We love Fran Sol…

13
2664
Bron: BD.nl

Fran Sol, spits en publiekslieveling in Tilburg, stond zondag 6 mei na afloop van de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-2) in zijn onderbroek voor de fanatieke supporters op vak E. De KingSide die hem elke wedstrijd hartverwarmend toe zingt was door een straf vanuit de KNVB leeg, maar de liefde voor Sol daalde ook vanaf de andere tribunes neer op de sympathieke Spanjaard.

Speelt Sol zondag zijn laatste thuiswedstrijd in het Koning Willem II Stadion of kunnen we nog langer genieten van Sol in het mooiste shirt van de wereld?

In 2016 streek Sol neer in Tilburg. Als spits van Jong Villareal had hij indruk gemaakt tijdens een wedstrijd van zijn team tegen PSV. Scout Ronald Vroomans van Willem II twijfelde geen moment en wist dat Sol een meerwaarde zou zijn voor Willem II. Sol sloeg andere aanbiedingen vanuit lagere divisies in Spanje en Engeland af en maakte de overstap naar Tilburg. Hij wilde investeren in zichzelf, en beter worden als spits. Sol en zijn vrouw Aida vestigde zich direct in Tilburg, en mede door hun sympathieke en open houding werden ze direct gewaardeerd door de Tilburgse fans. De spits met een verleden bij Real Madrid liet in de eerste voorbereiding op seizoen 2016-2017 direct zien een neusje voor het doel te hebben door o.a. tegen De Graafschap (8-1) een hattrick te scoren. Ook in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse (1-4) scoorde hij direct. Door zijn harde werken, doelpunten en open karakter werd hij publiekslieveling nummer 1 in Tilburg.

De liefde is wederzijds. Sol heeft diverse keren aangegeven dat hij en zijn vrouw zich thuis voelen in Tilburg. Ze voelen zich gewaardeerd. En die wederzijdse liefde werd afgelopen seizoen nog sterker door het verschrikkelijke nieuws dat bij Fran Sol kanker werd geconstateerd. Nadat hij op 26 oktober 2017 het winnende doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen scoorde deelde hij het nieuws met zijn teamgenoten in de kleedkamer. Een dag later sloeg het verschrikkelijke nieuws bij de Willem II Supporters in als een bom. Teamgenoten en supporters staken Sol en Aida een hart onder de riem met een fantatische steunbetuiging tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

Gelukkig bleek de tumor bij Sol niet kwaadaardig te zijn, en na enkele weken keerde Sol als herboren terug in het shirt van de Tricolores. Hij bleef scoren en streed lang mee om de topscoorderstitel van Nederland. Uiteindelijk stokte de productie op 16 treffers. Een schitterend aantal voor een spits van Willem II. Maar nog veel mooier was de pure liefde voor Willem II en de supporters die Sol steeds uitstraalt. Hij houdt oprecht van Willem II en Tilburg.

Dat is ook de reden dat iedere Willem II supporter hem een fantastische transfer naar zijn geliefde Spanje gunt. Maar de zomer verliep anders dan Sol hoopte. Diverse clubs (Sevilla, Vallecano, Santos, Udinese) informeerde bij zijn zaakwaarnemer naar de mogelijkheden om Sol over te nemen. Tot concrete biedingen bij Willem II kwam het niet. Dat betekent dat Fran Sol een week voor de transerdeadline nog altijd speelt in het shirt van Willem II.

En dat doet hij met dezelfde instelling en beleving als hij de afgelopen twee seizoen heeft gedaan. Zonder te klagen speelt hij vol passie, strijd en leeuwenmoed. Precies zoals de Tilburgse achterban dat graag ziet en waarom we zo van hem zijn gaan houden.

De hoop is nu dat Sol nog minimaal tot de winterstop mogen zien in het Koning Willem II Stadion, maar mocht hij komende week alsnog vertrekken dan genieten we zondag nog één keer van de fantastische speler én persoon die ons club heeft uitgedragen zoals we dat zelf ook graag doen.  Zijn 27e, 28e en 29e doelpunt voor Willem II op zondag 26 augustus zouden het mooie verhaal van Willem II en Sol compleet maken. Want een vertrek zonder doelpunt in zijn laatste wedstrijd past niet in het bijzondere verhaal van Sol en Willem II….

We love Fran Sol, Fransisco Sol….

 

 

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments