Voorwaardelijke straf tot november 2018


23
1771

Zoals iedereen weet is Willem II er vorig jaar niet in geslaagd om de beroepscommissie van de KNVB op andere gedachten te brengen met betrekking tot de voorgestelde straf naar aanleiding van de ‘ongeregeldheden’  bij de finale van de play-offs tegen Nak op 22 mei 2016.

Hierdoor blijft de voorwaardelijke straf staan tot november 2018.

Dit betekent concreet dat wanneer er voor november 2018 weer vuurwerk wordt afgestoken tijdens een thuiswedstrijd door onze eigen aanhang, dat we een thuiswedstrijd moeten spelen zonder publiek. Dit is natuurlijk iets wat niemand wil. Daarnaast riskeer je een stadionverbod en een fikse boete. En reken er maar op dat de heren politie- en veiligheidsfunctionarissen aanstaande vrijdag hun arendsogen zullen opzetten.

Stichting Kingzine is voor vuurwerk op de tribunes en vindt de straf van de KNVB belachelijk. Maar goed, we zullen het ermee moeten doen. En we willen liever niet dat we een wedstrijd zonder publiek moeten spelen. Laten we vrijdag zorgen voor een kolkend Koning Willem II-stadion, zonder dat de club gevaar loopt. We roepen dan ook iedereen op om het gezonde verstand te gebruiken.

Tot vrijdag!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
N de Man
Gast
Nicky

A.u.b. geen vuurwerk op de tribunes o.i.d.. Zeker niet als er nog een voorwaardelijke straf openstaat tot najaar 2018. We liggen onder een vergrootglas en ik heb absoluut geen zin om een thuiswedstrijd te missen, omdat enkelen vinden dat ze vuurwerk moeten afsteken. Begrijp me niet verkeerd, ook ik vindt Bengaals vuur absoluut sfeer verhogend. Maar niet tegen de consequenties die daar tegenover staan (wedstrijd zonder publiek, boetes etc.).Daarmee doen we onze club, waar we allemaal zoveel van houden, veel meer pijn dan goed.Bovendien hebben wij geen pyro nodig om de juiste beleving te creëren… 

Tilburg
Lid
Tilburg

Dat wordt gewoon een wedstrijd zonder publiek. Stel je er vast op in dan komt de klap minder hard aan als de KNVB het verdict uitspreekt.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Misschien een rare gedachte maar is die voorwaardelijke straf niet gewoon gekomen door het vuurwerk OP het veld? Ik heb dit jaar al zo veel vuurwerk op tribunes gezien en nergens wordt er over gesproken, zolang het maar niet op het veld komt. Ik kan me ook echt niet voorstellen dat als er vrijdag fakkels afgestoken worden op de tribune dat we daar een straf voor gaan krijgen, dat zou echt meten met twee maten zijn….

UNITED
Lid
UNITED

Zou ook een goeie grap zijn als ze in het uitvak vuurwerk afsteken en Willem II een wedstrijd zonder publiek krijgt.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Ajax stak hier dit jaar ook gewoon vuurwerk af! Wij staken bij VVV ook vuurwerk af.. Nogmaals, zolang het niet op het veld komt lijkt het mij dat we er niks over horen.

TTB
Lid
TTB

@UNITED

Is het niet zo dat eventuele sancties voor ongeregeldheden tijdens een wedstrijd sowieso op conto van de thuisclub komen?

Op het moment dat er vuurwerk wordt afgestoken in een thuis- of uitvak/mensen het veld betreden/er gevechten ontstaan, is dit (indirect) de schuld van de beveiliging/security van de thuisclub. Dus dan krijgt deze ook de straf.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@TTB

Dat zo wat zijn als er in een uitvak vuurwerk wordt afgestoken de Thuis club dan een boete krijgt tuurlijk niet. Dan krijgt gewoon de club van het uit team een boete… Als de supporters van het uit team de fout in gaan zullen de evt kosten op die club/supporters verhaald worden..

Wilco
Gast
Wilco

Ik wil niet heel moeilijk doen hoor, maar behalve een wedstijdje zonder publiek (WIllem II kan dus dan iedereen gaan vergoeden, plus geen catering omzet) komt daar bovenop zeker een dikke boete van de KNVB bij. Met andere woorden: De mensen die hier zo stoer lopen te doen met gewoon afsteken, kost de club dus zeker 1 ton. Dat is geen kattenpis. Overigens de KNVB wil met Willem II gewoon een statement maken.  (Dat is mijn mening, of dat een feit is mag iedereen voor zich weten) Wat ik zou doen, en dat ziet iedereen als matennaaien, is als andere… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

KingZine roept om het niet te doen omdat het de club schade toe brengt. Maar mocht het ooit legaal worden en ze zullen vervolgens rondvraag doen aan de verschillende supporters. Organisaties  zal KingZine voor zijn.

Ps ik ben de voorzitter niet..

Frank
Gast
Frank

Kan de voorzitter van de Stichting Kingsize, Dhr. Wim Vos, hier eens uitleggen hoe het in godsnaam mogelijk is dat de stichting VOOR vuurwerk op de tribune is ?

ed
Lid
ed

Inderdaad!! Daar ben ik ook wel benieuwd naar….

ada
Gast
ada

Omdat vuurwerk in stadions hoort! Wellicht kunnen jullie de laatste clash herinneren tegen nak met het vuurwerk? Dat maakt de sfeer top!! Blij dat Kinzine voor is!

Frank1896
Gast
Frank1896

Kijk naar de foto boven het artikel en je weet waarom fakkels en kleinere rookpotten in een stadion absoluut sfeer verhogend kunnen zijn. Die betreffende wedstrijd tegen Dordrecht hadden we al gewonnen voor er afgetrapt was.

Support
Gast
Support

No pyro no party!

UNITED
Lid
UNITED

Gewoon afsteken dat vuurwerk. Wedstrijdje zonder publiek hebben we wel over voor een legendarische match.

Frank1896
Gast
Frank1896

Voor een legendarische match misschien wel, vuurwerk is daar een klein onderdeel van. Een legendarische match is echter vooral afhankelijk van de prestaties op het veld en op de tribunes.Gewoon niet afsteken dus want wie weet is onze steun in de betreffende wedstrijd nog veel harder nodig dan komende vrijdag.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Jij hebt er wel een wedstrijd zonder publiek voor over!  Mijn oude vader, een leven lang in het stadion en die van een klein pensioen zijn seizoenkaart koopt niet! Misschien eens minder enkel vanuit de eigen beleving denken, het overgrote deel van de supporters wil gewoon wedstrijdje kijken zonder toestanden!

ada
Gast
ada

Gewoon vuurwerk rondom t stadion en tijdens de CORTEO!!!!! En als ken vuurwerk afsteekt, doe n zonnebril en n pet op zodat ze heb niet kunnen pakken!!! Kemaaaaan Tilburg!!!

Pisbak
Gast
Pisbak

Arendsogen……nou pas maar op. Kwiepen.

wil
Lid
wil

Hopelijk gebruikt iedereen zijn gezond verstand.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Steek dat vuurwerk nou lekker bij de laatste training af en niet vrijdag in het stadion.

Voor een lekkere voetbalsfeer is helemaal geen vuurwerk nodig. Heb je in een Engels stadion al eens vuurwerk gezien?

PS lees ik dat nou goed? Stichting Kingzine is voor vuurwerk in het stadion? Zucht!

Frietmet
Gast
Frietmet

Gewoon niet op het veld gooien die dingen. 

JTW
Lid
JTW

Dat wordt dus een wedstrijd zonder publiek, want ik kan me niet voorstellen dat er geen enkele fakkel afgestoken gaat worden. Zeker niet bij een goed resultaat. Niet iedereen leest dit bericht, sommige hebben vast al wat gehaald in Bels. Die steek je ook niet af in je achtertuin. Hoe dan ook. Hoewel ik het uiterst zielig vind van de knvb – ze kunnen zich beter eerst richting op de écht belangrijke dingen die mis gaan binnen het Nederlandse voetbal – hoop ik dat iedereen dus toch zijn gezond verstand gebruikt en we geen wedstrijd zonder publiek hoeven te gaan spelen… Lees verder »