Wanneer dat niet lukt, dan zal Willem II mijn plafond zijn als speler’

0
1511

Ricardo Ippel speelde vijf seizoenen in het eerste van Willem II, maar vond zichzelf in zijn laatste jaar wel heel vaak terug op de bank. De Tricolores presteerden uitstekend zonder hem en dus besloot Ippel om zich heen te kijken. Uiteindelijk tekende hij een contract bij MVV voor het seizoen 2015/16 en daar is hij nu basisspeler. Zaterdag neemt Ippel voorafgaand aan de wedstrijd Willem II-PEC Zwolle afscheid van zijn oude club.

In Maastricht gaat het hem goed, vertelt Ippel. De club gaf hem een goed gevoel en de stad bevalt hem ook prima. “Voor mij was alles nieuw, ik kende niemand binnen de club en er zijn ook geen oud spelers die mij hebben geadviseerd of een goed woordje hebben gedaan”, zegt de 25-jarige Ippel. Zijn eigen gevoel was leidend bij het maken van een keuze, zegt de middenvelder.

“Ik wil slagen bij MVV want via MVV kan ik mogelijk de stap naar de Eredivisie opnieuw maken. Wanneer dat niet lukt, dan zal Willem II mijn plafond zijn als speler en dan zal ik het daarmee moeten doen. Ik ben wel heel erg trots op wat ik met Willem II bereikt heb. Daar droom je als kleine jongen van”, zegt Ippel zonder schroom.

(Tekst: voetbalzone.nl)

Naast Ricardo Ippel wordt er morgenavond ook afscheid genomen van Jonas Heymans, Simon van Zeelst en Charlton Vicento.