Verbazing over uitblijven interesse voor Sol

2
1185
Fran Sol kopt de 3-0 binnen! (foto: (c) Toin Damen)

Fran Sol maakte vorig seizoen zestien doelpunten in de Eredivisie en was daarmee clubtopscorer van Willem II. In Tilburg hield men er sterk rekening mee dat de Spanjaard in de zomer een transfer zou maken, maar veel concrete interesse werd er niet getoond. Technisch directeur Joris Mathijsen verbaast zich erover dat geen enkele club zich heeft gemeld voor de 26-jarige aanvaller.

Mathijsen had verwacht dat er veel interesse in Sol zou zijn. “Als je een spits in huis hebt die er zestien maakt in een seizoen en het seizoen daarvoor tien, dan had ik wel verwacht dat een club zich zou melden”, laat de oud-international weten in gesprek met het clubkanaal van Willem II. “Er heeft uiteindelijk geen enkele club zich concreet voor hem gemeld. Dus wij hebben nergens over na hoeven denken en zijn blij dat hij er nog is.”

Dit seizoen staat de teller van Sol op vier. “Hij is weer scherp, heeft weer doelpunten gemaakt. Hij is ontzettend geliefd bij het publiek, dus het is geen straf hier nog een jaar te spelen”, aldus Mathijsen over de spits, die nog tot medio 2019 onder contract staat. Willem II heeft de optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. “Als je twee of drie jaar achter elkaar laat zien dat je goals maakt bij Willem II, dan kan je volgend jaar zomer een mooie transfer maken.”

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments