Verdere toelichting BLOK B

19
2396

Afgelopen week zijn de plannen voor de realisatie van BLOK B toegelicht. Gezien de vele reacties op onder andere Tilbo.com willen we via deze weg een aantal punten verduidelijken en nader toelichten.

Waarom de “afscheiding”?

Een van de punten die door veel mensen niet als positief werd ervaren, is het creëren van een apart stuk op de King Side. Hierbij wordt vooral genoemd dat er afstand wordt gecreëerd tussen BLOK B en de rest van de King Side. Wij willen benadrukken dat wij, “BLOK B”, onderdeel van de King Side zijn en dat ook zeker zullen blijven. Net als iedereen vinden wij dat de King Side als geheel nodig is om de sfeer in het stadion te bepalen. Wij merken echter dat er veel verschillende manieren zijn van het beleven van wedstrijden. Wij vinden het mooi om 90 minuten gas te geven, andere mensen beleven de wedstrijd liever op de Engelse manier. De trommel is een ander voorbeeld. Wij vinden dat trommels de sfeer in het stadion ten goede komen. Volgens ons zijn deze zelfs onmisbaar voor het aanbrengen van ritme in de gezongen nummers. Er zijn echter ook veel tegenstanders van de trommel. Dit seizoen zijn de verschillende belevingen enkele keren negatief gebotst. Door te verhuizen naar een ander gedeelte van de King Side, en hier door middel van een afscheiding (dit zal enkel een hek aan de voorzijde van het blok zijn, ter hoogte van het platform van vak B), willen we duidelijkheid creëren voor alle supporters.

Wanneer je op dit stuk van de King Side staat, verwachten wij dezelfde beleving als die van onze groep(en): 90 minuten lang vocaal achter Willem II, waar mogelijk ondersteund door sfeerartikelen zoals vlaggen en banners.

Wij snappen echter ook dat mensen die niet dezelfde beleving hebben, niet zitten te wachten om 90 minuten tegen een vlag aan te kijken. Dat is nu een punt dat (van beide kanten) frustratie oproept. Ook de trommel zorgt voor commotie. Door naar dit nieuwe vak te verhuizen, zal de trommel op andere delen van de King Side minder overheersend aanwezig zijn. Hierdoor kunnen ook die mensen de wedstrijd op hun eigen manier beleven.

Een statement wat wij enkele keren voorbij hebben zien komen is dat wij van mening zouden zijn dat alleen wij (BLOK B) fanatiek zouden zijn. Dit is absoluut niet onze mening en het was ook niet de bedoeling dat dit zo geïnterpreteerd zou worden. Jong, oud, met trommel en zonder trommel. Iedereen is op zijn eigen manier fanatiek. Dat moeten we van elkaar respecteren.

De naamgeving

Het andere punt waar veel mensen het niet mee eens zijn, is dat er is gekozen om een andere naam te hanteren dan “King Side”. Zoals eerder genoemd, zien wij onszelf zeker nog als onderdeel van de King Side. Om duidelijkheid te creëren vinden we echter dat het van belang is dat dit deel van de tribune een naam krijgt. Hiernaast vinden wij ook absoluut dat mensen van buiten Tilburg Tifosi en KS79 welkom zijn op dit vak. Iedereen die wedstrijden op een zelfde manier wil beleven als wij, en ouder is dan 16 jaar, is van harte welkom op dit stuk van de tribune. Hierdoor staan wij liever onder een nieuwe naam in het stadion, dan dat we bekend staan als “Tilburg Tifosi en KS79”.

Door veel mensen wordt, in onze ogen ten onrechte, het woord “blok” niet met het positieve geassocieerd. Wij hebben juist voor deze naam gekozen om de volgende redenen:

  • Het is geïnspireerd op de benamingen van sfeervakken in onder andere Duitsland en Oostenrijk. Deze beleving toont veel overeenkomsten met de manier van support die wij mooi vinden. In deze landen worden deze vakken geregeld als “block” aangeduid. Om toch een Nederlands tintje aan de naam te geven, hebben wij voor de Nederlandse vertaling gekozen. Daarnaast zijn andere namen niet passend. We hebben geen heel vak, waardoor het een “vak” te noemen niet passend zou zijn.
  • De “B” is puur een verwijzing naar de locatie op de tribune waar dit blok gevestigd wordt.

Leeftijd en sociale controle

We hebben een aantal reacties gehad op de leeftijdsgrens die in het eerdere bericht werd genoemd. Wij vinden deze leeftijdsgrens belangrijks is om een aantal redenen. De eerste reden is dat wij sociale controle erg belangrijk vinden. Het afgelopen seizoen zijn er vaak dingen gebeurd waardoor Willem II een boete heeft gekregen. Vaak voor het gooien van spullen op het veld. Dit hoort niet en mag niet gebeuren. Wanneer er zaken gebeuren op het vak die niet kunnen, willen wij hier mensen op aan kunnen spreken. Andere mensen op het vak moeten dit ook gaan doen. Wij vinden echter dat je, als je nog geen 16 bent, je hier niet stevig genoeg voor in je schoenen staat en dit dus niet zult doen.

Daarnaast is het de bedoeling dat als je op het blok komt staan dat je met ons mee doet. Het is niet de bedoeling dat je er komt staan om hierover op te scheppen tegenover anderen. Dit is iets wat wij een aantal jongeren op de King Side zien doen. Op dit blok moet je staan uit trots, liefde en passie voor Willem II, en omdat jij deze beleving mooi vindt.

Alle mensen jonger dan 16 jaar, die dezelfde mentaliteit hebben als wij, roepen we op om deze beleving voort te zetten elders op de King Side en je hierin te ontwikkelen. Vanaf 16 jaar ben je van harte welkom op BLOK B.

Sfeeracties

De verhuizing naar het nieuwe blok zal geen invloed hebben op de sfeeracties van Tilburg Tifosi voorafgaand aan de wedstrijden. Deze zullen zoals altijd over de gehele King Side worden gehouden. Ook op deze manier blijft de King Side dus één geheel.

Tot slot

Wij willen nogmaals benadrukken dat BLOK B en de King Side onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en blijven. Wij willen enkel de personen met dezelfde mentaliteit verzamelen op een vaste, herkenbare plek op de King Side. Zo is er duidelijkheid en minder irritatie en frustratie voor iedereen. Wij weten dat we op deze plek bijvoorbeeld vlaggen kunnen gebruiken tijdens de wedstrijd, zonder dat andere mensen daar last van ondervinden. Daarnaast verwachten we meer sociale controle te krijgen op het vak.

Wij denken dat dit alles de sfeer in het stadion enkel ten goede zal komen, en juichen iedere vorm van steun aan onze club alleen maar toe. Gezamenlijk gaan we op naar een mooi seizoen. Gezamenlijk achter ONS WILLEM II!

 

BLOK B                                                                             blokblogo

 

19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments