MATCHDAY | FC Groningen – Willem II

36
3673
Fc Groningen

Daar waar de 1e wedstrijd van het seizoen al jaren niet meer gewonnen is door Willem II is de (recente) geschiedenis tegen FC Groningen ons beter gezind. De laatste 5 edities werd er niet verloren (3 gelijk, 2 winst). Vorig seizoen werd uit met 0-1 gewonnen (Sol) en thuis 1-1 gelijk gespeeld (Azzaoui).

Beide elftallen zijn met een valse start begonnen aan het nieuwe seizoen. FC Groningen ging uit hard onderuit tegen Vitesse. Een nederlaag was wellicht ingecalculeerd, maar een 5-1 afstraffing zal toch niet in het draaiboek zijn opgenomen. Willem II kwam helaas niet tot scoren tegen een sterk verzwakt VVV. VVV zette daar één zaterdagavondschot tegenover. 0-1.

Beide teams zijn dus uit op revanche. FC Groningen met een verdedigende impuls nu verdediger Tim Handwerker is gehuurd van 1. FC Köln. Willem II met een forse verbetering in de aanvalslinie nu Aras Özbiliz speelgerechtigd is, Dimitrios Kolovos wedstrijdfit en Donis Avdijaj vandaag nog aan de gelederen is toegevoegd.

Willem II treedt met een nagenoeg fitte selectie aan tegen FC Groningen. Enkel Lieftink is niet fit, naast de natuurlijk langer geblesseerden Peters, Branderhorst en Meißner. Ook Coulibaly lijkt een tijdje uit de running.

Kwalitatief lijkt er een aardig team te staan. Verdedigend misschien nog wat dunnetjes, maar aanvallend is er zelfs een overdaad aan keuze. Hopelijk resulteert dit ook in de broodnodige doelpunten om van de 0 af te komen in (doel)punten en richting de middenmoot op te schuiven.

Ondanks de vrijdagavond worden er morgen ruim 300 Willem II-supporters verwacht in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Hopelijk zijn zij getuige van de 1e overwinning van dit seizoen.

De vermoedelijke opstelling:
Wellenreuther, Dankerlui, Lewis, Heerkens, Chiqui, Saddiki, Llonch, Crowley, Özbiliz, Sol, Kolovos

Reservebank:
Woud, Meißner, McGarry, Urbanski, Akkaynak, Croux, Avdijaj

36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments