Home » Headlines » Wijnaldum eerste aanwinst 2018

Wijnaldum eerste aanwinst 2018

Giliano Wijnaldum is Willem II’s eerste versterking van 2018. De 25-jarige verdediger speelt tot het einde van dit seizoen in het Tilburgse rood, wit en blauw.

Wijnaldum genoot zijn jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam en verruilde de Rotterdamse club in 2008 voor AZ, waar hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie maakte. In 2013 won Wijnaldum met AZ ten koste van PSV en zijn oudere broer Georginio de finale van het KNVB bekertoernooi. Na zijn periode in Alkmaar, was hij in Nederland ook actief voor FC Groningen en Go Ahead Eagles. Bij de Groningers werkte hij samen met Erwin van de Looi.

Duitsland en VS
Daarna begon voor Wijnaldum het buitenlandse avontuur. Na een seizoen bij het Duitse VFL Bochum, ging de geboren Rotterdammer in de Verenigde Staten aan de slag bij Philadelphia Union. Sinds 2012 kwam Wijnaldum ook zestien keer uit voor verschillende jeugdelftallen van Oranje.

18 reacties

 1. Tweede versterking voor Willem II. Brabants Dagblad meld dat Willem II Danil Dankerlui van Jong Ajax heeft aangetrokken.Hij meldt zich vanavond al in het trainingskamp.

  1

  1
 2. Jeroen van de Sande

  En die Dylan Ryan dan, is ook een groot talent toch…!?? Is ook back?

  10

  0
 3. Is het meest recente technisch beleidsplan ooit eens openbaar gemaakt?  Ik zou wel eens willen weten wat dat in staat en of de aankopen en speelwijze daar op aansluiten. 

  5

  2
  • Of wordt ik nu te veel een soort Anton Geesink met z’n statuten en reglementen? 

   1

   1
 4. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Nog een halfjaar en dan loopt het contract van Erwin en die gaat niet verlengd worden. En dan zou ik voor Jack de Gier gaan  een trainer die aanvallend denkt is geen garantie dat we het beter gaan doen. Maar wel een trainer die past bij de viesie van de club. Contact loopt aan het einde van het seizoen af bij Almere heeft  nog wel een optie voor nog een jaar  weet niet of die optie vanuit Almere is anders zou Evt afkoopsom een struikelblok kunnen zijn. Maar denk dat de Gier zelf wel oren heeft naar een stap hogerop

  11

  6
  • van dit soort uitspraken wordt de club niet beter.

   De bestecstuurlui staan aan de wal…….

   4

   6
  • Wie zegt dat? Als wij ver komen in de beker en eindigen boven in rechter rijtje wordt contract van Erwin echt wel verlengd. ( en terecht als dat zo is)

   11

   14
   • Ikzelf: Degene die zijn contract al dan niet moet verlengen is aan het falen omdat Erwin weigert de door hem gehaalde buitenspelers op te stellen…. Denk jij dan dat hij zijn contract gaat verlengen? Lijkt me niet…. en ik hoop het ook niet!De Gier zou een goedr zijn, aanvallende speelstijl.Misschien een veel minder voor de hand liggende naam, maar wel de trainer die momenteel wonderen verricht bij een club die al jaren “dood” was: Sunday Oliseh.Fortuna speelt aanvallend voetbal in 433 en de spelers gaan blijkbaar door het vuur voor hem. Hij schijnt ook altijd 100% te eisen van zijn spelers en dan ben je blijkbaar zelfs met Fortuna Sittard titelkandidaat op de helft van de competitie.

    14

    0
   • Al winnen we de beker en eindigen we hoog in het rechterrijtje dan nog gaat v.d. Looi er natuurlijk uit. Die gast hoort niet bij onze club en het zal nooit wat worden met deze trainer. En als jij zulke antwoorden en reacties blijft geven mag jij met hem mee op zoek naar een nieuwe club want ik heb jou nog nooit op een zinnige opmerking kunnen betrappen, ikzelf!!

    12

    10
  • Een trainer zoals de Gier hebben we nodig. Er moet weer meer aanvallend worden gevoetbald.Zeker ook om supporters richting het stadion te houden.

   7

   2
 5. Cards

  Lijkt mij dat je jeugd de breedte versterkt, anders kan die namelijk vandaag nog het raam uit? Joris moet ophouden met toestaan dat passant Erwin zn vriendjes binnentrekt ten koste de Willem II-jeugd en de clubkas. fucking schandalig dit. Niks ten nadele van Wijnaldum, die doet ook z’n best maar natuurlijk.

  9

  6
  • Joris is vanuit zijn functie persoonlijk verantwoordelijk voor het aankoopbeleid, niet vd Looi. Kritiek hebben op vd Looi mag, maar wel gegrond. Dus obv spel en resultaten. Tuurlijk wil hij nieuwe & betere spelers, maar wat Matthijssen heeft aangetrokken is grotendeels Jupilerniveau. Daarnaast mis je eredivisiewaardige invallers op de bank.

   10

   2
   • JTW

    Noem eens namen dan. Mathijsen heeft er ook voor gezorgd dat Sol, Azaoui, Haye, Rienstra, Chirivella en Tsimikas hier spelen. Dat spelers als Wellenreuther, van der Linden en Crowley nog niet renderen kun je hem moeilijk kwalijk nemen, want bij hun komst was nagenoeg iedereen lovend dat Willem II. Een jeugdinternational van Duitsland die zelfs CL gespeeld had, van der Linden prima verdediger bij Az, jeugdtalent van Arsenal die een van de weinige lichtpuntjes was bij GAE. Je kunt je enkel afvragen waarom we een ton hebben betaald voor een Franse buitenspeler die nooit speelt en een ton voor een Poolse talentvolle, maar onbekende middenvelder.

    0

    3
   • Ten eerste was je al heel vroeg veilig vorig seizoen waarbij Joris ook riep we gaan versterken, stappen maken naar een stabiele middenmotor. Hier is niets van terecht gekomen.Kapitaal moet daarnaast op het veld staan. Behoudens Sol weinig tot geen kapitaal (Azzaoui, Rienstr, Chirivella, Tsmikas allen huur).Qua aantrekken: Geen eredivisie keeper (noch W’reuther noch Branderhorst op dit moment), misschien over een paar jaar. Flinke verzwakking tov vorig jaar.El Hankouri, vind ik geen meerwaarde/ eredivisiewaarde (en huur).Coulibaly komt in alles tekortCrowley is een lichtgewicht (was hij al bij GAE) en past niet in spel Willem II.Velinkonja twijfel, heeft behoudens de paar goals nog niet kunnen overtuigen.Calcan gehaald, kan ook niets.Verdediging is ook niet van eredivisie niveau.Achter de basis is er niets, dat is een groot probleem. Als spits wegvalt heb je geen optie. Vleugels om in te brengen heb je ook niet (Abubakar, Croux, El Hankouri etc allemaal jupiler niveau). Middenveld zit ook niemand van niveau om iemand te vervangen, verdediging idem. Je hebt geluk dat de sterkhoudersAls je zo vroeg veilig bent én een grote mond hebt, dan moet je zorgen dat de zaken op orde hebt.Bv Excelsior heeft een Faes (weliswaar huur H’veen) op de bank. Kan beter verdedigen dan alle verdedigers van ons bij elkaar.In de zomer vallen alle huurlingen weg, dan blijft er op dit moment niets over. Dat is een grote zorg.

    3

    1
 6. Heb mijn zegje gedaan over Giliano, hij is nu een van ONS….

  Bewijs het maar Giliano, en welkom in Tilburg!!!

  9

  0
 7. Keiebaant

  Lees dat Wijnaldum een breedte aankoop is en daarom maar een 6 maanden contract heeft gekregen.  Ik begrijp hier niets van, waarom een speler een contract geven waarvan je weet dat hij te kort komt voor het hoogste niveau. Zal er dan echt geen jeugd speler zijn die deze rol had kunnen invullen. Daarnaast ben ik erg benieuwd of het aantrekken van deze speler een keuze is van Mathijsen voor op voorspraak van de Looi.

  15

  1
  • als er n linksback in de jeugd rondliep dan zat die toch allang bij de selectie…waarom zou Lieftink dan laatst linksback spelen toen Tsimikas geblesseerd was?

   5

   1