Voor veel fans mag het seizoen voorbij zijn

9
1662
Foto: Toin Damen ©

Laat het voetbal voor dit seizoen maar zitten. Dat vinden de supportersverenigingen van PSV, Willem II, RKC en NAC. In de ogen van de supporters is het heel simpel: gezondheid gaat boven voetbal. Gisteren werd bekend dat het mogelijk is om het seizoen in het betaald voetbal te verlengen tot begin augustus. Door de coronacrisis ligt het voetbal al weken stil. Die verloren tijd mag van de UEFA en de KNVB ingehaald worden in juni, juli en tot 3 augustus. We stelden drie vragen aan de voorzitters van de supportersverenigingen.

Hoe zijn de reacties van de fans nu de kans groot is dat er in hun zomervakantie gespeeld gaat worden?

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV: “Het valt mij op dat het vanuit de supporters opvallend stil is. Voor mij is dat een teken dat veel supporters helemaal niet bezig zijn met de competitie. Ze zijn met andere dingen bezig. Dat is heel bijzonder om te zien. “

Wim Vos, voorzitter van Willem II supportersclub KingZine: “Wat ik hoor en in de app lees is dat de meeste fans het naïef vinden om nog te gaan voetballen. Wimbledon en de Olympische Spelen worden afgelast, dan moet je niet denken dat er gevoetbald kan worden. Een stadion met 15.000 fans lijkt mij wel het laatste waar toestemming voor gegeven wordt.”

Adrie Buijs, voorzitter van de supportersvereniging van RKC: “De fans in Waalwijk zitten er niet echt op te wachten. De meeste mensen zijn ook niet bezig met voetballen. Het is een beetje klaar voor dit seizoen. “

Ad van den Bemt, voorzitter supportersvereniging NAC: “Waar moet je mee tevreden zijn? Niet voetballen betekent voor ons niet promoveren. Er zitten dus twee kanten aan de medaille. Spelen zonder publiek is in mijn ogen geen optie.”

Is het in jouw ogen slim om nog te gaan voetballen?

Harrie Timmermans, PSV: “Nee! Ik hoop dat KNVB let op het sentiment in samenleving. Niet koste wat kost weer voetballen. Bovendien is kans op publiek in de stadions klein en voetbalwedstrijden zonder publiek is als een vissenkom zonder water.”

Wim Vos, Willem II: “Het is ongelofelijk jammer, zeker nu Willem II een goed seizoen draait, maar de KNVB moet haar verlies nemen en zich niet in allerlei bochten wringen. Als er gevoetbald wordt dan wel zoals we gewend zijn met publiek.”

Adrie Buijs, RKC: “Voor de veiligheid van de spelers moet ik het nog maar zien en natuurlijk voor de supporters ook. Spelen zonder publiek heeft geen nut. Dan wordt er alleen nog maar gespeeld voor het geld.”

Ad van den Bemt, NAC: “Het allerbelangrijkste is gezondheid en dan is voetballen is niet zo belangrijk. NAC trekt 18.000 supporters bij thuiswedstrijden en die moeten er volgend seizoen ook zijn. Er mag niemand wegvallen.”

Wat is sportief gezien het beste scenario voor jouw club?

Harrie Timmermans: “Het allerbeste scenario is dat onze spelers fit en gezond blijven om bij aanvang van het nieuwe seizoen 100% te zijn. Ze moeten niet onnodig blootgesteld worden aan gezondheidsrisico’s.”

Wim Vos: “Willem II staat nu op een plek die recht geeft op voorronde Europa League, maar ik denk niet dat je daarnaar moet kijken. Het liefst willen we voetballen, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren.”

Adrie Buijs: “Stoppen met de competitie en dan blijft RKC erin. De kans dat we erin zouden blijven was natuurlijk niet groot. Maar deze stand nemen als eindstand is onrechtvaardig, vooral bovenin.”

Ad van den Bemt: “Stoppen zou nog een seizoen Keuken Kampioen Divisie betekenen. De ploeg heeft geknokt voor de periodetitel. Als het kan moet je voetballen, dan maar in de zomer.”

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Naaijtum ad van den bemt!Direct gaatie nog vertellen dat ze het meeste bier drinken!
Verrekte grootsmoel!

Opa Henk
Lid
Opa Henk

De KNVB zal er wel weer een puinhoop van maken zoals gewoonlijk!
Wat vast staat is dat het voor veel clubs financieel moeilijk gaat worden de komende jaren, er zullen door de crisis veel sponsors afhaken.

Roi Guillaume II
Lid
Roi Guillaume II

Met inhaken behaal je wel een bepaalde groepsimmuniteit….maar even zonder gekheid, laat iedereen (spelers, staf, medewerkers en supporters) maar gezond de zomer doorkomen en dan half/eind augustus weer vol gas vanaf nul.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

ff wat anders heeft de KNVB überhaupt een plan B klaar liggen als er niet meer gevoetbalt wordt die kans is vrij groot.

Blijft de stand zo als ie nu is en spelen we het komende seizoen met 20 clubs dus met Cambuur en de Graafschap erbij

Wordt de competetie als niet gespeeld beschouwd en beginnen we het nieuwe seizoen zoals we dit s seizoen begonnen?

Het zo wel fijn zijn dat clubs weten als a niet doorgaat wordt scenario b

Cards
Lid
Cards

ik dacht dat Tilbo eerder neer had gezet dat het dan 20 clubs worden, maar was volgensmij ook nog uit de periode voordat euro 2020 officieel euro 2021 werd. Als je eind april begin mei klaar moet zijn met 20 clubs wordt het flink proppen in de agenda, dus kan me voorstellen dat er opnieuw naar gekeken wordt. Zeker als je misschien pas oktober/november verantwoord stadions kan gaan openstellen wordt het heel erg krap. Persoonlijk verwacht ik alsnog 20 clubs, maar we gaan het zien want heel praktisch is het niet.

Dirruk
Lid
Dirruk

Gewoon dit seizoen als niet gespeeld beschouwen en volgend jaar opnieuw beginnen. 18.000 man in de keukenkampioen divisie gaat ‘m dan zeker niet meer worden voor die grootsmoelen.

Glijpartij
Gast
Glijpartij

“NAC trekt 18.000 supporters bij thuiswedstrijden”. Ze moeten altijd ff hun eigen pikkie trekken.

Anoniem
Gast
Anoniem

Ranglijst houden zoals hij was op de helft van het seizoen, het eerlijkst en wij derde!

Fraanske Sol
Lid
Fraanske Sol

Als er geen voetbal met publiek kan worden gespeeld mag het van mij ook gelijk over zijn. Ieder zijn verlies nemen en volgend seizoen weer net zijn allen gas geven.