Wij willen het clublied

22
2792

Zoveel supporters, zoveel meningen. De ene wil graag een opzwepend deuntje bij de opkomst en de andere gaat meer voor traditie en wil het clublied.

Het ene is niet goed en het andere is niet fout. Wat wel fout is, is de opkomstmuziek bij de afgelopen wedstrijden. Dat was gewoon ruk. En het is al helemaal een doodzonde om na de opkomst toch het clublied in te zetten en dit halverwege weg te draaien om de wedstrijdsponsor aan te kondigen.

De minuten voor en na opkomst van de spelers moeten staan als een huis. Je moet zin krijgen in de wedstrijd en 90 minuten achter je cluppie willen staan. Daar schortte het nogal aan de afgelopen wedstrijden.

Willem II is dezelfde mening toegedaan en wil de supporters laten kiezen. Prima. Wij willen graag onze mening uitbrengen. Onze mening is duidelijk. We hebben misschien wel het mooiste clublied van Nederland, geschreven in 1928 voor de Spot op Sport-revue. Dat, en alleen dat, nummer moet worden gedraaid als de spelers het veld betreden. Wat ons betreft. En dus zaten we eerder deze week klaar om onze stem uit te brengen op het clublied.

Maar uhm, het clublied staat niet tussen de keuzemogelijkheden. We kunnen slechts kiezen uit drie goedkope, makkelijke deuntjes. Populair? Zeker. Opzwepend? Wellicht. Maar niet iets wat recht doet aan onze roem en glorie, onze traditie.

Het zegt genoeg dat een nummer dat niet gekozen kan worden toch het meeste wordt gekozen. Als je als club hier geen oog voor hebt, heb je er niet veel van begrepen.

Voor ons is het duidelijk: wij willen ons clublied. Ben jij dezelfde mening toegedaan? Deel dan bijgaande foto van de onvolprezen wooltown jazzband op Facebook en/of Twitter.

Stichting KingZine

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments