Verhuurde spelers op rapport

31
2700

Wekelijks verschijnen op Tilbo de cijfers die op geheel objectieve wijze worden gegeven aan de spelers van Willem II. Na de laatste competitie wedstrijd gaan alle spelers op rapport en wordt het seizoen per speler uitgelicht.

Omdat in de Jupiler League de reguliere competitie al ten einde is, is het tijd om de balans op te maken en te kijken naar wat de jongens die door Willem II verhuurd zijn daar hebben klaargespeeld.

Daniel Crowley
De talentvolle aanvallende middenvelder werd met hoge verwachtingen binnen gehaald door Willem II, nadat hij een geweldig seizoen speelde bij Go Ahead Eagles. De van Arsenal overgenomen speler kwam in het eerste half jaar bij Willem II weinig tot niet aan spelen toe en toenmalig trainer Erwin van de Looi zag het niet in hem zitten. Daarop volgde in de winterstop een verhuur aan Cambuur Leeuwarden.

In Leeuwarden bloeide Crowley helemaal op. De Engelsman kwam na de winterstop tot 1224 minuten in 15 wedstrijden. Crowley kreeg drie gele kaarten, maar viel vooral op door zijn exceptionele kwaliteiten. Crowley maakte 3 doelpunten en gaf daar bovenop zeven(!) assists. Bij navraag aan supporters van de trots van Leeuwarden blijkt dat daar geluiden op gaan dat Daniel Crowley de beste speler is die zij ooit in het geel-blauw hebben zien spelen. Daar Crowley nog een doorlopend contract heeft bij Willem II en hij heeft laten zien goed te kunnen voetballen, lijkt het haast onmogelijk dat Crowley volgend jaar niet zijn grote doorbraak in de Eredivisie gaat realiseren. Crowley krijgt van Tilbo voor zijn verhuurperiode een 9.

Thomas Kok en  Andreas Calcan
Dan gaan we naar Dordrecht, waar twee andere talenten van Willem II een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt. We beginnen met Thomas Kok, die vanuit de jeugdopleiding van Willem II is doorgegroeid naar het betaalde voetbal.

Kok debuteerde voor Willem II in de laatste competitie wedstrijd van vorig seizoen. Dit seizoen werd al snel duidelijk dat hij niet veel aan spelen toe zou komen en dus werd hij verhuurd aan FC Dordrecht. Bij de Schapenkoppen kwam Kok tot 18 wedstrijden waarin hij 1563 minuten maakte. Kok speelde op het middenveld en kwam tot vier assists en pakte zes gele kaarten. Voor de jongeling heeft een verhuurd uitkomst geboden in een zoektocht naar speelminuten. Kok krijgt voor zijn verhuurperiode een 7.5. Aangezien Tilburgse jongens uit de jeugdopleiding altijd een streepje voor hebben, hebben we Thomas om een reactie gevraagd.

‘Bij Willem II was de kans op speeltijd in de tweede seizoenshelft klein en er was een mogelijkheid om verhuurd te worden aan FC Dordrecht. Ik besloot de keuze te maken om verhuurd te worden om ervaring op te doen door 19 wedstrijden te gaan spelen in de Jupiler League. Deze stap heeft eigenlijk goed uitgepakt, omdat ik alle wedstrijden tot nu toe heb gespeeld op 1 na door een schorsing. Naast mijn persoonlijke ontwikkeling ging het als team vooral de 3e periode heel lekker wat resulteerde in de periodetitel. In die belangrijke wedstrijden om die periodetitel leer je natuurlijk ook heel veel. Weer een leuke en leerzame ervaring rijker. Daardoor spelen we nu in ieder geval 2 play-off wedstrijden en eventueel meer om voor promotie te spelen. Al met al denk ik dat het een goede stap is geweest voor me en dat ik door deze wedstrijden in de Jupiler League volwassener ben geworden.‘

Ook geeft Kok desgevraagd aan volgend jaar de voorbereiding met Willem II mee te draaien, en vanuit daar te bekijken of een verhuur wederom een optie is, of dat hij gaat knokken voor een basisplek bij Willem II.

Dan de laatste Willem II-er die dit seizoen furore maakte in de Jupiler League. Andreias Calcan. De Roemeen werd bij Willem II binnen gehaald nadat hij een stage periode had afgewerkt bij de club. Vorig seizoen kwam Calcan tot twaalf wedstrijden in dienst van Willem II. Willem II leek niet helemaal overtuigd van zijn kwaliteiten en Calcan maakte voor aanvang van het seizoen de overstap naar FC Dordrecht. Calcan excellereerde in het groen-wit en kwam tot 2849 minuten in 33 wedstrijden. In deze wedstrijden kreeg hij vier gele kaarten, scoorde hij zes keer en gaf hij vijf assists. Afgelopen zaterdag zorgde Calcan er nog eigenhandig voor dat NEC de titeldromen kom vergeten. Calcan viel dit seizoen op door zijn flitsende acties en goede spel. Het contract van Calcan loopt tot 2018, met voor Willem II de optie tot verlengen. De kans is groot dat Willem II volgend jaar graag weer gebruik gaat maken van zijn kwaliteiten. Net als Crowley krijgt Calcan een 9 voor zijn verhuurperiode.

Alle drie de heren spelen met hun club nog play-off wedstrijden om promotie. Stichting KingZine wenst hen hierbij heel veel succes.

Willem II heeft dit seizoen dus goede zaken gedaan als het gaat om het ontwikkelen van talent door ze te verhuren. Wij hopen in ieder geval dat we ze volgend jaar in het rood-wit-blauw zien spelen!

31 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments