Verkoop stadion bijna rond

50
4889
TILBURG - Willem II - SC Cambuur, koning Willem II stadion, 06-12-2015, eredivisie voetbal seizoen 2015 - 2016. Sfeer, spandoek.

Gisteren is de deal tussen Willem II en de gemeente Tilburg over de verkoop van het stadion besproken in de gemeenteraad besproken. Alle fracties kijken positief naar de deal waardoor de erfpachtconstructie komende maandag hoogst waarschijnlijk goedgekeurd zal worden.

In die intentieovereenkomst wordt ook gesproken over veiligheidsmaatregelen. Deze zullen deels door Willem II en deels door de gemeente Tilburg betaald worden. Onderdeel van deze maatregelen is tourniquets bij de vakken. Ook zou de KingSide veilige staanplaatsen krijgen en wordt de gracht gedempt om als toegang tot de vakken te gaan dienen.

In de deal blijft de gemeente Tilburg eigenaar van de grond, Willem II kan deze grond middels erfpacht huren van de gemeente. In eerste instantie wordt deze overeenkomst voor 30 jaar aangegaan met de mogelijkheid om dit voor nog 2x 30 jaar te verlengen.

De verwachten kosten voor Willem II bedragen zo’n 7 miljoen euro. Dat is voor de aankoop van het stadion en de investeringen in de veiligheidsmaatregelen. Ook de gemeente draagt nog 1,5 miljoen euro bij aan de veiligheidsmaatregelen. De huur van 1,2 miljoen euro zakt echter naar een bedrag van ruim een ton. Willem II zou deze investering dus relatief snel terug kunnen verdienen. Volgens de intentieovereenkomst is het de bedoeling om de deal uiterlijk 1 april 2022 definitief rond te hebben.

50 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments