Vrijdag laatste awayday van het seizoen?

19
2877

Is vrijdag de laatste awayday van het seizoen? Het zou zomaar kunnen. Of we knallen er uit tegen Almere City of we moeten in de finale van de play offs wellicht tegen onze vrienden uit Breda.

In de wandelgangen zoemde al langer het gerucht rond dat deze wedstrijd wel eens zonder uitsupporters zou worden afgewerkt. Gisteren is dit gerucht opgepikt door het Brabants Dagblad, waarna ook andere media er over hebben gepubliceerd.

Hoewel nog niets definitiefs is besloten, is het vingertje wijzen al begonnen. BN/De Stem weet te melden dat de zorgen vooral uit Tilburgse hoek komen. Niets is echter minder waar. Het is juist NAC Breda die er zelf niet op staat te springen om haar supporters naar Tilburg te laten af reizen. Willem II neemt het standpunt in dat in beginsel altijd uitsupporters aanwezig moeten zijn.

Deze kwestie is gisteren ook kort besproken bij een overleg bij de KNVB waarbij het nieuw opgerichte Landelijk Supporterscollectief ook is aangeschoven. De KNVB neemt het standpunt in dat er altijd uitsupporters aanwezig moeten kunnen zijn, maar dat de uiteindelijke beslissing bij de clubs en lokale overheden ligt. Dit is ook het standpunt van Stichting KingZine. Uitsupporters moeten altijd hun club kunnen aanmoedigen, ongeacht stand op de ranglijst of belang van de wedstrijd. We zullen deze discussie achter de schermen dan ook nauw blijven volgen.

Hopelijk gaan ze dan ook in Breda alsnog overstag, mocht het zover komen. Laten we ons echter eerst maar eens focussen op aanstaande vrijdag. Deze wedstrijd zal al lastig genoeg zijn en deze discussie kan een extra motivatie vormen van Almere City (en Eindhoven). Nadat we hopelijk deze eerste horde hebben genomen, kunnen we onze blik richten op de volgende wedstrijd.

19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments