Wapenaar geniet bij Willem II

2
583

Harald Wapenaar heeft het prima naar zijn zin als keeperstrainer van Willem II. De voormalig doelman is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Tilburgse club en kan zijn energie goed kwijt in zijn baan.

De 48-jarige oud-keeper is blij met zijn baan bij Willem II. “Je bouwt samen iets op. Ik mag ze pijn doen en weet nu ik ze beter ken waar de grens ligt”, zegt hij tegen het Brabants Dagblad. Wat Wapenaar kenmerkt, is dat hij veel vraagt van zijn spelers. “Als ik er minder energie in kan leggen is het klaar”, zegt Wapenaar. “Maar ik hoop dat ik nog heel wat jaartjes te gaan heb. Want het is prachtig om te proberen het uiterste uit die jongens te halen.”

Bij Willem II werkt hij bij het eerste elftal samen met Timon Wellenreuther en Mattijs Branderhorst. Dat laatstgenoemde populair is bij de eigen fans, begrijpt Wapenaar wel. “Die heeft een geweldige uitstraling, veel charisma. Daarom is de gunfactor zo hoog”, zegt hij. “Branderhorst heeft karakter, vechtlust en kan heel goed positie kiezen. Dat is de reden dat hij zoveel ballen tegen houdt. Hij is leergierig en kijkt beelden van wedstrijden en trainingen terug.”
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Ondanks dat mijnheer Wapenaar zelf profvoetballer is geweest gaat hij compleet voorbij aan het mentale aspect. Hij gooit met spierballen taal als (ik citeer) ‘Ik mag ze pijn doen’ en geeft terloops complimenten aan één van de twee doelmannen zonder daarbij de ander te noemen. Mijnheer Wapenaar vertrapt hierbij wellicht de eer en het zelfvertrouwen van de Duitse doelman. Ik ga altijd uit van het goede in de mens en geloof niet dat mijnheer Wapenaar dit met kwade opzet heeft geuit. Daarom heb ik naar aanleiding van dit interview middels een e-mail contact gezocht met mijnheer Wapenaar om eens te… Lees verder »

wil
Lid
wil

Top keeperstrainer.