VI: Pavlidis speler van de week

26
3681
Pavlidis probeert voorzet van Pinto te blokken (foto: (c) Toin Damen)

Vangelis Pavlidis hielp Willem II zondag aan de tweede Eredivisie-zege van het seizoen. De twintigjarige spits leidde de Tricolores langs Fortuna Sittard en is de VI Speler van de Week.

Twee weken geleden pakte Pavlidis al het zilver in deze verkiezing. Ook in het openingsweekend van de Eredivisie was de Griek namelijk goed voor twee doelpunten, maar zijn heldenrol tegen PEC Zwolle werd overtroffen door een ontketende Gyrano Kerk. Deze week gaat Pavlidis er wel met de ereprijs vandoor.

Na een klein half uur versierde de aanvaller een strafschop, die hij vervolgens zelf benutte. Op slag van rust kopte hij zijn tweede van de avond binnen uit een hoekschop van die andere Griekse uitblinker: Marios Vrousai. Pavlidis staat nu op vier Eredivisie-goals in minder dan 180 minuten en daarmee lijkt een nieuw Willem II-fenomeen geboren.

Afgelopen seizoen waren Fran Sol en Alexander Isak de goudhaantjes in Tilburg. De Spanjaard en Zweed haalden een indrukwekkend niveau in de punt van de aanval en hebben met Pavlidis nu een waardige opvolger. Het knappe van de Griek is dat hij van nature niet eens een spits is. Na zijn komst vanuit VfL Bochum in januari stond hij in eerste instantie linksbuiten bij Willem II, terwijl hij in Duitsland ook wel eens als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder werd gebruikt.

‘Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar zolang hij blijft scoren, maakt het mij niet uit waar hij speelt’, reageerde Willem II-trainer Adrie Koster bij FOX Sports met een knipoog. ‘Hij was vorig jaar ook al belangrijk en vult het goed in, in de spits.’ De goalgetter zelf spreekt liever met zijn voeten. ‘Ik doe gewoon mijn werk. Sol en Isak deden het hier heel goed, ik wil het ook goed doen’, was de simpele conclusie van de topscorer van de Eredivisie.

Willem II deed via social media alvast een oproep aan de nieuwe bondscoach van Griekenland: John van ’t Schip. Pavlidis, die voor Jong Griekenland op drie goals in twee interlands staat, zal ongetwijfeld op het lijstje van de Nederlander staan.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bomba
Lid
Bomba

Voor wat betreft transfers… Als ik een goede speler was die niet aan spelen toekomt(bijvoorbeeld zo’n Ramselaar) zou ik het wel weten.
Lekker snel tekenen bij Willem II! Een team dat dit seizoen nog eens echt kan gaan verrassen.
Nu ik er zo overdenk, misschien moeten we geld vragen om hier te mogen spelen! 😏

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Nee.

9jan
Lid
9jan

Ik weet niet wie bovenstaande tekst geschreven heeft: kopte de 2e van de AVOND in, het was toch echt net na de middag. Maar goed, hij was goed en keihard ingekopt, ga zo door Pavlidis en de rest.

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Copy paste van VI site. Daar was er eentje nog niet helemaal wakker….

Krilles
Lid
Krilles

Nou, keihard………

dn Baaierd
Lid

Vormt met Vrousai een perfect duo. Lekker zo laten staan met Vrousai op 10, omdat hij ook vaak de ruimtes in duikt komt er weer ruimte vrij voor Pavlidis. Deze 2 voelen elkaar perfect aan.

SargentD
Lid
SargentD

Graag toch echt een goede nummer tien erbij. Dan mogen Vrousai, Nunnely en Köhlert het lekker uitvechten op de flanken. En heb je met Vrousai ook een goede backup op tien.

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Vrousai is geen speler voor de 10 positie. Moet lekker op de buitenkant staan. Een voetballende/opbouwende 6 en een creatieve nummer 10. Vrousai mag dan samen met Kohlert of Nunnely uitvechten wie er op de 2 buitenposities speelt.

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Dik en dik verdiend door Vangelis ! Een normale, bescheiden jongen zonder kapsones. Sterk aan de bal, af en toe een frommelaar, en altijd keihard en sleurend aan het werk. Deze speler gewoon het vertrouwen blijven geven, dan hebben we een goudhaantje in huis. Proficiat Vangelis !

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Helemaal met je eens!! Vorig jaar stond hij nog in de schaduw van Isak, maar viel toen al op door zijn grote inzet. Ik was toen al fan, en dit seizoen gaat hij het waar maken Let maar op!!!

Misidjan
Gast
Misidjan

Deze held verdient een nummer, en vrousai ook!

Deevitmetdemat
Lid
Deevitmetdemat

Misschien kunnen de creatievelingen los gaan op een tekst op het nummer. Vangelis- conquest of Paradise

Soen
Gast
Soen

Of op Neal Diamond met sweet Caroline .Vanegilis o o o

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Dat is volgens mij geen nummer dat zich daarvoor leent.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

En wat te denken van Pol Llonch? Misschien nanananana POL LLONCH, zoals ze bij Sporting voor Bas Dost zingen: https://www.youtube.com/watch?v=FS6ZdrmwQGQ

Kleiberg
Lid
Kleiberg

Ze hebben al een nummer: Pavlidis heeft 10, Vrousai nummer 16.
A.s. vrijdag naar Griekenland, Willem II shirt is al ingepakt! smile

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Marios Vrousai op de melodie van “jalalala Vir-gil Misidjan misidjan…”

OT-013
Lid
OT-013

Goed nieuws om de week te beginnen! Klasse van Pavlidis. En terecht! Laat toch zien dat Joris goed bezig is en dat geduld loont.
Ben erg benieuwd wat Joris de komende 2 weken nog in petto heeft voor ons

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

himaal niks.

Nillis
Lid
Nillis

Lekker positief….

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Als Willem II supporter zijnde heb ik mezelf geleerd om altijd uit te gaan van het ergste, dan valt een verliesje of tegenvaller mee, en winst en goed nieuws voelt altijd beter wink

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Pavlidis onze Griekse God 2 Vd 3 wedstrijden gespeeld 4 doelpunten, overgens zijn Grieken en Willem ll over het algemeen een goede match. Nu nog bij thuiswedstrijden broodjes Gyros verkopen en de circel is rond

OT-013
Lid
OT-013

Dan zie ik nog liever een Griekse LB

Aussie
Gast
Aussie

Pinto halen van Fortuna.

@win
Lid
@win

Alsjeblieft niet zeg. Dravertje die veel te vaak over het randje speelt.

Kleiberg
Lid
Kleiberg

Held!