Vrouwenvoetbal bij Willem II, ja of nee?

42
3675

In het seizoen 2007-2008 besloot de KNVB tot de oprichting van een eredivisie voor vrouwen. Willem II was één van de zes teams die op dat moment aan deze competitie deel gingen nemen. Van de selectie van het Nederlands elftal hebben Daniëlle van de Donk en Kika van Es (foto) in die periode voor Willem II gespeeld. Vanwege financiële redenen is in 2011 besloten te stoppen met de vrouwentak. Willem II was bijna failliet en het vrouwenvoetbal was verliesgevend.

Op dit moment is vrouwenvoetbal weer helemaal ‘hot’. Steeds meer mensen kijken vrouwenvoetbal en steeds meer meisjes gaan zelf op voetbal. Gisterenavond keken er bijvoorbeeld 5 miljoen Nederlanders naar de halve finale van het Nederlands elftal op het WK in Frankrijk. Het is moeilijk te zeggen of dit een hype is of dat deze populariteit blijvend is. Zo zijn, ondanks de successen van het Nederlands elftal, de toeschouwersaantallen in de eredivisie vrouwen nog niet om over naar huis te schrijven.

Wat vind jij moet Willem II weer opnieuw een vrouwentak beginnen?

Moet Willem II weer een vrouwenteam krijgen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Laat in de comments weten waarom.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Martin Coolen
Lid

Wat een stelletje “macho’s'” die zgn Kurt Zaro en Gené van der Gijp. Jullie leven nog in het begin van de twintigste eeuw. Ik geniet van veel wedstrijden van het WK voetbal voor vrouwen. Kan ik van de eredivisie niet zeggen.

Gené van der Rijp
Gast
Gené van der Rijp

Gefeliciteerd. Lekker kijken naar over en weer ballen inleveren en afstandschoten die 3 keer stuiteren voordat ze de goal bereiken.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

alsjebief zeg pleur op met dat wijven voetbal echt VR ES LIJK om naar te kijken, als je die tuttas over t veld ziet wandelen mn broek zakt er van af. moeten gaan korfballen of zo iets. mischien als ze in dr blote reet over t veld zouden lopen ik t mischien wel leuk zou vinden. maar ALSEBLIEF GEEN wijven voetbal bij willem ll

Shoukov
Lid

Nou Kurt, misschien denk je dat je een flinke jongen bent, maar ik denk bji jou eigenlijk meer aan een boerenlul

Martin Coolen
Lid

Ik wist niet dat er nog zo’n primitieve mensen bestonden.

Gené van der Rijp
Gast
Gené van der Rijp

Niet doen. Laat ze eerst nog maar 50 jaar ergens op een grasveldje oefenen.

vakkieB
Lid
vakkieB

Ben voor vrouwenvoetbal. Voorbeeld: sc ’t Zand waar al jarenlang
een meisjes/vrouwenafdeling actief is. Met in het verleden wisselende
successen op het hoogste niveau. Is samenwerking dan een optie??
Er loopt genoeg talent rond, maar krijgen geen kans of er is geen geld.
Opstarten die handel, liefst met sponsor(en).

Opa Henk
Lid
Opa Henk

‘t Zand is inderdaad een goed voorbeeld. Daar wordt al jaren op het hoogste amateurniveau gespeeld. Het zou prima zijn om samen te werken, en talenten gaan begeleiden. Wil je echter landelijk op het hoogste (ere) divisie niveau mee gaan doen, dan moet je speelsters aan gaan trekken en met contracten gaan werken. Denk dat mede door het succes van ons nationale elftal, dat er best veel geld gevraagd gaat worden voor het aantrekken, en de salarissen door de speelsters. Dan ga je dus een groot gedeelte van de begroting gebruiken om dit te realiseren. Of er moet een grote… Lees verder »

JurgenStreppel
Lid
JurgenStreppel

Vorig jaar sinds lange tijd weer op het hoogtste niveau. Kansloos gedegradeerd.

Menneke
Gast
Menneke

Ik ben voor vrouwenvoetbal en ook voor G-voetbal. Beiden geven Willem II een grotere reikwijdte in het “in de samenleving staan”. Voor mijn part op amateurniveau in samenwerking met amateurclubs uit Tilburg en de regio.

Kiekas
Gast
Kiekas

Ik hoor heel veel aparte reacties. De manier waarop iedereen zijn gedachtes uit zijn redelijk pervers, iets wat me niet echt nodig lijkt op een dergelijk topic. En fin, mijn reactie is als volgt: Ikzelf ben van mening dat Willem II Vrouwen zeker een toevoeging kan zijn aan het succes van onze club. Zeker i.c.m. het aantrekken van bepaalde sponsoren hiervoor, zou een nieuwe vrouwentak oprichten geen vermogen hoeven te kosten. Wel denk ik dat op dit moment de prioriteit nog op de huidige processen moet liggen. (De verbouwing van) Het stadion, stabiele middenmoter worden, meer fans trekken; allemaal zaken… Lees verder »

UNITED
Gast
UNITED

sowieso achterhaald heel dat vrouwenvoetbal. Het wordt hoog tijd dat het voetbal genderneutraal wordt. Hup willem II stoere genderneutrale personen!

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Nee. Focus op de huidige organisatie en het versterken hiervan.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Een aantal reacties over vrouwen hier in het draadje gaat echt te ver mensen, ik ben ook niet roomser dan de paus maar uitspraken als kuthoeren en een vrouw is gemaakt om te neuken, echt? praten jullie zo ook over en tegen je moeder, vrouw of dochters?? Ben gewoon voor of tegen damesvoetbal en als je dat niet normaal kan beargumenteren ga dan lekker weer verder op je kamertje rukken op pornhub, veel dichter bij een vrouw zal je niet komen waarschijnlijk met zo’n instelling… exclamation

AvG
Gast
AvG

Willem II heeft gewoon ook een maatschappelijke taak en dit past daar volledig in.
Wat mij betreft mag dit geld kosten aan zowel Willem II als de plaatselijke overheid

Lord of Fail
Gast
Lord of Fail

Ik vraag me bij sommige mensen nu echt af waar de admin blijft om ze weg te jorrisen…

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Nee, tenzij je de vrouwentak financieel helemaal los staat van de mannentak. Dus geen enkele financiële banden met uitzondering van het gebruik mogen maken van het nieuwe trainingscomplex.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Precies!!

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Soms gaan investeringen voor de baat uit. Wat nu een klein beetje kan kosten kost kan straks structureel wat opleveren. Het versterken van het merk Willem II in de regio zou een belangrijke prioriteit moeten zijn.

Rene
Gast
Rene

verliesgevend

Verlieslatend mrgreen

Vak M
Gast
Vak M

Gast. Wat ben jij een vies mannetje. Gadver.

Ravio
Lid
Ravio

NEE!!!!! Pleur op!!

Weumtweuj
Gast
Weumtweuj

Heeft geen enkele zin want levert niks op en gaat ook niks opleveren. Dus gewoon niet aan beginnen. WII moet nu focus houden en dit gaat alleen maar afleiden.

HenkdeVries
Gast
HenkdeVries

Toen Willem II startte met voetballen leverde het ook nog niets op.. Je moet ergens beginnen! Als er sponsoren vertrouwen hebben en mensen het leuk vinden is het naast leuk om te zien ook nog eens goed voor Willem II als een merk.

Krilles
Lid
Krilles

Nou ja City, teveel gezopen of zo?

Snorro
Lid
Snorro

Hahaha ik heb al veel voorbij zien komen, maar jij bent de allergrootste lul tot nog toe. Als je dit opschrijft weet je gewoon dat je een volledig misbaksel bent en dat het ook niet meer goed komt. Kan iemand de schandelijke praat hierboven aub vlug verwijderen?

Weumtweuj
Gast
Weumtweuj

Het is heel simpel Henk. Als bedrijf moet je focus hebben er zijn nu belangrijkere zaken waar men zich mee moet bezig houden dan het inregelen van een vrouwenteam. Daarnaast heeft WII eerder een vrouwenelftal gehad wat alleen maar verlies heeft geleden en waar tonnen in gestopt zijn. Als commercieel bedrijf moet je je richten op zaken waar geld aan verdient kan worden. Verliesgevende zaken stoot je af.

Dafkuh
Lid
Dafkuh

Alleen maar goed voor de club,loopt echt veel talent rond hier in de regio.
Wekelijks langs de lijn bij de verschillende meisjes jeugdcompetities

SpeelDieBal
Gast
SpeelDieBal

Sta jij daar langs de lijn ja ouwe rukker?

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Het is in potentie alleen maar een versterking van je merk. Bovendien een direct in lijn met je core business: voetbal. Het komend jaar staan er belangrijke uitdagingen rondom stadion en jeugdcomplex op agenda. Dat is belangrijk, ook om überhaupt vrouwenvoetbal te kunnen faciliteren. Maar de ambitie formuleren dit te willen kan wat mij betreft morgen.

HenkdeVries
Gast
HenkdeVries

Op dit moment wel maar wie weet waar het naartoe gaat stijgen.

Cards
Lid
Cards

Als’t een blijvertje is dan kunnen ze er vast wel een sponsor bij regelen die de boel financieel dekt. Is het geen blijvertje, dan klapt het voor een tweede keer en zal de club zich er lange tijd geen derde keer aan willen branden.

Frietmet
Lid

Gewoon met eigen begroting en naam laten werken.

Willemijntje II oleole

Bud013
Gast
Bud013

Mocht bij Willem II de organisatie staan, voor een goede jeugd opleiding, structurele begroting etc. Dan zou ik wel een voorstander zijn voor een return van het vrouwenteam.

Wie weet komt er weer een nieuwe Danielle, kika of Jackie (die hier niet heeft gespeeld, maar uit Tilburg komt)

Voor de binding met Willem II is het ook gewoon belangrijk dat er vrouwen en meiden met de club betrokken zijn.

UNITED
Lid
UNITED

Ja top idee. En een G team erbij.

UNITED
Lid
UNITED

Aan de minnetjes te zien is niet iedereen het met me eens. Jammer dat niet iedereen zo open minded is.
Het g voetbal is de laatste jaren erg vooruit gegaan en het is erg leuk om naar te kijken. Waarom zouden we deze gasten niet het zelfde behandelen? Beetje hypocriet allemaal.

Vak M
Gast
Vak M

Dat jij jezelf nu zo slim vindt is een beetje zielig. Je kunt tegen vrouwen voetbal zijn (ik snap het zelfs, voor Willem II dan). Maar deze houding gaat echt te ver. Zielig mannetje ben jij.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Ik vind van niet! Ik heb niets tegen vrouwenvoetbal, maar we zitten in een belangrijke periode voor de toekomst van onze club. Laten we eerst alles goed opzetten, wat betreft de modernisering van het stadion en het goed opzetten van een gedegen jeugdopleiding.
Hier zullen de bestuurders al hun handen aan vol hebben dus niet te veel hooi op de vork nemen.
Als het bovenstaande gaat lukken ben ik al dik tevreden

HenkdeVries
Gast
HenkdeVries

Opa Henk ik ben het met je eens deels dan. Ja het is een belangrijk moment voor de club en de ontwikkeling maar ik denk dat vrouwenvoetbal ook zeker bij die ontwikkeling hoort als Willem II de club van Tilburg is dan ook voor de vrouwen van deze mooie stad. Je moet nu in ieder geval een start maken. Wel met beleid en een goede strategie natuurlijk.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Ja, ook als het geld kost…

Waarom? Gewoon omdat het leuk is. En het kan geen kwaad om meer leden te hebben.

KoenDK
Gast
KoenDK

Nee, echt geen geld aan uitgeven. Gewoon eerste elftal.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Ik vind van wel. Het lijkt me echter slim om eerst de organisatie beter neer te zetten. En daarnaast meteen te beginnen om getalenteerde meiden meteen gebruik te laten maken en op te leiden op het nieuwe jeugdcomplex. Dus nu investeren in jonge meiden, dan pluk je daar over enkele jaren de vruchten van.
Willem II is een club van en voor heel Tilburg, dus wat mij betreft zijn meiden meer dan welkom.

Hup Willem II