Willem II begint 2015 met belangrijke overwinning

46
2992

Willem II is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. De enige treffer werd na een uur spelen gemaakt door Braber. Dankzij de overwinning is het gat met Go Ahead (nummer 16) zeven punten, met NAC (nummer 17) 10 punten en met FC Dordrecht (nummer 18) 16 punten.

Willem II begon nog voortvarend aan de wedstrijd, maar het hoge tempo werd helaas niet doorgezet. Willem II was wel de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft een aantal kansen om de 1-0 te maken. Vooral Armenteros had moeten scoren; hij wist echter vanaf één meter voor de goal niet te scoren. Go Ahead Eagles zette daar bar weinig tegenover. De ploeg uit Deventer kreeg eigenlijk geen kansen en richtte zich vooral op verdedigen.

Na rust was de wedstrijd niet veel beter. Willem II was nog altijd beter en kreeg opnieuw een aantal kansen om op voorsprong te komen. In de 59ste minuut kwam de treffer er eindelijk: Braber kon eenvoudig de 1-0 binnen koppen. 10 minuten voor tijd werden de Tricolores een handje geholpen door de tweede gele kaart van Wijnaldum die net een halfuur in het veld stond. Met de uitwedstrijd tegen FC Twente nog in het achterhoofd was het er alles behalve zeker van dat Willem II deze wedstrijd gemakkelijk over de streep zou trekken. Go Ahead Eagles had nog niet opgegeven en was vooral gevaarlijk via standaardsituaties. Gelukkig slaagde de Eagles er niet in om de gelijkmaker te maken. Willem II kreeg op zijn beurt nog kansen om de 2-0 te maken, maar de overtalsituatie werd niet goed benut.

Dankzij de belangrijke overwinning is Willem II terug te vinden op de 10e positie op de ranglijst.

willem II - go ahead

46 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments