Wellenreuther stijgt boven zichzelf uit

4
761
Timon Wellenreuther, penaltykiller & held van Tilburg (foto: (c) Toin Damen)

Doelman Timon Wellenreuther is donderdag boven zichzelf uitgestegen en heeft Willem II in de strafschoppenreeks aan een feest geholpen.

De wedstrijd Willem II – AZ (1-1) met als inzet een finaleplaats moest worden beslist in een strafschoppenserie. Wellenreuther had geen penalty-statistiek om vertrouwen uit te putten. In zijn carrière kwam hij maar twee keer als de winnaar uit de bus, waar hij op twintig strafschoppen een antwoord schuldig had moeten blijven. In het bekerduel met AZ steeg de Duitse goalie boven zichzelf uit met drie reddingen.

Na de gestopte penalty’s van Teun Koopmeiners, Guus Til én Ricardo van Rhijn bood de paal bij de poging van Bjørn Johnsen uitkomst voor Wellenreuther. De 23-jarige doelman werd zo de held van Willem II. Dat besefte hij vanwege het ABBA-systeem aanvankelijk niet. ‘Ik realiseerde het me eerst niet’, zei de doelman tegen FOX Sports. Pas na enkele seconden drong het tot hem door.

Wellenreuther wilde zichzelf niet te veel op de borst kloppen. ‘Ik ben geen penaltykiller, het is geluk. De volgende keer is het de andere keeper’, aldus de Duitser. Toch was het succes niet helemaal toevallig. ‘We hadden een goed plan. Ik zat elke keer in de goede hoek. We hadden de eerste twee spelers van AZ geanalyseerd en ik ging er vol voor. Daarna zat ik goed qua keuzes.’

‘Ongeëvenaard’, zei aanvoerder Jordens Peters na afloop tegen FOX Sports. ‘Ik wist dat het veel los zou maken, dit is geweldig. Vanaf het hotel reden we een rondje Tilburg en zagen we wat het los maakte in de stad. Iedereen in de bus besefte dat het een unieke avond kon worden. We hebben het in eigen handen genomen, als kerels gespeeld.’

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments