Veel interesse in Fran Sol: nooit sprake van ideale situatie

10
1598
Fran Sol kopt de 3-0 binnen! (foto: (c) Toin Damen)

Mooi artikel over Fran Sol vandaag in het Brabants Dagblad.

Veel interesse in Fran Sol: nooit sprake van ideale situatie
Fran Sol kon zich de afgelopen zomer verheugen op de interesse van tal van clubs, maar zelden was hij er eerste keuze. Dus bleef Willem II de beste optie voor het vervolg van zijn loopbaan.

Fran Sol gaf bij zijn eerste kennismaking met zijn huidige vrouw Aida zijn horloge mee als onderpand. Het kwam tot een nieuwe ontmoeting en de Spanjaard haalde zijn hoofdprijs binnen. Op voetbalgebied bleek het de afgelopen zomer heel wat gecompliceerder om te komen tot een perfect match.

Volgens zijn zaakwaarnemer Nikola Franco dienden zich voldoende opties aan. Hij somt al gauw een twintigtal clubs op die interesse toonden. ,,Maar er was nooit sprake van een situatie die ideaal bleek voor alle partijen. Soms was een aanbod goed voor Willem II, maar niet voor de speler. Soms was het omgekeerd.”

De speurtocht naar een logische vervolgstap voor de topschutter van Willem II begon in mei met een bezoek aan Watford en eindigde met een flirt van Sporting Lissabon. ,,De coach van Sporting wilde heel graag. Maar president Sousa zag met het oog op de verkiezingen bij de club geen kans om zaken te doen.”

Spelsysteem
In Engeland was Cardiff City een serieuze gegadigde. Maar nu hield de speler zelf de boot af. Het spelsysteem schrok hem af. ,,Cardiff speelt met maar een echte aanvaller”, legde Franco uit. ,,Sol zou geregeld vanaf de bank moeten beginnen. Hij wilde niet naar een club waar hij de tweede keuze zou zijn, maar naar een team dat honderd procent vertrouwen in hem had.”

Dinamo Kiev en Udinese konden niet verder gaan dan een huurovereenkomst. Willem II had in april, royaal voor het begin van de transferperiode, al aangegeven dat het alleen over verkoop van de spits wilde praten. Dus vielen ook die twee gegadigden af.

Sol zegt dat hij er een periode best teleurgesteld over is geweest dat hij maar bij weinig clubs op nummer een genoteerd stond. Ja, de president van Santos belde hem hoogstpersoonlijk. Maar voor de Braziliaanse competitie voelde hij niets. ,,Ik kon me een tijd maar moeilijk focussen op Willem II”, zegt Sol, die in de week voor de wedstrijd tegen Heracles door toedoen van zijn vrouw van mindset veranderde.

Sevilla
Hij werd ook niet op de hoogte gesteld van alles wat zich op de transfermarkt afspeelde. Want zijn zaakwaarnemer filterde de aanbiedingen. ,,Ik heb een paar aanbiedingen gekregen die ik wel interessant vond”, zegt Sol. ,,Ik ga niet alle clubs noemen, maar natuurlijk had ik graag voor Sevilla willen spelen. Maar dan gaat het erom of de trainer je echt wil hebben of je erbij neemt. Dat is een groot verschil.”

Wikkend en wegend kwam Sol tot de slotsom dat hij bij Willem II ook het komende seizoen het beste af is. Hij realiseert zich dat hij nergens zoveel liefde van de fans zal voelen dan in Tilburg. Dan neemt hij ook mee als hij in september rond de tafel gaat zitten. Sinds zijn komst naar Willem II ruim twee jaar geleden is zijn contract nooit aangepast.

,,Of er een langer verblijf bij Willem II in zit? Misschien wel. Ik ga het gesprek open in”, zegt Sol. Hij kent het gedicht dat De Kruikenzeiker meteen na afloop van de transferperiode de wereld in stuurde. Dat speelt zich in 2028 af. Een jongen in een Willem II-shirt stapte een winkel binnen. De winkelier zegt dat hij Willem II nog Europees zag spelen tegen Dinamo en Betis. Hij krijgt als antwoord: ‘dan ken je mijn vader wel. Ik ben de zoon van Francisco Sol Ortiz’.

Geliefd
Sol moet erom glimlachen. ,,Ik voel me hier zo geliefd”, zegt hij. ,,Ik heb veel contact met Mariano Bombarda. Die woont in een groot huis in Tilburg en is hier gelukkig met zijn familie. Dat wil ik ook wel.”

Maar hij voegt er meteen aan toe dat Bombarda terugkeerde naar Tilburg nadat hij nog bij andere clubs had gespeeld. In deze fase van zijn carrière wil Sol niets uitsluiten.

Zie hier de link naar het artikel.

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments