Verklaring KingZine over kaartverkoop NAC-uit

30
3201

Gisterenavond om 19:00 was de start van de kaartverkoop voor nac uit. Zoals vele van jullie gemerkt hebben konden onze servers het in het begin niet aan. Pas na enkele minuten begonnen de eerste bestellingen binnen te druppelen. Rond half 9 waren alle kaarten weg en kon het bordje uitverkocht op de deur. Allereerst en bovenal zijn wij trots dat het bezoeken van uitwedstrijden zo enorm leeft onder de Willem II supporters. Nac-uit wordt de vierde uitverkochte uitwedstrijd op rij, en hopelijk blijft het daar niet bij. We merken alleen wel wat frustratie onder supporters over hoe zaken gelopen zijn en willen hier graag wat uitleg over geven.

De afgelopen tijd heeft een groep enthousiaste vrijwilligers veel tijd gestoken in het regelmatiger plaatsen van nieuwsberichten op onze website. Als gevolg daarvan zijn de bezoekersaantallen omhoog geschoten en hebben wij ons hosting pakket verhoogd. Het is niet mogelijk om bij een te verwachten piek een of twee servers bij te schakelen om de drukte op te vangen. Om pieken zoals die van gisterenavond op te kunnen vangen moeten we het hosting pakket nogmaals met een of twee stappen verhogen. Dat kan natuurlijk wel maar kost veel geld, geld dat wij weer bij jullie terug moeten halen door bijvoorbeeld de prijzen van de busreizen te verhogen. Dit capaciteitsprobleem komt één misschien twee keer per jaar voor, wij kiezen er dan voor de prijzen van de busreizen laag te houden.

Een ander punt van kritiek is dat mensen die veel naar uitwedstrijden gaan nu naast kaarten hebben gegrepen. Ook wij vinden dat uiteraard erg vervelend. Juist de mensen die veel naar uitwedstrijden gaan zouden er bij nac bij moeten zijn. Wij hebben met een voorrangssysteem gewerkt door Vrienden van KingZine voorrang te geven, net zoals de Supportersclub dat met haar leden heeft gedaan. Een verdere selectie hebben we niet toegepast. In de comments hier op tilbo.com, maar ook op Facebook hebben we een aantal keer gelezen dat we met een puntensysteem moeten werken zoals onder andere Feyenoord, Ajax en PSV doen. Op zich klinkt dat als een goed plan, maar er zitten wel een aantal haken en ogen aan.

Allereerst kunnen Willem II-supporters op verschillende manieren en via verschillende organisaties kaarten kopen. Via Willem II zelf, maar ook via Stichting KingZine en de Supportersclub. Het is voor ons mogelijk om bij te gaan houden wie er naar welke wedstrijd meegaat, maar wanneer we een selectie maken op basis van onze administratie, zou dat zou niet eerlijk zijn ten aanzien van mensen die vaak met eigen vervoer naar een wedstrijd gaan. Ten tweede moet je dan ook bij het uitvak gaan registreren dat deze mensen daadwerkelijk naar de wedstrijd komen en niet de kaarten doorverkopen aan anderen om genoeg punten te krijgen. Dit klinkt misschien niet logisch bij een club als Willem II, maar is wel iets wat bij ons en bij andere clubs die met een dergelijk puntensysteem werken geconstateerd is. Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld meerdere mensen niet zelf komen opdagen bij Zwolle uit. Allemaal hadden zij een combiticket gekocht voor nac en Zwolle uit. Zoals je misschien al ziet betekent een dergelijk systeem dat wij veel persoonsgegevens moeten gaan registreren, controleren en bewaren. Juist daar ligt voor ons een principieel bezwaar. Wij streven er juist naar het bezoeken van een uitwedstrijd zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk te maken. In ons ideaalbeeld koop je nog steeds een kaartje aan het loket bij het uitvak.

Twee andere opties die wij hebben gehoord om deze problemen tegen te gaan zijn het verkopen aan een loket, zoals vroeger bij de nacompetitiewedstrijden, en het verkopen van de ouderwetse bus passe-partout. Bij het verkoop aan het loket lossen we niet op dat mensen die er altijd zijn naast een kaartje kunnen grijpen. Daarnaast hebben we ook op de loketverkoop in het verleden veel commentaar gehad. Bus passe-partouts zorgt er voor dat mensen die altijd met de bus meegaan niet naast een kaartje grijpen, maar dat is niet eerlijk ten opzichte van de mensen die vaak met eigen vervoer gaan.

We hopen met dit bericht bij jullie uitgelegd te hebben waarom we dingen doen zoals wij ze doen. We denken hier goed over na en maken een bewuste keuze. Natuurlijk is het erg vervelend als je nu geen kaartje hebt en we zouden willen dat we nog veel meer kaarten zouden krijgen zodat iedereen mee kan. Op onze volgende bestuursvergadering gaan wij het in ieder geval nogmaals over dit probleem hebben. Laat daarom hieronder vooral weten of je het eens bent met onze keuzes en of je nog andere creatieve oplossingen hebt om dit luxe probleem op te lossen.

Stichting KingZine

30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments