Verdedigende fouten nekken Willem II in Venlo: 2-1

85
1925
Heerkens wordt weggezet door Post (foto: (c) Toin Damen)

Willem II weet ook weer wat verliezen in uitwedstrijden is. Zwak verdedigen van Dankerlui en slecht opstellen van Wellenreuther zorgden voor de 1-0 voor VVV. Willem II had daarvoor het betere van het spel. Twee goede reddingen van Unnerstal hielden VVV op de been. Na rust was Willem II ook de betere ploeg, kreeg het een penalty die door Crowley werd benut. Daarna volgden een aantal kansen maar die werden onbenut gelaten. Zwak ingrijpen van Meissner kostte Willem II uiteindelijk een verdiend punt.

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II KRIJGT TE WEINIG IN VENLO
Willem II heeft op bezoek in Venlo tegen VVV een nederlaag geleden. Net als vorige week tegen FC Groningen verloor Willem II de wedstrijd met 2-1. De Tricolores kregen daarmee ook dit keer te weinig. Op basis van het vertoonde spel zou een punt meer dan verdiend zijn geweest en met wat meer geluk had een vijfde achtereenvolgende zege op vreemde bodem tot de mogelijkheden behoord.

Omdat Adrie Koster niet over de geblesseerde Fernando Lewis kon beschikken, nam Damil Dankerlui plaats in de verdediging. Aras Özbiliz verscheen daardoor op de rechtsbuitenpositie aan de aftrap. Het minimale verschil van één punt op de ranglijst tussen beide ploegen bij aanvang van de wedstrijd, bleek ook in de eerste helft. De ploegen ontliepen elkaar weinig.

Thuisploeg meest gelukkig
Daniel Crowley stuitte na een goede pass van Alexander Isak op keeper Lars Unnerstall en aan de andere kant was Peniel Mlapa gevaarlijk uit een vlijmscherpe counter. Dat waren de grootste wapenfeiten in de eerste helft, die gaandeweg meer en meer werd gedomineerd door de bezoekers. Vlak voor rust kreeg Willem II toch een tegentreffer te verwerken. Peter van Ooijen mocht vanaf de linkerkant voorzetten en lepelde de bal over keeper Timon Wellenreuther waardoor het voor Mlapa een koud kunstje was de thuisploeg op voorsprong te koppen: 1-0.

2000ste
De intenties van Willem II werden na de rust al meteen duidelijk. De mannen van Adrie Koster stonden al een minuut op het veld toen de Venlonaren pas de trappen van stadion De Koel afdaalden. Ook de 6-2 cornerverhouding in Tilburgs voordeel, toonde aan dat Willem II op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Vangelis Pavlidis, in het veld gekomen voor Özbiliz werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Daniel Crowley de strafschop benutte: 1-1. De Engelsman tekende daarmee voor de 2000ste treffer van de Tricolores in de Eredivisie.

Willem II ruikt kans
De gelijkmaker was meer dan verdiend en Willem II rook dat er meer inzat. Marios Vrousai was dichtbij succes maar schoot na een lange rush naast het Limburgse doel en een subtiel hakballetje van Pavlidis ging maar net naast. De Tricolores dwongen de thuisploeg terug op eigen helft en terwijl een Tilburgse treffer in de lucht hing, viel het doelpunt aan de andere kant. Mlapa passeerde Wellenreuther voor de tweede keer van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

Volgende stap
Koster kon na afloop van de wedstrijd kort zijn: ‘Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en de ploeg die het meest gelukkig was in de afronding heeft gewonnen. In een competitie waarbij zoveel clubs elkaar weinig ontlopen, zijn dit soort wedstrijden cruciaal. We voetbalden vanavond bij vlagen beter dan onze tegenstander, maar beloonden onszelf niet. Die stap zullen we moeten zetten om hogerop te komen.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans
Gast
Hans

Hoeveel keer heb ik dit seizoen, na alweer een verloren wedstrijd, niet gelezen dat we meer hadden verdiend. Te weinig stootkracht voorin en allerbelabberds verdedigen door de beide backs en de wedstrijd levert dus voor de zoveelste keer geen punt op. Aan alleen maar mooi combinatiespel op het middenveld heb je dan niets. Dankerlui is al maanden volledig uit vorm, voegt aanvallend niets toe en verdedigt veel te soft. Heerkens is alleen maar te gebruiken als rechtsback waar hij zich dan niet moet bemoeien met de opbouw. Voor de linksback positie hebben we bij Jong Willem II betere rondlopen. Hoe… Lees verder »

JVS
Gast
JVS

Heel de voorsprong en het goede gevoel van januari is wat mij betreft weer helemaal weg. Concurrentie is weer aangesloten en er wacht een zwaar programma..

SargentD
Gast
SargentD

Werkt dat eigenlijk ook andersom? Stel dat Willem II die 5 (!) op een rij wedstrijden (waaronder die tegen NAC) allemaal verloren in plaats van gewonnen had. En nu twee keer op rij gewonnen had. Zou het slechte gevoel van januari dan ook ineens helemaal bij je weg zijn nu?

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Novakovitch van Fortuna….dat is een echt afmaker…groot sterk goed kopper goed in de kleine ruimte en 16…

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Volgende wedstrijd Isak inbrengen om iets te forceren, dit is niet de klinische afmaker die Sol wel was. Je zou dus kunnen concluderen dat deze jongen ofwel niet goed is gescout, of dit een buitenkans is geweest en de gok hebben genomen. Het valt me vooral op dat hij de duels schuwt, de bal steeds van zijn voet laat springen en ondanks zijn lengte amper kopduels wint. Wat hij wel goed kan is voor zichzelf ruimte creëren (Tapia en Crowley beheersen dit ook), maar vervolgens doet hij daar veel te weinig mee! Dus wellicht beter opstellen op het middenveld en… Lees verder »

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Talent genoeg maar niet de spist en afmaker waarop we hoopten….9 miljoen..pffff.kan Dortmund ook niet eens bij ons komen shoppen!

Bayke
Gast
Bayke

Helaas geen armeteros met body, ervaring en balbezit genomen. Nu zijn we heel jong. Dat kan goed gaan, maar owee als het tegenzit. Komende weken. Gewoon weer zuinig voetballen. En puur punten pakken om niet in paniek te raken

Opa Henk
Gast
Opa Henk

Het voetbal is zeker goed daar ligt het niet aan. Het komt omdat sommige spelers het niet kunnen opbrengen om 90 minuten lang gecroncenteerd te spelen.
En Isac is wel een goede voetballer maar helaas niet de kille afmaker die we met Sol hadden.
Verder hebben we ,zoals hier al eerder aangeven geen sterke vervangers bij blessures. We missen spelers als Lewis wel heel erg in dit soort wedstrijden.

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Nog geen jaar geleden stond Tilbo vol met “het maakt niet uit of ze winnen of verliezen maar het gaat om hoe ze spelen!”. Ik vind dat ze gisteren best aardig hebben gespeeld en onterecht (en ongelukkig) hebben verloren.

Dat we op een paar plaatsen kwaliteit te kort komen is logisch.. dat is al twintig jaar zo.

Op naar de volgende!

Jack
Gast
Jack

Wellenreuter doet raar en staat veel te ver voor zijn goal. Is inderdaad overmoedig geworden omdat hij minder concurentie heeft. Ik vindt het ook een zwakke schakel in onze verdediging. Nog een kans en anders gewoon wisselen.

UNITED
Gast
UNITED

Ik vind dat iedereen hier wel heel negatief is. Voetballend gezien zijn we gewoon veel beter dan vvv en dan is het zuur dat je opnieuw zonder punten staat maar zoals koster en peters ook zeggen; we moeten wat agressiever zijn voorin. Kunnen dankerlui meissner en wellenreuther wel afzeiken maar Crowley moet die pass van isak ook gewoon afmaken. En daarnaast hadden we meer kansen moeten creëren en de wedstrijd moeten beslissen. Maar er zit in ieder geval genoeg voetbal in deze ploeg, nu alleen nog de punten binnen halen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Al me het al was het gisteren een kut avond vorig jaar gingen we nog met een punt naar huis en deelde ze nog kipcorns uit. Het leven van een Willem ll supporter gaat niet over rozen gvd

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Van kippen die in kipcorns belanden anders ook niet!

jbj.ot
Gast
jbj.ot

Zo jammer gisteren, Streppel kon het soms mooi verwoorden:wel de bloemen, maar niet de punten..

We hebben een sterk middenveld, en voorin hebben we met Isak, Vrousai en Pavlidis spelers die het eredivisie niveau goed aankunnen.

Onze verdediging deugt niet, zeker na wegvallen Lewis. Wellenreuter is veel te wild en onrustig, Meisner staat positioneel vaak verkeerd, en Heerkens ‘zweeft’ door heel de verdediging heen. Dankerlui heeft een tomeloze inzet, waar ik zeker van kan genieten, maar komt voetballend tekort.

Hopen dat Lewis snel terug is want die kunnen we niet missen. Anita rechtsback en Heerkens in het (vertrouwde)centrum met Peters, Palacios linksback.

Highway Patrolman
Gast
Highway Patrolman

Nogmaals Wellenreuther is gewoon een heel zwakke keeper! Dat heb ik al meerdere malen aangegeven maar het is helaas nog niet bij iedereen hier doorgedrongen. We hebben de verkeerde keeper naar NEC gestuurd. En omdat onze Duitse vriend geen directe concurrent meer heeft denkt hij helemaal het mannetje te zijn!!

Rene
Gast
Rene

Wellenreuther en Branderhorst zijn allebei niet best. Wellenreuther is net iets minder slecht. Zo simpel is het. Toch nog eens kijken wat Lamprou liever doet: veel knaken krijgen, bijna niet spelen en uitgelachen worden als hij wel speelt, of iets minder knaken krijgen, altijd spelen en gewaardeerd worden…

Nielske
Gast
Nielske

Heb je nou onderhand niet door dat niemand jou serieus neemt hier?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Met de nederlaag van gisteren weet je met het programma van vandaag Fortuna- Excelsior en Emmen ADO er weer ploegen dichtbij gaan komen en daarmee plek 16 weer dichterbij komt.
Groningen en vvv 0 punten waar we er eigenlijk 4 hadden moeten halen. Maar je aan hadden hebben we helaas niks.

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Positieve was dat we naar voren speelden maar dan moet je achterin ook geconcentreerd spelen. Zeker tegen die reserve Duitsers. De eerste goal werd de bal nog aangeraakt waardoor iedereen uit positie was. Jordens ging niet met zijn man mee en Wellenreuter stond gewoon niet goed(vaak met ballen van de zijkant. Bij 2e doelpunt gaf Meissner weer teveel ruimte achter hem. Als je zo verdedigd heb je tegen een 3e klasser nog geen kans. Ik zeg Meissner eruit. Beide Grieken deden het weer goed. Onze middenvelders ook wel al lieten ze vaak veel ruimte voor de verdediging met name na… Lees verder »

Maddock
Gast
Maddock

Meisner wisselen voor Saddiki. Roep het telkens weer. Adrie probeer het eens!

Double Double UK
Gast
Double Double UK

Ik riep vorig jaar al dat Meissner niet beter is dan Lachman. Niemand die mij wilde geloven. Hij bewijst dit seizoen toch mijn gelijk. Veel te statisch. Wat ik trouwens ook niet begrijp is dat koster een van de groei briljantjes kapot maakt. Ik ben namelijk van mening dat Akkaynak een zeer goed middenvelder is, maar krijgt geen kans. Als mcgarry al de voorkeur krijgt boven Akkaynak dan is t wel triest gesteld met het geloof van de technische staf. Zeg maar t tegenovergestelde van dankerlui

Rene
Gast
Rene

Wat betreft Akkaynak: 100% eens. Ik vraag me al een tijd af wat die jongen verkeerd heeft gedaan bij Koster.

Snorro
Gast
Snorro

En welke middenvelder zou je daar dan voor opofferen?

Grenzen
Gast
Grenzen

Helemaal gelijk.

Nillis
Gast
Nillis

Man man man, wat een drama die Dankerlui.. voorin komt ie nog geen telefooncel voorbij en achterin alleen maar achteruitlopen en alleen maar balverlies… kan iemand mij uitleggen wat Koster in hem ziet?? Verder ook meisner weer veel te traag met een draaicirkel als een Scania. En Heerkens alleen maar ballen achteruit…!!! Pfff doet zeer aan je ogen.. gelukkig hebben we Jordens nog.. maar zou niet graag in zijn schoenen staan om Dankerlui constant te coachen.. en vervolgens ook nog zelf aan voetballen toe proberen te komen, want daar heb je al 89 minuten voor nodig 😡

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

Jordens staat anders ook lucht te dekken bij dat eerste doelpunt dus doe nou niet net of hij nooit iets fout doet. Dankerlui was wederom slecht inderdaad maar ook onze aanvoerder was niet al te best.

Wannies
Lid
Wannies

Iets meer respect voor Dankerlui (en Heerkens) is op zijn plaats. Kwalitatief niet de allerbeste spelers, wel altijd maximale inzet en multi-inzetbaar. Dankerlui staat volgens mij al op 5 assists en 1 goal. Gisteren bijna weer een assist erbij (hakje buitenkant paal Pavlidis).

Volgende week komt er in de counter meer ruimte voor Isak, ben benieuwd.

wil
Gast
wil

Wellenreuther toonde inderdaad geen uitstraling.

wil
Gast
wil

Toch vraag ik me af wie die Isak gescout heeft. Volgende wedstrijd peper in zijn r…. stoppen.

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

Die jongen staat op verkeerde plek. Dit is geen spits maar een middenvelder. Helaas hebben we die niet nodig dus zet hem maar op de bank en Pavlidis er in.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

klopt is inderdaad niet de topspits die onze sol moet doen vergeten, is n goede voetballer maar volgend seizoen toch maar ns kijken naar n echte spits

Tricolores1896
Gast

Slikken en doorgaan!

koen verhoeff
Gast
koen verhoeff

Erg jammer dat je twee weken achter elkaar te weinig krijgt. Al met al zag ik toch weer een aardig voetballend Willem II, maar het gaat natuurlijk om de punten. En scherp verdedigen hoort er ook bij. Ik heb er wel vertrouwen in dat we de benodigde punten nog gaan halen met deze selectie. Volgende week is Palacios weer terug. Dat geeft weer wat meer mogelijkheden achterin. Heerkens weer centraal bv. En het is te hopen dat het met Lewis niet te lang gaat duren. Die kun je er wel bij hebben. Zo blijkt telkens weer, zowel verdedigend als aanvallend.

OT 1896
Gast
OT 1896

Ik zag alleen het middenveld goed voetballen. Keeper, achterhoede en voorhoede stelde zwaar teleur, met de nadruk op eerste twee genoemden. Dat is te weinig om te winnen van oldskool Duitsers.

Wally58
Gast
Wally58

Weer geweldige opstelling van Koster, Ozbiliz niet opstellen alleen voor zich zelf bezig en zijn vrije trappen en corners waardeloos. Gewoon onze twee grieken elke week opstellen en Isak meer peper in zijn reet steeds te laat moet scherp blijven staan en meer bewegen. VVV slim liet Heerkens opbouwen die kan dat niet. En lekkere late wissel zet dan Kristinsson er bij.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Alleen al om dat gejank om Branderhorst hoop ik dat ze hem volgend seizoen de eerste 10 wedstrijden opstellen. Kijken of iedereen daarna nog steeds zegt dat het zo’n goede keeper is.

Fusa
Gast
Fusa

Iedereen die daar om roept, moet de samenvatting van Cambuur-NEC maar eens kijken. 1-0 is ook een dikke fout

briegel
Gast
briegel

Integraal gezien. Doelpunt was inderdaad ongelukkig, maar daarna redt hij dat punt met doorlopende coaching en 2 onmogelijke reddingen. Wanneer deed Wellenreuther dat?

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Onze Duitser grossiert in fouten en rare capriolen…

briegel
Gast
briegel

Heeft ie vorig jaar laten zien, maar toen zat jij misschien onder een steen. Wellenreuther heeft nog nooit een punt gepakt en er is geen enkel signaal dat dat zal veranderen.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Het aandeel van Branderhorst vorig seizoen wordt zo ongelofelijk overdreven. Pakte enkele ballen maar bij veel reddingen kwam een dosis geluk kijken. Plus zijn uittrappen zijn te slecht voor woorden. Heeft dit seizoen in de beker ook beroerd gekeept.

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Ik roep niet om Brandenhorst, want die vind ik ook niet eredivisiewaardig. Denk dat Joris er verstandig aan doet om wat centjes te reserveren voor een degelijke keeper voor aankomend seizoen. Succes van VVV begint bij hun keeper, baken van rust en puntenpakker. Ook veel lekkerder voetballen, als verdediging zijnde.

Bavel
Gast
Bavel

We hebben nog een reservekeeper…. volgens seizoen de eerste…

Jan R
Gast
Jan R

Ja, die Unnerstahl kan de concurrentie met Zoet wel aan bij PSV.

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Heb al vanaf begin twijfels over Wellenreuther, maar na vanavond, kan ik er ook weinig positiefs meer over zeggen. Is een constante, onrustige factor met rare capriolen. Staat vanavond bij de eerste goal wederom verkeerd opgesteld en gaat bij de tweede op z’n knieën zitten. Normaal maak je je als keeper groot en stormt richting aanvaller met bal ( ook WEER grote fout Meissner overigens ). Einde tweede helft ook nog een schot van dichtbij, waarbij hij zich omdraait en hierbij de bal stopt met z’n rug!! Kijk dan eens naar de Duitser aan de andere kant, dit scheelt gewoon… Lees verder »

Fusa
Gast
Fusa

Goal 1: redelijk ongelukkig voor Wellenreuther, net de touché van Dankerlui (had eerder mogen aanpakken trouwens);
Goal 2: dit is echt waar ik vind dat een goede keeper zich kan tonen. Een beetje keeper pakt deze bal namelijk. Oke, het is dichtbij, maar houdbaar. Daar baal ik dus van…

Daan
Gast
Daan

De eerste goal was Mn een fout van Peters laat zijn man gewoon lopen.!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Net als tegen Groningen vorige week verdiende we maar hebben we wederom niks

Scoft
Gast
Scoft

We kunnen allemaal wel zeilen over onze verdediging maar die valt of staat met het vertrouwen of je een goede keeper hebt. Maar onze Duitse vriend vind het belangrijker om mee te voetballen dan ballen tegen te houden. Hoe vaak staat hij veel te ver uit zijn goal en maakt daarom de verdediging aan het twijfelen. Wanneer wordt deze keeper vervangen.

briegel
Gast
briegel

Z’n vervanger staat bij NEC ballen uit de kruising te tikken.

Wally58
Gast
Wally58

Dan gisteren niet goed gekeken eerste goal gaat hij onder de bal door en krijgen ze een tegengoal !!!

briegel
Gast
briegel

Integraal gezien. Doelpunt was inderdaad ongelukkig, maar daarna pakt hij 2 onmogelijke ballen, coacht voortdurend zijn onervaren verdediging en redt hij dus een punt.

Better call Sol
Gast
wannie

Crowley was geweldig!!
Peters was de enige verdediger die een voldoende haalde.
Isak bakt er weinig van
Geweldig uitvak al zeg ik het zelf 😏

Analist
Gast
Analist

Crowley geweldig?

Hij had dat eerste goaltje er wel in mogen prikken en daarbij hield hij de ballen weer ouderwets onnodig lang vast.
Vond dit juist een iets mindere wedstrijd van hem. Maar ik vind wel dat wij in onze handjes mogen klappen met Crowley, geweldig speler.

Budgie
Gast
Budgie

Is goed jan van halst!

Tilboforlife
Gast
Tilboforlife

Heb het in het andere topic al gezegd: Heerkens nooit meer als linksback. Voegt werkelijk helemaal niks toe!! Heeft alleen maar terug uit gespeeld, geen enkele bal naar voren toe. Dankerlui is gewoon te triest voor woorden. Die gast zou bij een zondagamateur 5e klasse nog reserve zitten, maar Koster blijft hem maar opstellen. Vind ik ook echt een fout van de technische staf!!! Met zoveel ruimte voor je backs had je gewoon met McGarry kunnen starten op links. Özbiliz trouwens ook weer schandalig slecht, net als Meisner. Aanvallend is het van voldoende niveau voor handhaving, maar achterin is het… Lees verder »

OT 1896
Gast
OT 1896

Waarom speelt Koster deze duitse antivoetballers in de kaart door het spel te willen bepalen, terwijl we juist door compact te spelen zoveel uitpunten hebben gehaald? En dan die onzekere grabbelaar in het doel met zijn blunders en die heel de achterhoede hartstikke gek maakt met zijn rare capriolen. Dankerlui…sorry

Grenzen
Gast
Grenzen

Gaat erg moeilijk worden zonder Palacios en Lewis. Het is dikwijls net niet.Net als bij Groningen onlangs is te zien dat de verdediging ons in de steek laat.