‘Wedstrijden winnen is beste voorbereiding op finale’

2
752
Crowley en Vrousai zorgde met hun treffers voor de overwinning! (fot: (c) Toin Damen)

Langzaam maar zeker verplaatst de focus zich bij Willem II naar de bekerfinale, die op 5 mei in De Kuip wordt gespeeld. Tot het zover is, spelen de Tilburgers nog vier competitiewedstrijden. Hoewel Willem II zeker is van nog een jaar op het hoogste niveau, is er in de competitie nog genoeg om voor te spelen. Dat realiseert Adrie Koster zich ook.

Willem II bezet de negende plaats in de Eredivisie en heeft nog uitzicht op plaatsing voor de play-offs. Verliest de ploeg van Koster de bekerfinale, dan kunnen de Tilburgers zich via de nacompetitie alsnog kwalificeren voor Europees voetbal. “En dus willen we nog zoveel mogelijk punten halen om zo hoog mogelijk te eindigen en deelname aan de play-offs af te dwingen”, aldus de trainer, die onlangs zijn contract bij Willem II verlengde.

Willem II neemt het zondag op tegen PEC Zwolle en speelt voor de eindstrijd in Rotterdam ook nog tegen Excelsior, PSV en ADO Den Haag. “Het winnen van die wedstrijden zou voor Willem II een goede voorbereiding zijn op de finale”, zegt Koster via de officiële clubkanalen. “Dat is goed voor het vertrouwen. Daarnaast zie ik op zowel trainingen als in wedstrijden nog steeds groei in het elftal. Als we dat voortzetten, kan het nog een mooi einde van het seizoen worden. Maar dan moeten we eerst zondag van PEC winnen, en dat moet met de steun van ons publiek kunnen.”

Tegen PEC Zwolle kan Willem II een volgende stap richting de play-offs zetten. “Zwolle is een lastig te bespelen tegenstander en een goed voetballende ploeg”, zegt Koster. “Ze willen uiteraard weg uit de onderste regionen én laten na de winterstop beter spel zien dan ervoor. We zijn dus gewaarschuwd.”

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments