Verslag trainingskamp in Belek

0
893

De groep bestaat uit 26 spelers en 11 stafleden. De spelers die aansluiten bij de vaste groep zijn Renan Zanelli (teruggekeerd uit Oss), Frenkie de Jong (A-speler, traint al regelmatig mee) en Tim Janssen. Laatstgenoemde zat zonder club nadat zijn contract bij FC Midtjylland in Denemarken afliep in de zomer. De 28-jarige aanvaller genoot zijn opleiding bij PSV en speelde daarna voor onder andere NEC, RKC Waalwijk en PEC Zwolle.

Maandag 5 januari
De selectie vertrekt om 10.00 uur vanaf het stadion en zal rond 19.30 uur arriveren in Antalya. Op deze reisdag staat verder een diner en een korte looptraining op de planning. Vanaf dinsdag wordt er dagelijks twee keer getraind.

Dinsdag 6 januari
Vandaag traint de groep twee keer, om 9.00 uur en 15.00 uur (Nederlandse tijd). De ochtendtraining startte met uitgebreide stabiliteitstraining onder leiding van fysiotherapeut Gijs van der Bom. Diverse pass- en techniekoefeningen kwamen ook aan bod. In de middagtraining werd aandacht besteed aan een grote partijvorm 11 tegen 11. De dag is afgesloten met krachttraining en medische verzorging.

Woensdag 7 januari
Ook op woensdag staan er twee trainingen op het programma. Het weer ziet er goed uit met een zonnetje en ongeveer 13 graden.

Donderdag 8 januari
Op donderdag staat er één training op het programma (om 9.00 uur Nederlandse tijd), ‘s middags hebben de spelers vrij. Op deze dag komt een groep sponsoren aan in Belek, die tot maandag zullen blijven.

Vrijdag 9 januari
Willem II speelt vandaag om 14.00 uur (Nederlandse tijd) een wedstrijd tegen FC Volendam.

Zaterdag 10 januari
Op deze dag staat een wedstrijd tegen Sporting Charleroi op het programma. Het duel begint om 14.00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld op een veld naast het hotel.

Zondag 11 januari
Om 9.00 uur wordt er getraind, ‘s middags is de selectie vrij.

Maandag 12 januari
De selectie keert vandaag terug naar Nederland en zal rond 13.00 uur op Schiphol landen.

Bron: www.willem-ii.nl