Willem II als springplank naar het nationale (jeugd)elftal

9
2024
alt

Willem II heeft de laatste jaren voor veel spelers als springplank gediend naar een grotere club. Ook is Willem II voor veel spelers een goede stap geweest in hun al bestaande of nog opkomende interlandcarrière.

Michael Woud en James McGarry zijn tijdens hun verblijf bij Willem II doorgegroeid A-international. Beiden zitten momenteel bij de selectie van Nieuw-Zeeland. Dylan Ryan maakte de overstap naar Willem II en is inmiddels een vast gezicht bij Australie onder 23. Mike Ndayishimiye is bij Willem II doorgegroeid naar international van Jong België.

Alexander Isak speelde slechts een half jaar voor Willem II maar maakte zo’n grote indruk dat hij inmiddels A-international van Zweden is. Diego Palacios en Jhonny Quiñonez hebben zich bij Willem II ontpopt tot internationals van Ecuador.

Kostas Tsimikas, Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis hebben zich door hun geweldige prestaties in het rood-wit-blauw opgewerkt tot A-internationals van Griekenland.

Ché Nunnely heeft zich door zijn recente prestaties in de kijker gespeeld bij Jong Oranje. Hij heeft inmiddels een vaste plek veroverd in de selectie van onder 20. Ook Mats Köhlert ontwikkeld zich goed. De linksbuiten werd daarom recent voor het eerst opgeroepen voor Duitsland U21.

Ook een groot aantal spelers dat inmiddels vertrokken is speelde zich bij Willem II in de kijker van de nationale bond. Kristófer Kristinsson werd jeugdinternational bij IJsland en speelde meerdere duels voor Jong Ijsland. Jordy Vleugels werd geselecteerd voor de jeugdploegen van België. Asumah Abubakar kreeg een belletje van Portugal U19.

Darryl Lachman is international van Curaçao. Zijn prestaties bij Willem II zorgden er voor dat hij consequent een basisplaats kreeg bij Curaçao. Terell Ondaan werd opgeroepen voor Jong Oranje, net als Virgil Misidjan. Jeroen Lumu werd in zijn tijd bij Willem II ook voor de jeugdelftallen van Oranje geselecteerd. Zakaria Aboukhlal speelt inmiddels regelmatig in AZ 1. Zijn eerste stappen bij de jeugdelftallen van Oranje zette hij echter als speler van Willem II.

Ook Aureliën Joachim(Luxemburg), Adam Nemec(Slowakije), Araz Özbiliz en Norair Mamedov(Armenië), Donis Avdijaj(Kosovo) bleven in beeld bij de nationale ploeg door hun verblijf bij Willem II.

Kortom: Willem II is een ploeg waarbij jonge spelers zich uitstekend kunnen ontwikkelen en in beeld komen bij de internationale elftallen van hun land, en waar spelers die al international zijn in beeld kunnen blijven bij de bond. Willem II staat er goed op als het gaat om het opleiden van talenten. Wij zijn benieuwd welke spelers het bij Willem II nog meer tot (jeugd)international gaat schoppen.

9
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
3 Discussie draadjes
6 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
8 Gereageerd
Henkie013GiantLlonch89janOpa Henk Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Opa Henk
Lid
Opa Henk

Zuiderwijk gaat het ook nog ver schoppen! Let maar eens op !!

9jan
Lid
9jan

Opa Henk, waarom krijgt Zuiderwijk eigenlijk zo weinig speeltijd bij Willem II? Die moet mijn inziens veel meer spelen in het eerste.

Llonch8
Gast
Llonch8

Let maar eens op, dat ziet Ajax ook! Betalen snel een leuk bedrag voor een oefenpotje tegen Willem II om hem nog eens goed te bekijken. En in de winterstop vertrekt hij naar Ajax voor 1 euro en 15% bij een volgende transfer. Er schiet me opeens iets te binnen…

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

T van Talent, en de T van Trots!

Joop vak L
Gast
Joop vak L

Iedere eredivisieclub heeft wel een aantal (oud) spelers die (jeugd) international zijn geworden. Lijkt me niets bijzonders aan dus.