Willem II-baas Van Gool: ‘We kennen onze rol’

24
3002

Behalve het vertrek van Jurgen Streppel, de coach die na dit seizoen de overstap maakt naar SC Heerenveen, ziet Willem II ook technisch manager Carlos Aalbers vertrekken. Hij maakt de overstap naar FC Groningen, waar hij per 1 april als hoofd-scouting aan de slag gaat. Dat laatste tot verrassing van algemeen directeur Berry van Gool van de Tilburgse club.
‘Op het vertrek van Jurgen (dat vandaag formeel werd, red.) hadden we al geanticipeerd. Dat hangt al een tijdje in de lucht natuurlijk. Wat Carlos betreft is dat lastiger. Dat speelt pas een paar dagen’, zegt hij tegen Voetbal International.

En daarmee staat Willem II in technisch opzicht opeens voor een grote leegloop. Toch heeft Van Gool niet overwogen om Aalbers aan zijn nog tot medio 2017 doorlopende contract te houden. ‘We kennen de rol die Willem II heeft. Dat is er een als opleidingsorgaan. Zo was dat in het verleden met jongens als Jean-Paul van Gastel en Jaap Stam die naar respectievelijk Feyenoord en PSV vertrokken, zo was het recent met Mitchell Dijks die de overstap maakte naar Ajax en zo is het nu met Jurgen en Carlos. We betreuren het zeker, maar we gunnen hen de stap omhoog.’

Van Gool geeft tegenover VI aan dat hij de vacatures snel wil invullen. ‘Want het zijn natuurlijk sleutelposities in onze organisatie. Maar desondanks prevaleren we zorgvuldigheid boven snelheid bij Willem II. We willen de goede keuze maken bij de invulling van de vrijkomende vacatures.’

Bij een invloedrijk deel van de Tilburgse achterban geldt Jaap Stam als favoriet om de nieuwe hoofdtrainer te worden in het Koning Willem II Stadion. De huidige trainer van Jong Ajax heeft een verleden bij de Tricolores en heeft al aangegeven dat hij na dit seizoen graag een stap zou maken.
Bron: VI

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments