Veel irritaties en vragen na de supportersbijeenkomst!

37
4545

Het was druk tijdens de informatieavond. Drukker dan ooit tevoren. Een teken dat er veel vragen leven onder de supporters. Als KingZine zijnde hadden we Berry dan ook een handje geholpen door al enige tijd terug al jullie vragen voor te leggen aan hem. We betreuren enorm dat we daar geen enkele reactie op hebben gehad. Niet eens een korte afwijzing of toezegging….is dat dan zo moeilijk?

Tijdens de meeting van gisteren stak Berry direct van wal met een samenvatting van afgelopen seizoen. Een ‘taai’ seizoen (wat we allemaal hebben mogen ervaren door het billenknijpen op de tribune) met veel blessures, tegenvallende spelers en intern gerommel. Berry verklaarde de interne onrust door aan te geven dat er ‘bij slechte prestaties altijd strubbelingen/discussies ontstaan tussen een groep mannen’. Onze eerste gedachte…..is dat niet een beetje kinderachtig? Verder wordt er helaas geen aandacht geschonken aan de interne onrust.

Daarna ging Berry over op het komende seizoen. De club staat er financieel goed voor en de begroting zal iets groeien. Wat we ook van de situatie vinden, dat verdient natuurlijk een compliment voor iedereen bij de club! Ook de komst van een nieuwe staf en natuurlijk Joris Mathijsen werd door het publiek met applaus ontvangen.

Zoals we hier op de site meermaals langs zien komen, leven er bij de (met name fanatieke supporters en vrijwilligers) rond de club erg veel vragen, irritaties en twijfels. Na een aantal eerste vragen werd door een van deze fanatieke supporters de lijst met vragen tevoorschijn getoverd. Waarom kwam Frenkie de Jong in godsnaam terug als hij vervolgens geen minuten krijgt? Waarom werd Nemec gehaald om hem vervolgens nauwelijks te gebruiken? Waarom laat Willem II haar supporters en vrijwilligers als een blok vallen tijdens de boycot van Cambuur? Dat is slechts een fragment van alle vragen.

Tot ieders grote verbazing besluit Berry echter het vragenvuur af te kappen, juist op het moment dat de oprechte vragen zouden gaan komen. Het grootste deel van de supporters blijft dus zitten met een hoop vragen, waar wederom geen antwoord op gekomen is of waar enkel afwijkend en in vage bewoordingen op in is gegaan. Conclusie: dit was GEEN avond voor supporters om vragen te stellen, maar een korte UPDATE! Berry had desnoods tot 12:00 s’nachts vragen moeten beantwoorden….daar is hij voor. Een gemiste kans dus weer, met als gevolg dat het nog even onrustig werd. Als Willem II nu eens fatsoenlijk zou gaan communiceren en eens het achterste van haar tong liet zien, zouden we dit soort situaties kunnen voorkomen!

Kortom, de vragen die we hadden staan nog altijd open. Berry en de rest van Willem II, pak je kans en reageer alsnog op deze selectie van onbeantwoorde vragen van supporters:

Wat is het algemeen oordeel over het functioneren van technisch kader van Willem II, evenals de verschillende geledingen binnen de organisatie?
– Raad van Commissarissen
– Directie/ Bestuur
– Stichtingsbestuur
– Clubraad

Waarom is in het profiel van de RvC niet opgenomen dat deze persoon ervaring/ kennis moet hebben van het reilen en zeilen binnen een BVO? Wat zijn de ontwikkelingen m.b.t. de invulling van deze vacature?

Binnen de RvC, het Stichtingsbestuur en de Directie is niemand aanwezig met aantoonbare ervaring/ kennis van het reilen en zeilen binnen een BVO. Is dat een bewuste keuze?

Wat zijn volgens Willem II de grootste verschillen tussen een BV en een BVO?

Wat is de toekomstvisie van Willem II op de samenstelling van de selectie. Zijn er richtlijnen bepaald en/ of doelstellingen m.b.t. het aantal zelf opgeleide spelers en/ of het aantal huurspelers?

Hoe kijkt de BVO aan tegen de Willem II VA? Zijn er kwantitatieve afspraken gemaakt over bijv. de doorstroom van spelers om het succes van Willem II VA te beoordelen?

De afgelopen dagen hebben verschillende oud-werknemers (Van der Struijk, Arts, Van der Velden) gecommuniceerd over hun afscheid voordat er vanuit Willem II officiële communicatie heeft plaats gevonden. Is dit ook echt zo gegaan, wat is het standpunt van Willem II hierin en zijn er acties genomen om dit in de toekomst te voorkomen?

Willem II speelt voor het 2e jaar op rij in de Eredivisie. In het verleden is met Tricolores Forever een plan in werking gesteld om meer bekendheid in Tilburg te verkrijgen en om meer bezoekers naar het stadion te trekken. De missie van Willem II is: ‘Voor altijd hét bruisende voetbalhart van de regio Tilburg. Wat is hiervan de status en op welke manier worden de prestaties/ voortgang van dit project gemeten.

Zijn er plannen om het stadion van Willem II (door) te ontwikkelen, bijvoorbeeld door:
1. Het aangezicht van het stadion (parkeerplaats, hekken) ademt niet de sfeer van voetbal. Zijn er plannen om dit aan te pakken?
2. De Beitel wordt gebruikt als verzamelplaats voor, tijdens de rust en na de wedstrijden. Buiten wordt verzameld onder de luifel waar te weinig plaats is en vaak opstoppingen zijn. Zijn er plannen om dit aan te pakken?
3. De fietsenstalling is vaak overvol waardoor fietsen overal en nergens worden geplaatst. Zijn er plannen om dit aan te pakken?
4. De algemene perceptie is dat de huidige horeca duur en beperkt is, daarnaast zijn er vaak lange wachtrijen op piekmomenten. Zijn er plannen om dit aan te pakken?
5. De omroepinstallatie en kachels zijn op enkele plakken in het stadion kapot en/ of niet toereikend. Is reparatie voorzien?
6. Willem II werkt rondom het stadion met plaskruizen. Is het mogelijk de plaatsing hiervan te heroverwegen en deze op meer strategische plekken (en uit het zicht/ reuk van de massa) te plaatsen?

Is het mogelijk om in de toekomst je seizoenkaart automatisch te verlengen d.m.v. automatische incasso, wat bij andere clubs wel kan en succesvol is?

Waarom krijgt Willem II het al jaren niet voor elkaar een simpele webshop te bouwen waar shirtjes kunnen worden besteld door supporters van hier en elders? Wanneer wordt dit opgelost?

In het verleden zijn er uitgangspunten bepaald voor het thuis- en uitshirt van Willem II. Onder andere om de invloed van sponsoren te beperken. In het meest recente shirt is, tegen de richtlijnen in, ruimte gemaakt voor een sponsornaam boven het club logo. Hoe is dit proces verlopen en waarom is er gekozen af te wijken van de richtlijnen? Wie heeft deze fout gemaakt?

37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments