Via KingZine korting op Staantribune

7
787

Staantribune is een magazine over voetbalcultuur. In dit magazine geen verhalen over de laatste wedstrijd maar historische verhalen en achtergronden. Staantribune 137 staat deels in het teken van 125 jaar Willem II. Via stichting KingZine kan je dit magazine tot en met woensdag 4 augustus bestellen met €2,50 korting. Klik hiervoor bij het bestellen op de knop waardebon toepassen en gebruik de code ‘kingzine’. Klik hier om het magazine te bestellen.

Onderstaand de beschrijving van deze editie op de site van staantribune:

Deze editie van Staantribune staat deels in het teken van Willem II, dat 125 jaar bestaat. Joris van de Wier schreef een uitgebreid verhaal over de liefde voor de club uit zijn geboorteplaats. Een puur en voor veel supporters herkenbaar verhaal. Zoals een wijze Staantribune-abonnee uit het oosten des lands eens zei: “We hebben allemaal hetzelfde DNA, alleen de club is anders.”

Ook bevat dit gedeelte een portret van Sami Hyypiä, de stille Finse kracht in Tilburg, en De Kruikenzeiker vertelt over zijn verslaving: Willem II-spullen verzamelen. Frank Heinen schreef een verhaal over Ibrahim Kargbo en met betrokkenen blikken we terug op het seizoen 1997-1998, waarin Willem II Europees voetbal haalde.

Naast de artikelen met een Tilburgs sausje besteden we ook aandacht aan het Olympisch voetbalelftal van Nigeria, met onder meer de (latere) Ajacieden Tijjani Babangida, Nwankwo Kanu en Sunday Oliseh, dat 25 jaar geleden de gouden plak won. Redacteur Julian Droog volgde Mister Telstar Frank Korpershoek op de dag van zijn laatste wedstrijd voor de Witte Leeuwen. Dave Aalbers schreef een verhaal over de rivaliteit tussen stadsgenoten Flamengo en Fluminense en Guus Hetterscheid interviewde oud-Vitessenaar Wilfried Bony.

De gebruikelijke rubrieken, zoals de columns van Frank Heinen en de Groundhopper des Vaderlands Hans Douw, De Voetbalstad (Zwolle) en De Wedstrijd (John o’ Groats v Keiss FC) mogen uiteraard niet ontbreken. En dat alles met fraai fotomateriaal van onder meer meesterfotograaf Marco Magielse.

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments