UPDATE: Liverpool bevestigt komst Tsimikas

26
5326

Update: Liverpool bevestigt de komst van Tsimikas . De Griek zal de overstap maken van Olympiakos naar Liverpool.

De geruchten dat Konstantinos Tsimikas een overstap naar Liverpool maakt worden steeds hardnekkiger. Engelse en Griekse media stellen dat de voormalige speler van Willem II komende week medisch wordt gekeurd op Anfield.

Andrew Robertson is de vaste linksback van Liverpool, maar achter de international van Schotland is de spoeling dun. Robertson miste slechts twee wedstrijden in het afgelopen Premier League-seizoen en coach Jürgen Klopp was in dat tweetal wedstrijden genoodzaakt James Milner linksback te zetten. The Reds willen deze zomer de twaalf miljoen euro die ze ontvingen van Zenit voor Dejan Lovren meteen uitgeven aan een back-up voor Robertson.

Liverpool meldde zich eerst bij Norwich City voor Jamal Lewis. De 22-jarige vleugelverdediger speelde het afgelopen seizoen 28 wedstrijden voor de degradant in de Premier League, maar beide clubs kwamen niet tot een akkoord. Norwich City verlangde meer dan twintig miljoen euro voor de jongeling, maar dat was Liverpool te gortig voor een reserveverdediger.

En dus werd de blik verlegd naar Griekenland, waar voormalig Willem II-speler Tsimikas grote indruk maakt. De 24-jarige Griek is inmiddels een vaste waarde bij Olympiakos Piraeus en dat is mede te danken aan een verhuurperiode in Tilburg. In het seizoen 2017/18 was Tsimikas een vaste waarde bij Willem II en met 33 wedstrijden in de Eredivisie beleefde de Griek in Nederland zijn eerste seizoen waarin hij (bijna) alles speelde.

Die vorm heeft hij in twee seizoenen in Griekenland doorgetrokken. In Engeland zijn vooral de prestaties van Tsimikas in het huidige seizoen van de Europa League opgevallen. Olympiakos Piraeus knikkerde in februari Arsenal uit de Europa League en speelde vervolgens tegen Wolverhampton Wanderers. Tsimikas speelde in zowel de heen- als terugwedstrijden mee tegen de Engelse clubs. 

26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments