UPDATE: Palacios is in Tilburg, en is direct inzetbaar

14
2249

Zoals Tilbo eerder deze ochtend al meldde is Palacios reeds in Tilburg. Hij heeft inmiddels de benodigde papieren op zak. De linksback zal vandaag medisch gekeurd worden en kan vrijdag meetrainen, en is zaterdag al inzetbaar.

Een mooie prestatie van Willem II dat men deze speler zo snel speelgerechtigd heeft gekregen.

Uit het BD van vandaag (link)

Diego Palacios, de linksback uit Ecuador die door Willem II gehuurd wordt van Aucas, arriveert mogelijk al deze week in Tilburg (Red. Tilbo: sommige bronnen beweren dat hij inmiddels al in Nederland is gearriveerd). Hij is afgereisd naar Lima, de hoofdstad van buurland Peru, om daar bij de Nederlandse ambassade op zijn papieren te wachten. Ecuador heeft een dergelijke voorziening niet.

Dat hij de formaliteiten meteen bij een Nederlandse ambassade kan afwerken, betekent dat hij niet meer hoeft terug te keren naar zijn geboorteland. Voor ‘Chiqui’ Palacios, zoals hij bij Aucas genoemd werd, is het dan een kwestie van wennen en het tijdsverschil van zes uur snel proberen te overbruggen. Wedstrijdritme heeft hij genoeg, met 23 duels op het hoogste niveau in Ecuador in de benen.

De negentienjarige Palacios, die in 2014 al eens op stage was bij Chelsea, wil bij Willem II zijn naam in Europa vestigen. ,,Deze verhuurperiode is voor mij een kans om sneller progressie te boeken”, zo reageerde hij op zijn verhuizing naar de eredivisie. ,,Ik hoop veel te spelen, zodat ik een plek in de nationale selectie van Ecuador af kan dwingen.”

Nationale ploeg
Een jaar of tien geleden was spelen in Europa bijna een garantie voor een oproep voor de nationale ploeg. In 2006 hadden 22 Ecuadoriaanse voetballers de oversteek gemaakt. Nu kan de nieuwe, oude bondscoach Hernan Dario Gomez kiezen uit 58 spelers. Hij moet snel zijn. Jeremy Sarmiento en Enrique Kike Saveiro hebben een dubbele nationaliteit en zitten al bij de jeugdselecties van respectievelijk Engeland en Spanje.

Bij Aucas onderkennen ze de toegevoegde waarde van spelen in Europa. De werkgever ziet het verblijf van een jaar van Palacios bij Willem II als een investering en neemt een flink deel van het verplichte salaris van 211.000 euro voor haar rekening. ,,De marktwaarde van Palacios is niet hoog zo aan het begin van zijn carrière. Als hij dertig wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam heeft staan, zal dat de prijs flink opvoeren”, weet manager Hugo Castañeira.

Geen optie tot koop
Het is de reden dat Aucas niet inging op het voorstel van Willem II om een ‘optie tot koop’ in de huurverbintenis op te nemen. Palacios tekende een contract tot 2023 bij de club, die de tijd heeft om een gunstig moment af te wachten om de linksback in de verkoop te doen.

‘Chiqui’ Palacios komt dus niet alleen als voetballer naar Nederland, maar ook als uithangbord van Aucas. Daar loopt nog een zestal spelers rond dat is opgeleid bij de academie van Danny Walker. Een goede Palacios kan veel voor ze betekenen.

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments