Wellenreuther terug bij Willem II: schouderklopjes en spetterende cijfers

3
851


Hij is terug bij Willem II en dat is niet onopgemerkt gebleven. Timon Wellenreuther (25) heroverde een plek in de spotlights en de ploeg van trainer Fred Grim gedijt er prima onder. Over een geslaagde rentree, een doelman die weer gelukkig is en dromen van de Bundesliga.

Timon Wellenreuther had afgelopen zondag een soort snipperdag in Enschede. Na weken vol spectaculaire reddingen en terechte complimenten beleefde de Duitse goalie van Willem II een rustige wedstrijd tegen FC Twente. Te rustig, naar zijn zin. Of, zoals hij het treffend verwoordt: ‘Ik heb geen redding hoeven maken, ik heb alleen naar mijn verdedigers staan schreeuwen. Om ze bij de les te houden, te coachen. Mentaal heb ik negentig minuten gemaakt, maar fysiek voel ik het nauwelijks in mijn lichaam.’ Wellenreuther lacht er schamper bij. ‘Eén schot tussen de palen, één goal, dat klinkt dan weer een stuk vervelender.’ Willem II nam een punt mee uit De Grolsch Veste (1-1). De Tilburgers bivakkeren in de subtop van de Eredivisie, het aandeel van de 25-jarige sluitpost is groot.

Terugkeren in een vertrouwde omgeving brengt een zeker afbreukrisico met zich mee. Maar de rentree van Wellenreuther in Tilburg pakt voorlopig fantastisch uit voor alle partijen. Werkelijk niemand is negatief over de terugkeer van de Duitse goalie, die tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2020 al voor Willem II speelde. Wellenreuther moet pijn in de schouders hebben van alle klopjes die hij erop heeft gekregen. Al twee keer riepen de fans hem uit tot Speler van de Maand, met spectaculaire reddingen doet hij denken aan de Wellenreuther uit zijn eerste periode in Brabant. Hij toont zich een heuse puntenpakker voor De Tricolores en vervulde een heldenrol met een wervelend optreden tegen PSV (2-1 zege). Wellenreuther bezet een prominente plaats in diverse statistische lijstjes (zie kader). Zijn huidige topvorm vertaalt zich in spetterende cijfers. Maar hijzelf zegt absoluut niet bezig te zijn met de statistieken.

‘Dat is voor na het seizoen, dan ga ik die lijstjes eens bekijken’, gniffelt de sluitpost. ‘Het gaat om de punten die we als team halen. Dat ik op lijstjes bovenin sta, weet ik ook echt niet. Ik weet niet eens waar ik die lijstjes kan vinden. Het is leuk en bevestigt het goede gevoel, maar na het seizoen check ik het pas. Het zegt me ook weinig na een paar wedstrijden. Tegen wie je al hebt gespeeld is een factor, daar is het natuurlijk wel van afhankelijk. Heb je tegen Ajax of PSV gespeeld, dan heb je als keeper veel te doen gehad. Dat vertaalt zich in cijfers.’

Het volledige artikel is te lezen op VI PRO.

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments