VI: Pavlidis speler van de week

26
3695
Pavlidis probeert voorzet van Pinto te blokken (foto: (c) Toin Damen)

Vangelis Pavlidis hielp Willem II zondag aan de tweede Eredivisie-zege van het seizoen. De twintigjarige spits leidde de Tricolores langs Fortuna Sittard en is de VI Speler van de Week.

Twee weken geleden pakte Pavlidis al het zilver in deze verkiezing. Ook in het openingsweekend van de Eredivisie was de Griek namelijk goed voor twee doelpunten, maar zijn heldenrol tegen PEC Zwolle werd overtroffen door een ontketende Gyrano Kerk. Deze week gaat Pavlidis er wel met de ereprijs vandoor.

Na een klein half uur versierde de aanvaller een strafschop, die hij vervolgens zelf benutte. Op slag van rust kopte hij zijn tweede van de avond binnen uit een hoekschop van die andere Griekse uitblinker: Marios Vrousai. Pavlidis staat nu op vier Eredivisie-goals in minder dan 180 minuten en daarmee lijkt een nieuw Willem II-fenomeen geboren.

Afgelopen seizoen waren Fran Sol en Alexander Isak de goudhaantjes in Tilburg. De Spanjaard en Zweed haalden een indrukwekkend niveau in de punt van de aanval en hebben met Pavlidis nu een waardige opvolger. Het knappe van de Griek is dat hij van nature niet eens een spits is. Na zijn komst vanuit VfL Bochum in januari stond hij in eerste instantie linksbuiten bij Willem II, terwijl hij in Duitsland ook wel eens als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder werd gebruikt.

‘Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar zolang hij blijft scoren, maakt het mij niet uit waar hij speelt’, reageerde Willem II-trainer Adrie Koster bij FOX Sports met een knipoog. ‘Hij was vorig jaar ook al belangrijk en vult het goed in, in de spits.’ De goalgetter zelf spreekt liever met zijn voeten. ‘Ik doe gewoon mijn werk. Sol en Isak deden het hier heel goed, ik wil het ook goed doen’, was de simpele conclusie van de topscorer van de Eredivisie.

Willem II deed via social media alvast een oproep aan de nieuwe bondscoach van Griekenland: John van ’t Schip. Pavlidis, die voor Jong Griekenland op drie goals in twee interlands staat, zal ongetwijfeld op het lijstje van de Nederlander staan.

26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments