Voorwaardelijke straf tot november 2018

22
2245

Zoals iedereen weet is Willem II er vorig jaar niet in geslaagd om de beroepscommissie van de KNVB op andere gedachten te brengen met betrekking tot de voorgestelde straf naar aanleiding van de ‘ongeregeldheden’  bij de finale van de play-offs tegen Nak op 22 mei 2016.

Hierdoor blijft de voorwaardelijke straf staan tot november 2018.

Dit betekent concreet dat wanneer er voor november 2018 weer vuurwerk wordt afgestoken tijdens een thuiswedstrijd door onze eigen aanhang, dat we een thuiswedstrijd moeten spelen zonder publiek. Dit is natuurlijk iets wat niemand wil. Daarnaast riskeer je een stadionverbod en een fikse boete. En reken er maar op dat de heren politie- en veiligheidsfunctionarissen aanstaande vrijdag hun arendsogen zullen opzetten.

Stichting Kingzine is voor vuurwerk op de tribunes en vindt de straf van de KNVB belachelijk. Maar goed, we zullen het ermee moeten doen. En we willen liever niet dat we een wedstrijd zonder publiek moeten spelen. Laten we vrijdag zorgen voor een kolkend Koning Willem II-stadion, zonder dat de club gevaar loopt. We roepen dan ook iedereen op om het gezonde verstand te gebruiken.

Tot vrijdag!

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments