Wat kan er nog beter aan de KingSide?

72
4017
Foto: Toin Damen

Wat hebben we genoten afgelopen zondag van de sfeer op de KingSide en de rest van de tribunes.
Maar verzadigd zijn we nog lang niet. Stichting KingZine zal blijven werken aan een betere sfeer & beleving. Daarvoor hebben we ook de hulp van Willem II bij nodig, met name om de sfeer & beleving te faciliteren en voor een klantvriendelijke uitstraling te zorgen.

Eerder dit seizoen hebben we met Willem II rond de tafel gezeten om te praten over het pre matchprogramma. Zie hier. Vorige week schoof Stichting KingZine voor een tweede keer bij Willem II aan. Er is afgesproken dat deze overleggen periodiek zullen gaan plaatsvinden. Het volgende overleg staat begin november gepland. Voor deze meeting hebben wij huiswerk meegekregen. Wij zullen een lijst aandragen met verbeterpunten die op korte termijn en zonder teveel moeite gerealiseerd kunnen worden, het zgn laaghangend fruit. We willen uiteraard dat er iets gebeurd aan de geluidsinstallatie en de buitenkant van de KingSide. Dit zijn echter wat langere termijnprojecten, die niet binnen een paar weken zullen zijn gerealiseerd.

Voor onze huiswerkopdracht hebben we jullie hulp nodig. Wat kan er beter op het gebied van sfeer & beleving en klantvriendelijkheid bij Willem II?
Irriteer jij je aan de lange wachtrijen om kaarten te bestellen of het stadion binnen te komen? Of word jij chagrijnig dat binnen 3 minuut 48 na het laatste fluitsignaal het hele stadion al door het stewardkorps wordt leeg geveegd?

Laat het ons weten dan nemen wij het mee. Je kunt je reactie achterlaten in de comments of je kunt ons een mail sturen naar info@tilbo.com

Stichting KingZine

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
peper
Gast
peper

De meest gehoorde kreet op vak A is “zitten!!!!!!”.
Zegt genoeg denk.

Hotseknots
Gast
Hotseknots

De beleidmakers bij Willem II moeten bij alles wat ze gaan bedenken mbt het stadion Klantvriendelijkheid op 1 zetten! Dus: – niet als slachtvee moeten dringen om via een smal poortje binnen te komen, weer of geen weer – drank en snacks verkrijgbaar in het vak en meer horeaca-stands ipv nu staan te dringen om met veel moeite wat te drinken te halen (kijk bv eens bij Heracles waar in ieder vak een horeca-stand is) – zorgen voor een fatsoenlijke verwarming die het altijd doet – betere geluidsinstallatie en mensen aan de knoppen die weten wat en wanneer er muziek… Lees verder »

Keeskruik
Gast

Die stil zittende niet meezingende supporters op vak a lekker op de lange zeide neerzetter … zit geen leven in
Kan de jeugd de boel overnemen .. a b c is fanatiek vak ..althans zo hebben we het bedoeld

appelnaldo
Lid
appelnaldo

Dus mensen die al zo lang op vak a zitten,vanaf toen jij nog niet geboren was,
moeten nu op een ander vak veel meer gaan betalen, omdat het volgens “jullie” zo bedoeld is. Deze en ook andere mensen hebben de laatste jaren hun stoelen ook al op moeten geven op vak B omdat “jullie” daar zo graag Blok B moesten maken. En zie nu eens wat daar van geworden is.
Laat die mensen lekker met rust, anders ga je die mensen ook wegjagen. Het voetbal is niet alleen bedoeld voor mensen tot 20 jaar he.

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Catering verbeteren. Triest dat je in minuut 40 moet gaan halen. Las hieronder dat idee van medewerkers met bierrugzak op de tribune, ideaal! Mag in de rust ook buiten in de ring rondlopen!

Etahrwb013
Gast
Etahrwb013

Snackmuren alla de febo!en bierrugzakken op de kingside !

WillenIIOosterhout
Gast
WillenIIOosterhout

Extra ring er op🤪🎉🎉

Unne kruik
Gast
Unne kruik

Geef die slagwerker op die trom een cursus ritme…. dan slaat hij niet elk nummer kapot!

Zo zonde als iedereen lekkker mee zingt en hij steeds tegendraads slaat en vertraagd!

El_Cammacho
Gast
El_Cammacho

1. Staanplaatsen i.p.v. zitplaatsen, maar ga ervan uit dat dit voor nu te rigoureus is.
2. Meerdere toegangspoorten bij de hekken, absurd hoe lang de rijen nu soms zijn.
3. Klantvriendelijlheid beveiligers laat zwaar te wensen over. Zijn onnodig aanwezig en zorgen voor veel irritatie. Zonder deze gasten zal men minder geïrriteerd raken.
4. Geluidsinstallatie maar dat is al vele malen besproken.
5. Verplaatsen van spaaracties zoals vlagen e.d. over heel ABC i.p.v. enkel C en stukje B.

Frietmet
Lid

Dus als er een sfeeractie is wil vak A wel vooraan staan maar vervolgens houden ze zich 90 minuten lang stil?

LRR
Gast
LRR

Met deze houding zul je nooit iedereen mee krijgen smile

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Mag er eens een keer iets van gezegd worden?!
Er mag wel wat verwacht worden van mensen op de Kingside. Een beetje mee klappen is toch niet te veel gevraagd?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Frietmet Wat is er mis mee als vak A mee wil doen met sfeeracties? Het zou juist gaaf en mooi zijn als heel de KingSide mee zou doen dus A B en C.. in het verleden is bv wel eens paarkeer geprobeerd door de mannen van Tifosi op iedere stoel een vel papier te leggen die dan bij opkomst in de lucht gehouden moest worden maar dat niet over kwam omdat mensen het papier al weg hadden geflikkert of te lam waren om het omhoog te houden.. als iedereen mee zou doen met een sfeeractie zou je nog mooier… Lees verder »

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

@ Frietmet Gij generaliseert de boel nogal! Wie is vak A percies dan? Ik weet verder niet wie je bent, ken je Willem II verleden niet, maar volgens mij loop jij ook al een tijdje mee toch? Dan zou je vooral de oudere garde die zich al lang geleden voor onze club bewezen heeft eens wat meer in hun waarde kunnen laten! Ik heb er enigszins moeite mee dat ik merk dat steeds vaker mensen voor andere mensen willen bepalen hoe ze zich zouden moeten gedragen. Of en wanneer ik moet zingen! Of ik mijn kinderen mee mag nemen naar… Lees verder »

Dn Baaierd
Gast
Dn Baaierd

2 jaar geleden is besloten om vanuit het midden van vak B dichter naar vak C te komen, om de sfeer te vehogen. Dit geeft tot nu toe het gewenste resultaat. Aangezien het op dit moment zo goed gaat is het dan niet mogelijk om sommige groepen weer richting het midden van vak B te laten gaan. Zodat de sfeer op de Kingside ook weer meer richting vak A gaat waardoor je nog meer mensen erbij betrekt? En een snellere doorgang bij de entree zou ook zeer wenselijk zijn.

Bram1979
Gast
Bram1979

Ik vindt dat we ook iets kunnen voor vak e dat het daar ook wa drukker wordt

Dirruk
Lid
Dirruk

Willem ll doet er juist alles aan om het daar niet drukker te laten worden. Voor elke scheet geven ze tegenwoordig een SV.

Drs. P.
Gast
Drs. P.

Dan hoop ik dat jij flink aan de diaree bent en je stadionverbod voorlopig nog niet kwijt bent. Altijd maar de negatieveling uithangen; wat moet jij een kut-leven hebben.

Bram1979
Gast
Bram1979

Ik hoop toch dat het steeds drukker en sfeervoller word vak e

LRR
Gast
LRR

Als je je gewoon gedraagt krijg je geen SV. Verder presteer jij het om onder elk artikel negatief te zijn, juist nu we in een positieve flow zitten.

Bram1979
Gast
Bram1979

Je hebt gelijk

Dirruk
Gast
Dirruk

Je moest eens weten LRR. Positieve flow, wat bedoel je daar dan mee.!! En dan ben ik wel benieuwd wat jouw bijdrage is aan die flow.

Tilburg/Antwerp/Bristol
Gast
Tilburg/Antwerp/Bristol

Dirruk heeft hier gelijk, bij het minste of geringste krijg je een sv aan je broek, zelfs voor bier in de gracht gooien!! niet gek dat e leeg is, en de kingside leegloopt.

Drs. P.
Gast
Drs. P.

Dus jij koopt bier om in de gracht te gooien ? Hulp zoeken jongen. Gaat niet goed met jou.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Wat de sfeer betreft zijn we zoals het tegen Feyenoord was duidelijk op de goede weg! Ik denk dat als dit volgehouden wordt dan gaan er vanzelf meer mensen mee doen.(dat zag je tijdens de wedstrijd ook aan de lange zijde gebeuren)
Verder ben ik het met iedereen eens dat er echt iets aan de geluidsinstallatie moet gebeuren. Ik versta er helemaal niets van als er iets gesproken( bv opstelling) wordt!

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Stoeltjes moeten weg van de tribune waar gestaan wordt. Dit zijn struikelblokken.
Verder stoor ik me aan mensen die wel op een sfeertribune staan maar te beroerd zijn op z’n minst mee te klappen. Maar wel meteen klagen als het even tegen zit.

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Vechten tegen de bierkaaien dus …. zucht.
En ik ga na iedere wedstrijd met een schorre stem naar huis. Ik verwacht dat niet van iedereen maar iets meer enthousiasme zou Willem II goed doen.

Mariano B
Gast
Mariano B

Mooi dat dit topic veel feedback en reacties oplevert! Veelgehoorde reactie is een leeftijdsgrens (16+) invoeren op de Kingside. Ondanks dat ik me volledig aansluit bij de ergernissen richting kinderen (en volwassen overigens..) die uitdagende gebaren richting uitvak maken, denk ik niet dat het invoeren van een leeftijdsgrens wenselijk en haalbaar is. Een vader met zijn zoon die op vak A de wedstrijd wil zien heeft daar net zoveel recht op als iemand van 38. Misschien zelf de jeugd wat meer corrigeren bij dit soort gedrag? Verder sluit ik me aan bij: – dichtgooien van de gracht – bier verkoop… Lees verder »

objectivo
Gast
objectivo

Fatsoenlijke muziekinstallatie, hoe lang wachten we daar al op? De vraag is ook hoe de sfeer in vak A verbeterd kan worden. Als ik daar soms zit (met mijn zoontje 😄), kan ik weinig sfeer ontdekken. Het geluid komt uit vak C en een beetje uit B. Als A ook door ander soort mensen bezet is, en heel de korte zijde sfeervol is, zetten we echt de volgende stap in beleving. Iets wat helaas niet snel aangepast kan worden is de steilheid van de tribunes. Hoe steiler, hoe dichter op het veld en hoe dichter we op elkaar zitten. Dat… Lees verder »

kurt zaro
Gast
kurt zaro

ja nummer een zo gauw mogelijk die kutgracht dicht.

W013
Lid
W013

Wat ik ook doodsonde vind is dat het clublied vaak op een 3 keer zo snel ritme wordt gezongen door best veel supporters…waarom? Na de eerste paar zinnen haken er al veel mensen af omdat de ene helft net begonnen is en de andere helft al op de helft van het clublied zit.

Frietmet
Lid

Dat doen we met elk nummer. Lijkt iets Tilburgs te zijn wink

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Kinderen in dat bakje met in de ene hand een zakje chips en de andere hand een middelvinger richting het uitvak en daarbij “KOM DAN” roepen. Om je kapot te schamen.

Verder vind ik het soms hinderlijk dat er groepen zijn van 20 a 30 man die per se allemaal bij elkaar moeten staan. Prima, maar kom dan gewoon op tijd. Nu zijn er veel pipo’s die 5 seconden voor de aftrap binnenkomen en snel op de stoelen gaan staan, waardoor de persoon achter hem niks meer ziet.

Frank van Mosselveld
Gast
Frank van Mosselveld

Waarom is iemand ouder dan 16 die dit doet dan niet om je kapot voor te schamen? En deze kids nemen het toch over van oudere die het doen? Als wij het niet doen en voor een sfeer als zondag zorgen dan zullen die kinderen het ook niet meer doen.

Frank van Mosselveld
Gast
Frank van Mosselveld

tweede punt volledig juist overigens, alleen ben ik bang dat dit moeilijk te vermijden is als grote groepen bij elkaar komen. Ik denk dat dit meer een waarde is dan een norm.

Frank van Mosselveld
Gast
Frank van Mosselveld

Ik lees hier vaak de oproep om de kingside 16+ te maken. Ik zet daar toch grote vraagtekens bij. Wat doe je met vaders/moeders die al jaren op de kingside staan met vrienden en af en toe hun zoon en dochter mee willen nemen. Wat doe je met vriendengroepen die voor een gedeelte 16+ en – zijn. Mogen deze pechvogels dan geen KS scc hebben en hun andere vriendjes dan wel? Daarnaast lees ik hieronder dat mensen zich ergeren aan de ”stoere gebaren” van de jongen jochies. Dan denk ik nog wel eens terug aan de wedstrijden van bijv. Roda… Lees verder »

teun
Gast
teun

kom allemaal in het rood wit blauw en voor de wedstrijd wat stevige muziek

Etahrwb013
Gast
Etahrwb013

Dat Roda feestje na de wedstrijd…..met je armen omhoog en naar beneden heeeej heeeej roepen kan wel weg blijven..

JTW
Lid
JTW

Belangrijk:
– Gracht dicht
– KingSide staantribune of in ieder geval vak C

Overig:
– Leeftijd 16+
– Golfdak moet recht dak worden, dit dak dempt juist het geluid (golven kunnen blijven, maar hang er vlakke platen onder bijvoorbeeld)
– Bonheur medewerkers met biertaps op hun rug over de KingSide zoals in Duitsland
– Capo hokje weg, want die wordt nu alleen gebruikt door kleine kindjes en dat oogt heel erg droevig op tv

Den B
Lid
Den B

Ik ben voor de grachten dichtgooien, maar vraag me wel af hoe dat constructiewijs eruit gaat zien i.v.m. het uitvak.

JTW
Lid
JTW

Leegte onder het uitvak ook dicht? Dus ook in de hoeken dicht op het veld, behalve bij vak O.

W013
Lid
W013

– Leeftijd 16+ maken
– Staantribune
– Grachten dicht
– Bier gewoon opdrinken en niet volle bekers over andere gooien
– Elke wedstrijd van die sfeermomenten net als tegen Feyenoord, kippenvel!! Dit geeft de spelers een enorme boost. Ook laat je het uitvak zo zwijgen.
– Avdijaj vaker toezingen. Dit is typisch zo’n speler die gewoon net dat extraatje kan geven als ie zijn naam hoort kolken door het Willem ll stadion.

Eula
Lid
Eula

Helemaal mee eens. Ook op volgorde van belang trouwens.

– Die kinderen van 10-12 jaar werkt gewoon frustrerend. Staan ze daar, vanuit het capo hokje van die ‘kom dan’ gebaren te maken. Wij roepen regelmatig naar het uitpubliek ‘sukkeltje’ als ze zichzelf voor lul zetten, maar ondertussen zetten we onszelf ook steeds vaker voor lul. 16+ zou veel schelen.
– Staantribune; snap niet dat dit nog niet is gerealiseerd. Niemand zit op C. Alle gesloopte stoeltjes worden ook weer vervangen. Echt, waarom?
– Grachten dicht. Hoe eerder hoe beter.

WII Fan
Gast
T4L

Voor volgend seizoen inderdaad de leeftijd van ABC verhogen naar 16+. Schijt irritant al die mennekes van 12 met hun gebaartjes.
Verder misschien nog een extra ”jupiler biertappunt”. Is vaak, en dan vooral in de rust, nog erg druk hier, net als bij de andere catering punten. Of misschien een extra tap?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

We zijn allemaal 12 geweest of was iedereen die het irritant vind of zich er aan ergert aan die gebaren allemaal toen roomser dan de paus? Ik stoor me daar persoonlijk niet zo aan..

Etahrwb013
Gast
Etahrwb013

Zal nu zwarte piet ook wel racisme vinden!kunt je eigen ook overal aan ergeren!

Jan hamers
Gast
Jan hamers

Juist, sta zelf al vanaf t begin op de kingside en ben niet van plan om weg te gaan. Maar omdat ik mijn zoontje van 10 mee wil nemen mag hij niet op de kingside en moet ik dus maar verhuizen naar een ander vak?! Hij staat harder te schreeuwen en te zingen dan menig ander “supporter”.
Degene die hier commentaar op geven zijn waarschijnlijk net zelf droog achter de oren en vinden t niet “stoer genoeg” als ze op tv langs een kind staan

marc013
Lid
marc013

Dat als je met 4 bekers drank loopt je toch nog je scc moet laten zien als je de tribune op gaat..

SargentD
Lid
SargentD

TIP: De ervaren drinker klemt zijn seizoenskaart al tussen zijn vingers (met de achterkant naar voren toe) als ie de bekers meeneemt. smile

Robby
Gast
Robby

SCC in je mond met ABC erop duidelijk zichtbaar. kan altijd zo doorlopen.

Henkie013
Lid
Henkie013

Gewoon een stuk plekbaand vroage on dieje mees achter de tap en die koart op oewe knoest plèkke.

Snorro
Gast
Snorro

Ik stoor me er gruwelijk aan (ook zondag weer) dat:
– de kaartcontrole/fouilleren enorm lang duurt, terwijl je met speels gemak een motorzaag mee naar binnen kunt smokkelen.
– de klok van de speeltijd tot minuut 90 doorloopt en niet verder, waardoorwe de extra tijd niet zien verlopen. (Wie bedenkt dit?)

Verder ontbreekt het aan fatsoenlijke tapinstallatie. Hierdoor zou de doorlooptijd korter worden. Dit levert uiteindelijk meer omzet op.

Robby
Gast
Robby

Dat van die klok vind ik ook hinderlijk. Blessure tijd wordt meestal gesponsord meen ik maar maak een balk onderin vrij voor de tijd. Zodat we allemaal kunnen zien dat Blom een minuut te snel af floot.

SargentD
Lid
SargentD

Niet 100% zeker, maar volgens mij is dat een regel vanuit de KNVB. Een vage regel, dat wel.

SargentD
Lid
SargentD

Even opgezocht:
Stoppen en starten
Denk bij het plaatsen van een wedstrijdklok en/of scorebord
wel aan deze regels: – De tijd moet automatisch stoppen na 45 minuten en na 90
minuten.
– De klok moet bij aanvang van de tweede helft opnieuw
kunnen starten.
– De tijd die de scheidsrechter bijtrekt, mag niet zichtbaar
zijn
https://www.knvb.nl/downloads/bestand/1466/kwaliteitsnormen-voetbalaccommodatie

Robby
Gast
Robby

Oké dat verklaard een hoop. Jammer

RobinV
Gast
RobinV

Dat is juist de reden waarom dit niet mag.

Kuipvrees
Gast
Kuipvrees

Dat is inderdaad een regel en hierdoor mag dat ook niet.
Is ook logisch vanuit het oogpunt dat anders de moeder van de scheids nogal vaker zal worden toegezongen als hij niet affluit bij 4min. extra tijd, maar door een extra wissel + tijdrekken het toch 4:35 is en er nog niet is gefloten voor de laatste maal.

RobinV
Gast
RobinV

Snorro dit is nergens. Dat mag geloof ik niet om onrust te voorkomen. Net als dat je geen herhalingen mag laten zien van discutabele momenten.

Snorro
Gast
Snorro

Ok. Dat wist ik niet. Thanks!

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Een staantribune zou de sfeer en beleving echt ten goede komen. Begrijp dat dit niet op korte termijn te realiseren valt maar dit is wel een belangrijk punt. Daarnaast zijn een paar boxen op het veld ook sfeer bevorderend. Het is enorm positief om te horen dat de club steeds meer naar haar supporters gaat luisteren!

Frietmet
Gast
frietmet

Buiten het juridische , vergunningen en dergelijke is het slopen van de stoeltjes en het monteren van de staantribune zo gebeurd denk ik. Roep wat supporters op en organiseer daarna een bbq voor de vrijwilligers die meehielpen.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Je kunt hierbij de supporters ook nog de mogelijkheid geven om de stoeltjes te kopen. Dat je bijvoorbeeld een stoeltje koopt als herinnering. Hiermee heb je weer een bedrag dat je kunt besteden aan een staantribune. Daarnaast zijn er genoeg mensen die vast wel willen helpen bij dit soort acties!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Met het publiek bedanken na de de wedstrijd zou het beter zijn als ze de KingSide en vak É als laatste bedanken die blijven wel wachten.. want nu is het zo bv aan de Goirlesezeide zijn. Meer de stoelen aan het bedanken zijn dan de mensen omdat de meeste dan al weg zijn.
Weet ook wel dat Willem ll het liefst na de wedstrijd de Kingside en vak É zo snel mogelijk leeg heeft.. maar toch zou toch mooi en beter zijn als dat veranderd zou kunnen worden

Frietmet
Gast
frietmet

Het zal wel weer een hoop minpunten krijgen onder supporters buiten de KS om , maar de roep om een Kingside van 16+ wordt steeds groter. Het stadion moet volgend jaar rookvrij worden maar dat is op de Kingside onhaalbaar denk ik. Alleen daarom al zou je jongeren onder de 16 gewoon lekker op Vak J moeten houden. Alleen maar bevorderlijk voor de sfeer wanneer de toekomstige fanatiekelingen op vak J de hoek daar kunnen aanjagen door mee te klappen en te zingen. En ABC een staantribune zou geweldig zijn, of beginnen met vak C een staan tribune te maken.

Rocky
Gast
Rocky

Helemaal mee eens. Vind het belachelijk dat je soms kinderen van 11-12 jaar vooraan ziet staan bij Vak B en C. Horen naar mijn mening niet thuis op een sfeertribune. Daarnaast is het voor het imago ook niet geweldig als je op tv alleen maar koters terug ziet op de Kingside.

Dropkick murphy
Gast
Dropkick murphy

Imago😂😂😂😂 Donder toch op man

JT
Gast
United

Ik word inderdaad echt beu van 12 jarige kinderen in dat bakje die gebaren maken naar het uitvak.

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Als mijn zoon dat zou doen krijgt ie op zijn flikker!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Vind het punt van een leeftijd van 16.
Toch een mogelijk punt van discussie. Moeten kinderen die met hun vaders die al misschien jaren op de KingSide staan ook weg tot die zoon of dochter 16 is?

Rocky
Gast
Rocky

Ik snap dat het voor die paar kinderen die al jaren met hun vader er zitten jammer is, maar het overgrote merendeel staat er volgens mij niet met een ouder. Daarnaast is de Kingside gewoon geen familie tribune. Als je zo graag met je zoon naar het voetbal gaat hebben we daar meer dan genoeg geschikte plaatsen voor.

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Zie er maar eens voor te zorgen dat ik niet met mijn kinderen jonger dan 16 jaar op de Kingside kan! Bovendien lijkt mij dit wettelijk ook helemaal niet te kunnen.
En iedereen die dit een goed plan lijkt is zelf nooit jong geweest, of is pas Willem II supporter geworden ná zijn 16e!
Mijn kinderen zijn met rood wit blauw bloed geboren. Die gaan dus met mij mee, daar waar ik met hun wil gaan staan!