Veel onvoldoendes in zwakke derby

44
4285

De kater van vrijdagavond is inmiddels redelijk weggetrokken. De herinneringen aan de zwakke prestatie van de Tricolores en paar onverlaten op de KingSide blijven nog wel even hangen. Toch moet de knop snel om want de komende 10 dagen volgen 3 belangrijke wedstrijden tegen Vitesse, Zwolle en RKC.

De punten:

Branderhorst 6

Kreeg in de gehele wedstrijd amper een bal op doel, en was kansloos bij de ongelukkige 1-1. Liet zijn bevlogenheid zien bij de 1-0 (juichen) en na de wedstrijd.

Lewis 5.5

Een van de minst slechte aan Willem II zijde. Won meeste duels en durfde nog af en toe iniatief te tonen.

Heerkens 4

Waar onze Freek normaliter altijd een voldoende haalt zakte ook hij in de Derby door de ondergrens. Kreeg alle ruimte in de opbouw, maar wist zich geen raad met de geboden ruimte. Leverde veel ballen in. Positief is dat Freek direct na de wedstrijd zelf tot dezelfde conclusies kwam.

Van de Linden 4

Net als Freek een zeer slechte wedstrijd van Job. Besluiteloos en initiatiefloos. Typerend was zijn trage reactie bij de 1-1

Tsimikas 4.5

Helaas speelde Tsimikas juist in de Derby zijn zwakste wedstrijd van het seizoen. Verdedigend moeite met Korte en deed aanvallend niets met de geboden ruimte. Mede daardoor kwam Willem II aanvallend tot weinig uitgespeelde kansen.

Chrivella 4.5

Bij vlagen zag je dat Pedro een fantastische speler is. Paar goede openingen, maar veel te weinig voor een speler van zijn klasse. Daarnaast veel te veel balverlies en een enorme blunder bij de 1-1

Rienstra 5

Van een ervaren speler als Rienstra mogen we in dit soort wedstrijden veel meer verwachten. Was tactisch enorm zoekende en lukte hem niet het elftal op sleeptouw te nemen.

Azzaoui 4

Na de fantastische wedstrijd tegen Heracles volgde een slechte wedstrijd tegen Nac. Dat is op zich logisch voor een jonge speler. Acties lukte niet en vergat zijn verdedigende taken tegen García waardoor nac veel te veel ruimte kreeg in de opbouw.

Haye 6

Een van de weinige voldoendes van de avond. Speelde geen geweldige wedstrijd maar wilde wel vooruit de oplossingen zoeken. Dat dit vaak niet lukte is minder erg dan risicoloos alle ballen terug spelen.

Sol 3

Het was niet de avond van Sol. Werkelijk alles mislukte bij hem.

Ogbeche 6

Had voorin meer in te brengen dan Sol, maar ook hij was vaak onzichtbaar. Scoorde wel zijn zevende in vier wedstrijden. Topprestatie!

KingSide 5 (1)

De derbyday begon geweldig met een fantastische sfeer in de binnenstad en de tocht naar het stadion was mooi. Helaas lukte het de Kingside maar bij vlagen maximaal support te bieden. De anderhalve minuut na de 1-0 waren mooi. Toen het elftal het echt nodig had gaf de Kingside niet thuis.

En de 1 is voor de supporters die na de wedstrijden met fakkels en andere rommel gooiden naar het veld. Passie, strijd en leeuwenmoed is prachtig.  En ja, er zal ook onderzoek moeten komen naar uitdagen en het opsteken van middelvingers door nac spelers .

Maar als je weet wat de consequenties zijn voor jouw club dan laat je je vuurwerk thuis!

44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments