Verbazing over buscombi fans Spakenburg

17
1089

Onze burgemeester vond het nodig om op het laatste moment een voetbalfeestje te verpesten door het opleggen van een verplichte buscombi aan Spakenburg.

“De coaches van Willem II en Spakenburg, Adrie Koster en John de Wolf, snappen niet dat de supporters van Spakenburg alleen via een verplichte buscombi naar de bekerwedstrijd tussen beide ploegen in Tilburg kunnen komen. Daardoor zullen er minder fans van de tweededivisionist afreizen dan in eerste instantie werd gedacht.

Willem II had heel de tribune aan de Goirlese zijde gereserveerd voor supporters van Spakenburg, maar die vakken zullen lang niet gevuld raken. Dat heeft alles te maken met de verplichte buscombi die de burgemeester van Tilburg heeft opgelegd aan de Spakenburgers. ,,Onbegrijpelijk”, vindt John de Wolf. ,,Je moet toch na je werk in de auto kunnen stappen en naar het stadion rijden, een kaartje kopen en de wedstrijd bijwonen? Hoezo moet het met allerlei restricties nu? Echt jammer, want de fans willen er een feestje van maken in Tilburg.”

Ook Willem II-coach Adrie Koster kan er met zijn pet niet bij dat er geen vrije verkoop geldt bij het duel in de tweede ronde van het bekertoernooi. ,,Profs tegen amateurs en dan zulke maatregelen… waarom? Zo neem je toch een groot deel van de charme weg van dit soort ontmoetingen.”

Willem II verwacht desondanks zo’n kleine 10.000 toeschouwers bij de bekerwedstrijd, die om 19.45 uur begint. De kassa’s bij het stadion gaan om 18.15 uur open.”

Artikel: BD

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments