Wellenreuther blij met clean sheet

2
764
EINDHOVEN - 01-09-2018, Philips stadion. Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019. Willem II keeper Timon Wellenreuther during the match PSV - Willem II 6-1.

Trainer Adrie Koster prees na de winst op AZ (0-2) de teamprestatie. ‘Vorige week tegen Vitesse was dat onder de maat, maar in Alkmaar hebben we als team gefunctioneerd. Maar vergeet niet dat Timon Wellenreuther ons ook in de wedstrijd houdt’,  zo toonde hij zich tevreden over het optreden van de Tilburgse sluitpost.

Terwijl verderop in de catacombe de overwinning uitbundig wordt gevierd. Roemt de hoofdpersoon in kwestie tegenover de media vooral het optreden van het elftal. Wellenreuther: ‘Het is op de eerste plaats een teamprestatie. We hebben goed verdedigd; ik met mijn reddingen maar ook mijn teamgenoten reageerden alert.’ Zo doelt de Duitser op de ingrepen van Freek Heerkens en Fernando Lewis die op de doellijn een zekere tegentreffer voorkwamen.

De nul
Willem hield op die wijze achterin ‘de nul’ en dus mocht Wellenreuther zijn derde ‘clean sheet’ van het seizoen achter zijn naam noteren. ‘Het belangrijkste is natuurlijk de winst, maar daarna is het voor een keeper altijd fijn om de nul te houden’, zo plaats hij het belang in het juiste perspectief. Het sterke optreden van de Willem II-doelman was ook de meegereisde fans niet ontgaan, zij scandeerden in de slotfase massaal zijn naam. ‘Super toll!’

Kerstcadeau
Volgens Wellenreuther kan de zege op AZ een mooie opmaat zijn voor een fraai slotakkoord aan het einde van 2018. ‘Met twee thuiswedstrijden voor de boeg (Heerenveen en ADO) en een bezoek aan Emmen vlak voor Kerst zouden we met name voor eigen publiek een serie neer kunnen zetten en onszelf een aardig Kerstcadeau bezorgen.’ Een Sinterklaascadeau staat bij de Duitser blijkbaar niet direct op het netvlies. Er is dus nog werk aan de winkel voor de docent die de buitenlandse spelers van Willem II Nederlandse les geeft en deze week in zijn les het sinterklaasfeest als thema heeft.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments