest van het seizoen achter de feiten aan. Het is ontzettend goed nieuws dat het financieel goed gaat met ons clubke maar er zal veel werk aan de winkel zijn voor onze beleidsmakers om dit ook structureel door te trekken.

Piet
Gast
Piet

Begin het stadion maar te verbouwen en stoeltje s doortrekken naar het veld dan zijn er meer mogelijkheden

Lkk
Gast
Lkk

Piet, snelle winst is meer te behalen in het investeren in horeca en business-voorzieningen. Met het huidige gemiddelde toeschouwersaantal heeft reguliere tribunes uitbreiden (nog) geen zin. Voor de wachtlijst voor de kingside kun je de seizoenskaarthouders van andere vakken voorrang geven ten opzichte van nieuwe seizoenskaarthouders. Zo motiveer je de twijfelaars om alvast een seizoenskaart voor een ander vak te nemen. Wat betreft het artikel: positieve ontwikkelingen. Met een hogere begroting heb je minder kans om door de ondergrens te zakken. Enkele plekken hoger op de rangschikking is dus mooi, zeker als de clubs onder Willem II blijven pendelen tussen… Lees verder »

John Nr1
Lid

Huidige stadion is alweer 25 jaar oud. Je zult moeten investeren in de faciliteiten, aankleding, service en beleving om nieuwe supporters naar stadion te trekken. daarnaast investeren in extra mensen vior commercie en marketing. Momenteel houdt een heel klein team alle ballen op en dat doen ze goed. Maar het is ook direct kwetsbaar. investeer in twee jonge commerciële tijgerinnen en een goede commerciële marketing directeur die op korte termijn resultaten boekt en de visie voor de lange termijn ontwikkeld. willem II heeft de potentie om uit te groeien naar club waar wekelijks 16.000 /17,000 man komt en begroting van… Lees verder »

Koning Koos
Gast
Koning Koos

Slim hoor, de voorste rijen aan de lange zijdes zijn juist altijd al leeg….