Willem II – ADO Den Haag: Wie gaat er als beste winterstop in?

5
650
Daniel Crowley maakte de 3-4 in Sittard (foto (c) Toin Damen)

Vrijdagavond speelt Willem II wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal komt ADO Den Haag op bezoek. De club uit de hofstad heeft met zestien punten evenveel punten als Willem II behaald. Door een beter doelsaldo staan de Tricolores twee plaatsen hoger op de ranglijst.

Het team van trainer Alfons Groenendijk boekte in de laatste acht duels slechts één overwinning. Op vreemde bodem werd PEC Zwolle met 2-3 verslagen. Daarmee was het één van de vier winstpartijen in de competitie tot dusverre. Abdenasser El Khayati neemt met zijn tien treffers meer dan de helft van de Haagse doelpuntenproductie voor zijn rekening. 

Plaaggeest
Met het noemen El Khayati is ook direct de grote plaaggeest voor Willem II in de afgelopen onderlinge duels benoemd. Vorig seizoen eindigden de duels tegen ADO Den Haag zowel thuis als uit in een 2-1 nederlaag. In beide wedstrijden nam de 29-jarige middenvelder de doelpunten voor zijn rekening, op één doelpunt na, waarin hij wel als aangever betrokken was. Sinds de terugkeer van Willem II in de Eredivisie in 1979, leden de Tricolores tot het seizoen 2009-2010 geen enkele thuisnederlaag tegen ADO. In de seizoenen daarna gingen vier van de zes thuisduels tegen ADO verloren. De Hagenezen zijn als team de laatste jaren dus ook een plaaggeest. 

Laatste thuisoverwinning
De laatste thuisoverwinning op ADO Den Haag dateert dan ook alweer van enkele seizoen geleden. Op 10 mei 2015 bezorgde Samuel Armenteros de Tricolores een 1-0 overwinning. Sowieso een gedenkwaardig duel, want tijdens deze wedstrijd maakte Frenkie de Jong zijn officiële debuut voor Willem II en nam clubarts Jan Vioen na afloop afscheid.

Bekende gezichten
Vorige zomer maakte Erik Falkenburg transfervrij de overstap van Willem II naar ADO Den Haag. Daarvoor stond hij twee seizoenen bij Willem II onder contract. In zijn eerste seizoen werd hij met elf doelpunten direct clubtopscoorder. De Willem II-supporters zullen vooral dankzij zijn twee treffers tegen aartsrivaal NAC, tijdens de play-offs voor promotie-degradatie, aan hem denken. Ook trainer Alfons Groenendijk stond eerder onder contract in Tilburg. In het seizoen 2008-2009 ging hij als assistent-trainer aan de slag en gedurende dit seizoen nam hij de positie van hoofdtrainer over. Een jaar later zou hij vanwege tegenvallende resultaten worden ontslagen. Tot slot heeft ook assistent-trainer Dirk Heesen een Willem II verleden. In 2013 werd hij onder trainer Jurgen Streppel kampioen in de Jupiler League.

Revancheren
Willem II zal zich vrijdag niet alleen voor de eerdere nederlagen tegen ADO Den Haag willen revancheren. Voor het trouwe thuispubliek zal de selectie ook de zeperd tegen SC Heerenveen van afgelopen zaterdag willen wegspoelen.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze wedstrijd zijn hier online te bestellen en bij de stadionreceptie, op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Dat geldt ook voor de wedstrijddag. De stadionkassa’s zijn vrijdag van 18.30 uur tot de aftrap geopend. 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TricoEques
Gast
TricoEques

Ik denk dat we positief verrast worden vanavond. Een overtuigende 3-1 overwinning!

Robby
Lid
Robby

Ik verwacht dat het met 1-3 weer een domper wordt. kan het alleen maar mee vallen. 1 voordeel er is nu niemand binnen Willem II die roept dat we wat goed te maken hebben en dat ze de supporters willen belonen etc. want dan gebeurt altijd het tegenovergestelde bij Willem II.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Heb een goed gevoel over deze wedstrijd. Verwacht een scherp Willem II. Voorspelling; 3-1

Poppels
Lid
Poppels

Laten we hopen die verbetenheid zoals hierboven op de foto