Verklaring KingZine over kaartverkoop NAC-uit

30
3083

Gisterenavond om 19:00 was de start van de kaartverkoop voor nac uit. Zoals vele van jullie gemerkt hebben konden onze servers het in het begin niet aan. Pas na enkele minuten begonnen de eerste bestellingen binnen te druppelen. Rond half 9 waren alle kaarten weg en kon het bordje uitverkocht op de deur. Allereerst en bovenal zijn wij trots dat het bezoeken van uitwedstrijden zo enorm leeft onder de Willem II supporters. Nac-uit wordt de vierde uitverkochte uitwedstrijd op rij, en hopelijk blijft het daar niet bij. We merken alleen wel wat frustratie onder supporters over hoe zaken gelopen zijn en willen hier graag wat uitleg over geven.

De afgelopen tijd heeft een groep enthousiaste vrijwilligers veel tijd gestoken in het regelmatiger plaatsen van nieuwsberichten op onze website. Als gevolg daarvan zijn de bezoekersaantallen omhoog geschoten en hebben wij ons hosting pakket verhoogd. Het is niet mogelijk om bij een te verwachten piek een of twee servers bij te schakelen om de drukte op te vangen. Om pieken zoals die van gisterenavond op te kunnen vangen moeten we het hosting pakket nogmaals met een of twee stappen verhogen. Dat kan natuurlijk wel maar kost veel geld, geld dat wij weer bij jullie terug moeten halen door bijvoorbeeld de prijzen van de busreizen te verhogen. Dit capaciteitsprobleem komt één misschien twee keer per jaar voor, wij kiezen er dan voor de prijzen van de busreizen laag te houden.

Een ander punt van kritiek is dat mensen die veel naar uitwedstrijden gaan nu naast kaarten hebben gegrepen. Ook wij vinden dat uiteraard erg vervelend. Juist de mensen die veel naar uitwedstrijden gaan zouden er bij nac bij moeten zijn. Wij hebben met een voorrangssysteem gewerkt door Vrienden van KingZine voorrang te geven, net zoals de Supportersclub dat met haar leden heeft gedaan. Een verdere selectie hebben we niet toegepast. In de comments hier op tilbo.com, maar ook op Facebook hebben we een aantal keer gelezen dat we met een puntensysteem moeten werken zoals onder andere Feyenoord, Ajax en PSV doen. Op zich klinkt dat als een goed plan, maar er zitten wel een aantal haken en ogen aan.

Allereerst kunnen Willem II-supporters op verschillende manieren en via verschillende organisaties kaarten kopen. Via Willem II zelf, maar ook via Stichting KingZine en de Supportersclub. Het is voor ons mogelijk om bij te gaan houden wie er naar welke wedstrijd meegaat, maar wanneer we een selectie maken op basis van onze administratie, zou dat zou niet eerlijk zijn ten aanzien van mensen die vaak met eigen vervoer naar een wedstrijd gaan. Ten tweede moet je dan ook bij het uitvak gaan registreren dat deze mensen daadwerkelijk naar de wedstrijd komen en niet de kaarten doorverkopen aan anderen om genoeg punten te krijgen. Dit klinkt misschien niet logisch bij een club als Willem II, maar is wel iets wat bij ons en bij andere clubs die met een dergelijk puntensysteem werken geconstateerd is. Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld meerdere mensen niet zelf komen opdagen bij Zwolle uit. Allemaal hadden zij een combiticket gekocht voor nac en Zwolle uit. Zoals je misschien al ziet betekent een dergelijk systeem dat wij veel persoonsgegevens moeten gaan registreren, controleren en bewaren. Juist daar ligt voor ons een principieel bezwaar. Wij streven er juist naar het bezoeken van een uitwedstrijd zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk te maken. In ons ideaalbeeld koop je nog steeds een kaartje aan het loket bij het uitvak.

Twee andere opties die wij hebben gehoord om deze problemen tegen te gaan zijn het verkopen aan een loket, zoals vroeger bij de nacompetitiewedstrijden, en het verkopen van de ouderwetse bus passe-partout. Bij het verkoop aan het loket lossen we niet op dat mensen die er altijd zijn naast een kaartje kunnen grijpen. Daarnaast hebben we ook op de loketverkoop in het verleden veel commentaar gehad. Bus passe-partouts zorgt er voor dat mensen die altijd met de bus meegaan niet naast een kaartje grijpen, maar dat is niet eerlijk ten opzichte van de mensen die vaak met eigen vervoer gaan.

We hopen met dit bericht bij jullie uitgelegd te hebben waarom we dingen doen zoals wij ze doen. We denken hier goed over na en maken een bewuste keuze. Natuurlijk is het erg vervelend als je nu geen kaartje hebt en we zouden willen dat we nog veel meer kaarten zouden krijgen zodat iedereen mee kan. Op onze volgende bestuursvergadering gaan wij het in ieder geval nogmaals over dit probleem hebben. Laat daarom hieronder vooral weten of je het eens bent met onze keuzes en of je nog andere creatieve oplossingen hebt om dit luxe probleem op te lossen.

Stichting KingZine

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Voorrang voor vrienden / leden lijkt mij voldoende. Volgens mij moet je voor één wedstrijd op een jaar die zo snel is uitverkocht niet het systeem overhoop gooien. Voor mij persoonlijk geldt dat ik door vele andere verplichtingen slechts een paar keer per seizoen in staat ben om een uitwedstrijd te bezoeken. Ooit is dat wel anders geweest en ooit hoop ik weer meer uitwedstrijden te kunnen bezoeken. Ik vind dat ik niet gestraft moet worden omdat ik nu niet alle uitwedstrijden mee kan en dat ik net zo goed een kans mag maken op een kaartje als ieder andere… Lees verder »

OldskooL
Lid
OldskooL

Leuk kom al kaarten te koop tegen voor NAC uit op zo Facebook en marktplaats 30 euro per stuk 🤔

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Toch niet voor t uitvak neem ik aan?

OldskooL
Lid
OldskooL

Op Facebook niet en marktplaats wel.

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik zou wel eens willen weten wat je nu eigenlijk bedoeld. Je reactie nu al 3 keer gelezen en weet bij God niet wat je nu eigenlijk wil zeggen OldskooL.

Harry
Gast
Harry

Dat vragen zoveel mensen al zolang bij jou af…….

OldskooL
Lid
OldskooL

Dat er kaarten in de omloop zijn voor NAC uit op marktplaats voor 1 vd bussen. En nee niet voor de bus van vak E.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Als getraceerd kan worden wie het is royeren als vriend / lid zou ik zeggen.

Peer van Pelt
Gast
Peer van Pelt

Had best willen gaan maar idd soms zit het mee soms zit het tegen. Gewoon naar een Fox kroeg in de stad dan. Is net zo tof.

SargentD
Lid
SargentD

Was vorig jaar genieten in ieder geval ja!

Henkie013
Lid
Henkie013

In een ander topic noemde ik het bekende systeem wat de topclubs hanteren. Dit blijkt dus niet waterdicht, want fraudegevoelig. Nu is het nog lang niet zover dat we onszelf moeten gaan vergelijken met Ajax en Feyenoord, want de enige uitwedstrijd die binnen een uur is uitverkocht is nak uit. Bij alle andere uitwedstrijden is het je eigen schuld wanneer je naast een kaartje grijpt want die zijn nooit in één dag uitverkocht. Toch is het zuur dat juist tegen nak vaste uitsupporters geen kaart hebben deels door fans die juist alleen tegen nak meegaan. Zet de trend zich voort… Lees verder »

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Ben het er niet echt mee eens, maar je inbreng verdiend wat mij betreft geen duimpje naar beneden, maar omhoog! Ik kan het altijd waarderen als iemand laat zien dat hij actief mee wil denken bij het zoeken naar een oplossing voor iets. Wat ik wel erg sterk vind is het “beloningssysteem” zoals gratis uitwedstrijd, bier en bitterballen. Zoals ik al eerder heb geschreven, is het voor veel mensen praktisch onhaalbaar om veel uitwedstrijden te bezoeken door allerlei gegronde redenen. Toch moeten zij net zo goed de kans krijgen om bepaalde uitwedstrijden te bezoeken als mensen die heel vaak uitwedstrijden… Lees verder »

OldskooL
Lid
OldskooL

De vaste groep supporters die naar uitwedstrijden gaan zijn 2 a 300 man. Die zijn er steevast iedere uitwedstrijd bij. Dan krijg je mensen die zo af en toe eens gaan.

H013E
Lid
H013E

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik ben blij dat het juist zo leeft.
Sta dan ook volledig achter de weloverwogen afweging die de supportersclub en kingzine hebben gemaakt.
Ik weet hoe het is om supportersvervoer te regelen en daarmee soms ook mensen teleur te moeten stellen.

Top dus van jullie en jullie mensen die dit mogelijk maken.

Peter
Gast
Peter

Als ik en uitwedstrijd bezoek is het meestal op eigen vervoer. Ik heb er geen probleem mee dat de Supportersclub en KingZine supporters die vaak met de bussen gaan een ‘lichte’ voorsprong geeft ten opzichte van mij, die vaker op eigen vervoer gaat. Eigen vervoer heeft veel voordelen, maar dan ook dit als nadeel. Dit is misschien het enige en makkelijkere criterium wat op basis van bestaande administratie van KingZine en Supportersclub gegeven kan worden. De busreizigers én KingZine en de Supportersclub (die wekelijks hun nek hiervoor uitsteken) komen dat voordeel wat mij betreft toe.

Zjuupke
Gast
Zjuupke

Schakel een caching plugin in (wp-rocket of swift-perfomance, gezien jullie gebruik maken van wordpress), en zet de nameservers bij Cloudflare en je hebt meer snelheid en minder capaciteits / load problemen. (Plus je SEO score zal wat omhoog gaan)

Tip:
https://gtmetrix.com/reports/www.tilbo.com/9ZehMVtN

Voor de rest, zeikerds blijven er altijd. Tilbo kan trots zijn op een actieve, levendige site zoals deze. Is in het verleden wel eens anders geweest.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik heb wel een oplossing om dit probleem op te lossen. Erwin van de Looi terug halen als trainer. Is dat geen optie? 😉.

Dirruk
Gast
Dirruk

Op welke manier je de verkoop ook regelt, mensen die geen kaartje weten te bemachtigen hebben altijd commentaar. En wat is er dan makkelijker dan je ongenoegen ( vaak anoniem ) op social media te uitten. Het is juist top dat Kingzine en de Supportersclub de kaarten in eigen beheer verkopen want wanneer dit door de club gedaan zou worden waren er nu nog heel veel kaarten te koop. Dan ging er namelijk helemaal niemand meer naar uitwedstrijden. Het feit dat de uitwedstrijden namelijk zo populair zijn heeft vooral te maken met de supporters die er ondanks alle zever regeltjes… Lees verder »

Mickets
Gast
Mickets

Precies dit! Jammer, maar met zoveel leden bij zowel Sup. Club als bij KingZine is de kans natuurlijk steeds groter dat je mis grijpt, zeker bij dit soort wedstrijden. Boycot Nak uit al jaren in verband met de manier waarop zij met de uitsupporters omgaan.. Tuurlijk is het prachtig als je uit bij de rivaal wint, maar er zal daar nooit iets veranderen als iedereen zich als een mak schaap in dat hok laat duwen. Ik vraag me oprecht af hoeveel van het geluid van de uitsupport daadwerkelijk over die dikke plexiwand heen komt. Daar komt nog bij kijken dat… Lees verder »

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Het ”frauderen” wat er met combitickets is gebeurd is denk ik wel tegen te gaan. Zodra deze mensen niet komen opdagen bij de andere wedstrijd en nooit aanwezig zijn zou je voor de volgende derby op een ”zwarte lijst” zetten. Ik zeg niet dat dit het beste idee is maar wellicht dat er op deze manier iets bedacht kan worden. Goed om te horen dat er wel iets mee gedaan gaat worden!

boer
Gast
boer

Is het geen idee om de verkoop van buskaarten voor uitwedstrijden ook via besteljekaartje te laten gebeuren? Met autokaarten gebeurt dat nu al, het voordeel is dat je een geregistreerd account nodig hebt om te kopen, dus het is makkelijk om een puntensysteem te hanteren, en ik neem aan dat deze dienst voorbereid is op bezoekerspieken. Verder lijkt het me dat de vrijwilligers van de supportersclub en kingzine (die zich op het moment volgens mij de ballen uit hun broek werken) ontlast worden, terwijl het voor Willem II misschien een half fte meer kost (=10k op jaarbasis). Zou er toch… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

gelukkig mogen we nog naar heerenveen dan is er vast nog wel een plekje vrij

Frietmet
Lid
Frietmet

Het bezoeken van uitwedstrijden zit de laatste jaren wel in een stijgende lijn. Dit kan dus zomaar vaker gaan voorkomen. Wellicht de kleinere uitvakken onder de 500 man altijd eerste 2 of 3 dagen combi tickets van maken met wedstrijd ervoor/erna. Zo hebben de fanatiekelingen die beide wedstrijden gaan 2 of 3 dagen voorrang op de rest.

OldskooL
Lid
OldskooL

NAC uit ging wel erg hard, tegen de graafschap kon je nog paar dagen van te voren kaarten bestellen. Fortuna was iets eerder uitverkocht dan de graafschap.

Maar mss is dat wel een goed idee.

Mongol
Gast
Mongol

Ik vind dit een prima systeem het is nooit perfect en volgens mij hebben we nog nooit zo snel een uitvak gevuld. Doorgaans heb je dus ruim 1 a 2 dagen om een kaartje te kopen. Om dan voor 1 wedstijd per jaar (eigenlijk niet eens) het hele systeem op de schop te gooien lijkt me onnodig

Den B
Gast
Den B

Gelijk heb je, maar het is met deze positieve trend nooit verkeerd om voorzichtig naar de toekomst te kijken. Een toekomst waarin wellicht meerdere uitvakken in dit tempo uitverkocht raken. Je kunt daarbij alvast nadenken over eventuele, indien nodig, efficiëntere en ‘eerlijkere’ verkoopsystemen.
Zoals het statement zelf al aangeeft, dit is een luxeprobleem. Wie had dit een paar jaar geleden gedacht..

Johan
Gast
Johan

Ik kan me nog herinneren dat in het eerste degradatiejaar van deze eeuw maar zo’n 150 man de moeite namen naar Breda af te reizen. Kijk waar we nu staan… Geweldig toch? Ik heb ongelofelijk veel respect voor de vrijwilligers van Kingzine die al vele jaren de moeite nemen de uitwedstrijden zo goedkoop, laagdrempelig en vooral ook leuk mogelijk te maken. Jullie hebben je idealen en die steun ik volledig, helaas kun je het niet altijd bij iedereen goed doen en zijn er mensen die uit emotie wat op een forum janken zonder er over na te denken. Kingzine, ga… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

@Den B. Een paar jaar geleden in de Jupiler League verkochten we ook menig uitvak uit!! De tijden van Ali M. en Boymans zaten er in de uitwedstrijden vaak meer mensen in het uitvak dan in de rest van het stadion. Het anti voetbal van v.d. looi en de onzinnige regeltjes van onze veiligheidsmanager ( in combinatie met onze niet capabele stewards ) zorgden voor een dip maar dit jaar zetten we met z’n allen de schouders er weer onder. En dan verkopen we dit jaar gewoon de meeste uitvakken gewoon uit en kan het wel eens zijn dat men… Lees verder »

Frietmet
Gast
Frietmet

Misschien kunnen we naar de Duitse competitie? Daar zijn de vakken groter.

Fraanske
Gast
Fraanske

Ben het met je eens, al begrijp ik de fristratie bij vaste bezoekers wel. Echter zijn er ook mensen die slechts incidentieel uitwedstrijden kunnen bezoeken (door werk of andere verplichtingen) en juist een aantal wedstrijden per jaar vrijhouden om te kunnen bezoeken. Ook deze mensen jaag je weg d.m.v. puntensystemen. We moeten het op dit moment als een luxeprobleem zien. Het gaat immers niet ieder jaar zo hard.