Oefenprogramma Willem II

15
3301
Daniel Crowley (foto: Toin Damen)

Willem II heeft net haar voorlopige oefenprogramma gecommuniceerd. Er staan tenminste vijf wedstrijden op het programma.

Zaterdag 29 juni om 16:00 in Diessen: RKDSV – Willem II
Zaterdag 6 juli om 15:00 in Rijen: Willem II – KV Oostende
Zaterdag 13 juli om 12:00 in Oisterwijk: Willem II – Top Oss
Woensdag 17 juli om 18:30 in Dongen: Willem II – Sparta
Zaterdag 20 juli om 15:00 in Zulte: Zulte Waregem – Willem II
Woensdag 24 juli om ??:?? in ???: Willem II – Panachaiki
Zaterdag 27 juli om 14:30 in Tilburg: Willem II – OFI Kreta (Koningsdag)

De wedstrijd in Diessen is de traditionele opening van het seizoen voor Willem II. Deze tegenstander mag natuurlijk geen enkel probleem opleveren. De overige tegenstanders zijn wat lastiger. KV Oostende speelt in de Belgische Jupiler pro league (het hoogste niveau) en eindigde daarin op een 14e plaats.

De tegenstander in de derde wedstrijd, Top Oss, speelde een seizoen dat veel beter was dan verwacht. De ploeg uit Oss eindigde op een mooie 6e plaats en mocht de eerste ronde van de play offs overslaan. In de tweede ronde werden ze uitgeschakeld door het uiteindelijk gepromoveerde Sparta. De voorlopig laatste en waarschijnlijk lastigste tegenstander is Zulte Waregem. Essevee werd afgelopen seizoen 11e in de Jupiler pro league. Voor Zulte Waregem zal het de laatste oefenwedstrijd zijn voor het seizoen in België een week later begint.

Update: Ook Sparta is aan het oefenprogramma toegevoegd. Voorafgaand aan het vorige seizoen oefende Willem II ook al tegen Sparta maar toen werd deze wedstrijd verloren. Sparta wist aan het einde van het seizoen te promoveren terwijl Willem II de bekerfinale haalde en keurig 10e werd. Schijnbaar genoeg reden om weer tegen elkaar te oefenen.

Update 2: Met de toevoeging van Panachaiki en OFI Kreta lijkt het oefenprogramma van Willem II compleet.

Bij welke wedstrijden ga jij kijken?

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments