Volkskrant:’Willem II is geen cult meer, maar massale gekkigheid’

32
4821
Foto: Geert van Erven

Afgelopen zaterdag bezocht journalist Bart Vlietstra van de Volkskrant de wedstrijd Willem II – VVV. Hij schreef een mooi verslag.

‘Stillem II’ bestaat niet meer, bij Willem II wordt aan de kant van de Kingside tegenwoordig hele wedstrijden gezongen en gesprongen. ‘Je legt de lat steeds hoger. Weinig clubs kunnen qua sfeer aan Willem II tippen’

Klik hier voor het volledige artikel >>>

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Lid
vakkieB

@ mee eens Jorissen, Bij b.v. Borussia Dortm. en Real Madr.
zijn alle supporters achter een doel voorzien van de clubkleuren. Machtig gezicht.
Sjaals of shirt, maakt niet uit. Overigens trots op al onze supporters
speciaal vakken ABCE. Zelfs Studio Sport maakte een opmerking over
de sfeer!! We zijn goed bezig!!

JTW
Lid
JTW

Bij ‘machtige’ clubs op het gebied van supporters denk ik toch niet snel aan Real Madrid… Noem dan bv Legia Warschau na Borussia Dortmund.

FranSol1896
Lid
FranSol1896

De Ultra Sur van Real Madrid is anders best bekend hoor. Hebben ook regelmatig goede acties en zijn zoals vakkieB zegt ook altijd allemaal met een wit shirt achter het doel. En daar doelt hij op met “Machtig gezicht”. Neemt niet weg dat Legia Warschau wat dat betreft wel buitencategorie is.

Tofting
Gast
Tofting

Ook de commentator van Fox was super positief over de supporters

Vech
Lid
Vech

Mooi artikel. De wedstrijd tegen Emmen was qua sfeer echt fantastisch, dan ben ik extra trots om Willem II supporter te zijn. Maar we gaan nu te ver: het roepen dat onze sfeer fantastisch is doen ze maar in Breda. Laten we ons vooral bezig houden met het team i.p.v. alleen maar met onszelf als Kingside. Zon Capo was bij FC Emmen heel goed voor het coördineren van de nummers. Nu tegen VVV was het echter waardeloos naar mijn mening, zo iemand krijgt niks mee van de wedstrijd en daardoor verdwijnt de wisselwerking tussen spelers en publiek, wat het allerbelangrijkste… Lees verder »

Rocky
Gast
Rocky

Eens dat er een betere wisselwerking moet komen met wat er op het veld gebeurd. Maar ben het niet met je eens dat we nu 90 minuten lang monotoon staan te zingen. We worden vanuit alle hoeken (kranten, commentatoren) bejubeld om onze support de gehele wedstrijd lang, dus blijkbaar doen we iets goeds!

Vech
Lid
Vech

Ja de hele wedstrijd zingen vind ik ook heel goed, en monotoon is misschien niet het beste woord. Bedoel meer dat ik af en toe het gevoel heb dat er gezongen wordt om te zingen i.p.v. de ploeg te supporten.

roemir
Lid
roemir

Pure reclame en dit krantenartikel klopt. “Kees” uit het artikel heeft wel gelijk als hij stelt dat het tegen Emmen fanatieker was dan tegen VVV. Alsof er alweer gewenning optreedt aan een microfoon-capo. Maar we beginnen steeds meer op Boca Juniors te lijken hahaha

wil
Lid
wil

Mooie reclame voor onze club.

stadion
Gast
stadion

Vind het ook prachtig. Ik begrijp alleen niet het idee achter die zwarte shirts bij uitwedstrijden. Wat is daar het idee achter?

Jorissen
Gast
Jorissen

Dat straalt ultra uit heeft iemand mij verteld. Achja mensen moeten zelf weten wat ze aan doen he, maar buiten dat zwarte shirt zie je ook veel mensen in ons mooie rwb shirt. Persoonlijk zou ik het cool vinden als er elke wedstrijd de uitvakken en Kingside en/of Vak E rood wit blauw uitstraalt (net als in Duitsland bij de meesten clubs)

Zekur
Lid
Zekur

Inderdaad, was vorige week bij Dortmund-Leverkusen. Één grote gele zee met enorm veel vlagvertoon. En serieus, één op de twee draagt een Dortmund shirt. Ja dat komt wel even over.

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Hoe mooi dat ook is, dat werkt niet bij ons. We hebben het mooiste shirt ter wereld, maar als iedereen een Willem II shirt zou aan doen dan geeft dat nooit hetzelfde effect als het voorbeeld van Dortmund dat jij aanhaalt. Dat is één kleur en dat komt over. Maar bij een shirt met meerdere kleuren en zeker bij drie. Dan komt dat toch een stuk minder goed over helaas. En buiten dat is er in Nederland ten opzichte van Duitsland sowieso al minder een voetbalshirt of sjaal cultuur. In Duitsland is dat zoals je zegt al minimaal één op… Lees verder »

RobinV
Gast
RobinV

Het lijkt me heel simpel. Mensen op de KingSide en E dragen zwarte shirts omdat de aanjagers dit vragen en ook doen, de rest volgt uiteraard met kopie-gedrag wat niet vreemd is. Daarnaast is zwart uiteraard voor de boefjes ook onherkenbaarder voor de beveiliging en dus lastiger om iemand uit het publiek te pikken. Dat is niet alleen hier, dat is overal in NL. Overigens worden bezoekers met een voetbalshirt of shawl in Nederland meestal gezien als een goedbedoelde fan, waar je als hooligan met je poten vanaf moet blijven. Zo willen de meeste niet overkomen. Ik vind het persoonlijk… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

Je krijgt wat je verdient. Ook de Fox verslaggever deelde vollop complimenten uit aan de aanhang. De stijging van toeschouwersaantallen thuis die al jaren gaande is komt vooral door de steeds betere sfeer, ben ik van overtuigd. Gisteren waren alle reguliere kaarten uitverkocht, enkel voor de veel te duur betaalde eretribune waren nog 200 plaatsen over en natuurlijk zo’n 500 lege sponsorstoelen. De fannatieke fans hebben dus gezorgd voor extra inkomsten, terwijl de commerciële afdeling zwaar heeft gefaald. Zeker na het behalen van de bekerfinale. Op het moment dat Willem II superhot was hebben ze daar commercieel niets mee gedaan.… Lees verder »

tilburg
Gast
tilburg

heel de lange zijde inhaken volgende thuis wedstrijd wat zou dat vet zijn zeg !!!

Henkie013
Lid
Henkie013

Dat zou inderdaad de ultieme uitdaging zijn. Thuis tegen AZ of 2 weken later PSV, voor elk vak F,G,H, L,M,N pakweg 10 afgezanten sturen van ABC of E om éénamlig het principe uit te leggen cq. motiveren wat er tijdens het eerste fluitsignaal moet gebeuren. Inhaken met 10.000 man. De ere (en de rolstoelers op L) laten we nog maar even met rust. Ongeëvenaard in Nederland. Desnoods gaat Kees met zijn Mic effe naar G om de zaak op te zwepen. Ik ben ook niet zo van gecreëerde sfeer, want dat moet spontaan komen, maar een hoop mensen op de… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Heel vak E en 80% van vak F doet al mee mee het inzetten van Niet de Beste bij het eerste fluitsignaal. Wat we vooral nog moeten leren is het een beetje synchroon te doen. Ik bedoel, een canon is heel mooi, maar daar zijn we nog lang niet aan toe :).

tilburg
Gast
tilburg

vooraf net voordat de spelers naar buiten komen alvast zingen vanaf de kingside alle vakken inhaken mischien helpt dat ?!

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Vind ik persoonlijk beter dan het clublied te draaien . Dat geeft toch wat meer voor de spelers dan met alle respect voor ons clublied.

tilburg
Gast
tilburg

clublied altijd natuurlijk maar daarvoor bedoelde ik ook , voor de hele opkomst alvast zingen dat we heel het stadion willen zien inhaken dus niet tijdens de opkomst dat blijft natuurlijk gewoon het o zo mooie clublied !

Jellep
Gast
Jellep

Ik had altijd niks met microfonen op een sfeervak (als je dat bijvoorbeeld op tv zag), maar ik moet zeggen dat ik zelf erg onder de indruk ben met hoe de sfeer verbetert is. Hij wordt ook alleen ingezet in het begin en dat is klasse als je ziet hoeveel man en vrouw meedoet.

Andere vakken worden ook alleen maar voller en doen wel is mee met de songs.

Wat zou het mooi zijn als die lange zijde, Goirle zijde of misschien wel heel het stadion inhaaaaakt.

Dekraak
Gast
Dekraak

We zijn als club flink aan het groeien, het leeft in de regio Tilburg meer zoals nooit tevoren.

Sfeer is goed
Shirts worden meegedragen
We zijn trots op de club
Stadion zit goed vol

Hopelijk worden de sponsorplekken ook wat voller. Dat is soms wel jammer om te zien. Mooie taak voor Martin en Jos

Op naar Utrecht vullen dat vak! Hup Willem II!

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik ben super trots!!! Ik weet het nog goed , 150 man op de kingside. Een lelijk buffer vak er naast wat de meeste wedstrijden leeg was. Een half vak op vak N wat gevuld was met wat fanatiekelingen Toen het hek werd weggehaald was dat voor mij net zoiets als de val van de Berlijnse muur. Daar is de omschakeling gekomen. Het begon te groeien (de tijd van cafe het laar) Er stond een nieuwe groep op de Tilburg youth deze groep werd groter en groter. Daarna bleven er nieuwe groeperingen komen . En kijk nou wat we nu… Lees verder »

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Goed bezig die blonde spierbal Kees ! Maar we zijn er nog lang niet, het kan beter en massaler. 1 ding weet ik wel, heeft overduidelijk invloed op spel van de selectie en de manier waar op ze het veld op komen. Goed bezig mannen, ik geniet er in volle teugen van

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Mooi stuk ! Pure reclame voor het onze club, je merkt het ook aan de toeschouwersaantallen die toenemen, erbij zijn is meemaken !!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Trots vanaf waar we vandaan komen en nu qua beleving en sfeer hier wordt de KingSide genoemd maar ook vak E steeds vaker voller waardoor de sfeer ook.daar mooier en beter wordt en vak f begint nu ook steeds meer mee te doen en de beleving wordt in heel het stadion steeds beter.

En nu als een Sodemieter kaarten voor Utrecht halen

🔴⚪🔵Wij zijn Willem ll 🔴⚪🔵

Sjefke
Gast
Sjefke

F ook al? Maar dan klopt hee da nieuwe nummer nie meer! #paniek

Tilburg nr1
Gast
Tilburg nr1

We zijn de kingside en langezijde 😉