Willem II 2 verliest eerste wedstrijd

1
1476

Het eerste competitieduel (gisterenavond) van het team van trainer/coach Edwin Linssen heeft ondanks het goede spel niet tot een overwinning voor de Tricolores geleid. Heracles 2, dat met veel spelers met Eredivisie ervaring aantrad, vertrok na tweemaal vijfenveertig minuten met een 2-3 overwinning op zak richting Almelo.

Ondanks het verlies was Edwin Linssen zeker niet ontevreden over zijn team dat uit een mix van A1-spelers en spelers uit de selectie van het eerste team van Willem II bestond. ‘We hebben als team geknokt en hebben voldoende kansen gecreëerd. Het was alleen jammer dat we de soms honderd procent kansen niet konden verzilveren.’
In de eerste helft voetbalden de Tricolores heel compact, waardoor de tegenstander weinig ruimte kreeg. Er kwamen zeker kansen om de score te openen, maar verder dan een schot tegen de paal kwam het in eerste instantie niet. Uiteindelijk bracht een door Justin Mathieu benutte penalty de verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord. Een stand waarmee de ploegen richting de kleedkamer gingen.

In de tweede helft liet Willem II 2 te veel ruimte, waardoor er voor Heracles mogelijkheden ontstonden de stand een ander aanzien te geven. In vrij korte tijd bogen de Almeloërs de stand van 1-0 om naar een 1-3 voorsprong.
Overigens hadden de Tricolores in deze tweede helft zeker vier tot vijf reële kansen de stand een ander aanzien te geven. Na de 1-3 zette Willem II 2 behoorlijk druk op Heracles, maar verder dan een treffer in de slotminuut kwam het team van Edwin Linssen niet meer.

Opstelling:

Meul – Ligeon – Joppen – Franssen – Van der Rande – Pluim – De Jong (De Kok) – Braber – Lauwers (Bouhadan) – Mathieu – Vleugels

(Bron: willem-ii.nl)

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments