Verandering opzet KingSide

59
3195

Al enkele jaren is de KingSide, die het afgelopen seizoen elke thuiswedstrijd was uitverkocht, een zeer populaire tribune onder de Willem II supporters.

Het gevolg van dit succes is dat er met name op de vakken B en C meer mensen willen staan dan dat er ruimte voor is. Daarnaast worden op de Kingside thuiswedstrijden van de Tricolores op verschillende manieren beleefd.

Om een betere spreiding te krijgen van de staande supporters op de KingSide heeft Willem II in overleg met het Supporterscollectief (SCW) besloten om een herkenbaar gedeelte op te richten voor die sfeermakers. Zij, Tilburg Tifosi, KS79 en andere fanatieke jongeren, zullen hier 90 minuten lang de ploeg steunen d.m.v. zang en het gebruik van sfeermaterialen. Deze beleving verwachten zij ook van iedereen die op dit gedeelte gaat staan komend seizoen. Dit gedeelte zal links bovenin vak B (gezien vanaf het veld) worden gecreëerd. Door deze supporters te groeperen is de verwachting dat dit de sfeer en beleving in het stadion nog verder ten goede zal komen. Daarnaast komt het gezang van boven uit de KingSide, waardoor andere supporters eerder worden aangespoord de Tricolores mee te ondersteunen. Door er een herkenbaar gedeelte van te maken is het duidelijk dat dit gedeelte bedoeld is voor deze sfeermakers.

Op deze plek gaan supporters nu voornamelijk zitten. Door dit gedeelte toe te wijzen aan de sfeermakers, wordt meer ruimte vrij gemaakt om te staan op de rest van de KingSide. Supporters die verzekerd willen zijn van een zitplaats in het nieuwe seizoen, wordt geadviseerd in een ander vak plaats te nemen dan de vakken ABC.

Willem II en het SCW vinden het belangrijk dat de KingSide zich verder ontwikkelt als fanatieke tribune en aanjager van het team en de overige supporters. Dit komt de uitstraling van de club en de algehele sfeer en voetbalbeleving in het stadion ten goede.

59 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments